Wynajem deski splitboard

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post06 cze 2015, 21:51

Idąc tym tokiem rozumowania, to nie lpiej wypożyczyć zwyczajną TT będąc już na miejscu.. I bagaż będzie lżejszy ;)

Awatar użytkownika
Rigus
Deska: SU-2 ProS 3d
Latawiec: SLINGSHOT BEST OZONE
Postawił piwka: 49 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post06 cze 2015, 23:00

Nie koniecznie. W przypadku uszkodzenia/zagubienia ;-) jest się podwójnie w plecy .

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post08 cze 2015, 14:40

a jak wypożyczysz w PL i zgubisz to nie jesteś w plecy?

Ogólnie trzeba sprawdzać loty. W RyanAirze na Sardynię płaciłem coś ok 250zł za nadbagaż w dwie strony. Spokojnie wchodzi cały sprzęt, chociaż trzeba pilnować wagi (do 20kg o ile pamiętam). To tyle co wypożyczenie a bierzesz swoją dechę, którą znasz i się nie martwisz. Jeśli miałbym wypożyczać splita w PL i z nim lecieć to wolałbym już wypożyczyć TT na miejscu. Po pierwsze płacisz i tak płacisz za wypożyczenie, chociaż mniej. Po drugie pływasz na desce, której nie znasz, więc tracisz czas na naukę. Po trzecie split nie da ci tego co dobra sprawdzona topowa decha. No chyba, że pływasz lewo-prawo. Po czwarte i bardzo ważne - split i latawce i tak w podręcznym w Ryanie się nie zmieści, więc musisz brać dodatkowy bagaż czyli płacisz za dodatkowy bagaż i po ostatnie - jak nie zgłosisz sportowego to jak ci zgubią to życzę powodzenia w odzyskiwaniu wartości sprzętu.

Awatar użytkownika
Rigus
Deska: SU-2 ProS 3d
Latawiec: SLINGSHOT BEST OZONE
Postawił piwka: 49 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post08 cze 2015, 18:13

chodzi mi o to , ze jak zgubisz swoja to zawsze możesz kupić tańszą, poczekać na okazje itp. zgubisz pożyczona -oddajesz po cenie rynkowej.
w przypadku uszkodzenia swojej deski np na rafie machasz ręka jeżeli to tylko 'rana z którą da się żyć" . a jak uszkodzisz deskę z wypożyczalni to już od szkółki zależy jak ten problem rozwiąże.
raz się wybrałem bez deski i bardzo żałowałem.
mimo , ze pływam prawo-lewo ( jeszcze ;) ) to wole swoja dechce tachać.
jeszcze jeden aspekt: jest się niezależnym , można pływać nie tylko przy szkółkach .
powtórzę : zgadzam się ze trzeba sprawdzić przed zakupem koszty bagażu sportowego bo potem może być nieprzyjemna niespodzianka.

darkowic
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post17 lis 2015, 09:02

jeszcze dla podtrzymania tematu...sytuacja z fuerty: tydzien pobytu z biurem, quiver 15kg 120euro w dwie strony i niespodzianka na miejscu opłata u kierowcy busa TUI tam i z powrotem po 25 euro, razem wyszło mnie 170 euro - a splita wynająłbym pewnie za 200 zeta.
:-? Ale cię skasowali ponad 700 zł

Jak komuś pomoże, to nasze deski latają na następujących kierunkach: Brazylia, ogólnie Azja, Wyspy Kanaryjskie

Zapraszam, im więcej wypożyczeń tym większa będzie nasza oferta dla Was, a stali klienci otrzymuje od 5 do 10% rabatu:):
viewtopic.php?f=23&t=58842&p=461987&hilit=nobile+split#p461987

(A)rturo

Post17 lis 2015, 23:54

Też się kiedyś zastanawiałem nad takim rozwiązaniem ale wibracje jakie się odczuwa podczas pływania na splicie Nobile skutecznie mnie do tego zniechęciły. Nie ma zupełnie porównania z normalnym twintipem, pływać się da ale nie taka przyjemność.

Wydawać by się mogło że to idealne rozwiązanie ale niestety tak nie jest.

Awatar użytkownika
kriski
Deska: su-2
Latawiec: rebel, convert
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post18 lis 2015, 08:31

po mojemu to żadnych wibracji nie ma, ale niech każdy sobie lepiej przetestuje.
Gdyby nie zaporowa cena, to ta decha byłaby ideałem do rekreacji

Wróć do „Forum Główne”