Endomondo - dodanie wysokości skoku

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Regis
Deska: CrazyFly Raptor 135x41
Latawiec: Peter Lynn Fury v3 10
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post01 lis 2016, 22:29

Chodzi o zajawke :)

zojsan
Deska: SU-2, SPLEENE Door
Latawiec: Cabrinha FX 7.10.14
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 33 razy

Post02 lis 2016, 18:58

Ja też myślę że akcelerometr w smartfonie nie podoła zadaniu

Awatar użytkownika
maliniak
Deska: CLASH 134
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post04 lis 2016, 11:01

Niestety ten temat jest do zamknięcia. Telefony mają stanowczo zbyt słabą aparaturę do tego typu pomiarów. Miałem możliwość wykorzystywania na kajcie dwóch obecnie chyba najlepszych triatlonowych zegarków GPS z pomiarem wysokości i każdy z nich pokazywał totalne głupoty. Skoki na kajcie są zbyt dynamiczne nawet dla takich progadżetów a co dopiero pomyśleć o modułach w telefonach które pocą się z podaniem dokładniejszej lokalizacji w trochę bujniejszym lesie...

Piq i woo napewno są duuuuużo lepiej pomyślane... sorry ale po taniosci to nawet ciężko o kopa w d*pe...

Awatar użytkownika
Regis
Deska: CrazyFly Raptor 135x41
Latawiec: Peter Lynn Fury v3 10
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post04 lis 2016, 11:34

Maliniak, woo nie wykorzystuje gps tylko 9 osiowy akcelerometr. Wspolczesne smartfony posiadaja wystarczajaco czule akcelerometry, wszystko rozchodzi sie o algorytm. Przeczytaj opracowanie do ktorego dalem linka. Tam goscie sprawdzali i telefon dawal rade.

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post05 lis 2016, 10:44

Brutus pisze:Na tyle na ile dokładny jest pomiar dla cywili z GPS i nie gubisz sygnału, włącz jadąc autem np. bieganie ;) , będzie prawie tak jak na liczniku.

chyba nie jest tak idealnie , dużo używam endomondo na rowerze i SK i czasem wyniki są zaskakujące i to w obie strony nie chce mi się szukać ale na SK mam pomiar 98 km/ godz. :D :lol: bardzo mała dokładność, zbyt mała .
Ja używam teraz PIQ i to fajna zabawa i jestem wyszacoway :D i powiem tak te urządzenia sprowadzają na ziemię .
a wracając do tematu dobrze by było mieć wszystko w jednym , trasę ,wysokość, czas, szybkość i to będzie ale raczej jako rozwinięcie urządzeń dedykowanych , czyli PIQ i woo niż app na smartfona .

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post05 lis 2016, 11:11

Piotrbyku pisze:
Brutus pisze:Na tyle na ile dokładny jest pomiar dla cywili z GPS i nie gubisz sygnału, włącz jadąc autem np. bieganie ;) , będzie prawie tak jak na liczniku.

chyba nie jest tak idealnie , dużo używam endomondo na rowerze i SK i czasem wyniki są zaskakujące i to w obie strony nie chce mi się szukać ale na SK mam pomiar 98 km/ godz. :D :lol: bardzo mała dokładność, zbyt mała .
Ja używam teraz PIQ i to fajna zabawa i jestem wyszacoway :D i powiem tak te urządzenia sprowadzają na ziemię .
a wracając do tematu dobrze by było mieć wszystko w jednym , trasę ,wysokość, czas, szybkość i to będzie ale raczej jako rozwinięcie urządzeń dedykowanych , czyli PIQ i woo niż app na smartfona .

Mi na kite ostatnio pokazywało w kilku miejscach 59km/h raczej to średnio możliwe.

Piotrbyku
Wszystko w jednym urządzeniu to byłoby mega rozwiązanie o czym pisałem wcześniej 8)
Weź to wyprodukuj ja to opatentuję i będę sprzedawał.
Podzielimy się tak:
Moje
1. Pomysł
2. Opatentowanie
3. Sprzedaż
Twoje
1. Produkcja
Więc trzy sztabki złota dla mnie i jedna dla Ciebie :lol:
Co Ty na to?

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post05 lis 2016, 11:36

zgadzam się :D
a czemuż to kolega nie jest dziś na 2rawie ????tylko siedzi na KF ?

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post05 lis 2016, 12:12

Piotrbyku pisze:zgadzam się :D
a czemuż to kolega nie jest dziś na 2rawie ????tylko siedzi na KF ?

:roll: chwila słabości :oops: wybacz

Awatar użytkownika
IQM1
Deska: Nobile NHP Split
Latawiec: Core Riot XR / XR 2/ XR 4
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post05 lis 2016, 13:39

Piotrbyku pisze:

Byłbym pierwszym nabywcą, zastanawia mnie dlaczego któraś z tych firm jeszcze tego nie zrobiła, przecież to chyba tylko kwestia dodania modułu GPS i powiekszenia nieco baterii ;-(

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post05 lis 2016, 14:33

IQM1 pisze:Byłbym pierwszym nabywcą, zastanawia mnie dlaczego któraś z tych firm jeszcze tego nie zrobiła, przecież to chyba tylko kwestia dodania modułu GPS i powiekszenia nieco baterii ;-(

Dokładnie, prosta sprawa. Tylko po co robić to od razu jak można zarobić dwa razy :?

Wróć do „Forum Główne”