Wybór deski wave

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post17 wrz 2012, 22:26

BraCuru pisze:
Stawny pisze:Nie zdarzyło mi się lądować ze zgrzytem w desce i kolanach.
Ciężko mi sobie wyobrazić, abym mógł złamać w ten sposób deskę.

hehe mi tez ciezko bylo wyobrazic dopóki sie nie rozwaliła na kawałki i nie popękała

PANOWIE NAJLEPSZA DESKA TO TA..... KTORA DOSTANIEMY ZA DARMO O ! A NAJLEPIEJ W PREZENCIE !!

jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post17 wrz 2012, 22:51

Milosz nie uciekaj. To widać. Pozdro.

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post17 wrz 2012, 22:58

jacekdaktera pisze:Pytany w Maroku Mitu powiedział mi. Najpierw pomyśl jak chcesz pływać. Z fali czy z kite. Potem szukaj deski.

Trafione w sedno :thumb: dokładnie o tym pisałem kilka stron wcześniej w tym wątku, power surfing[ gdzie priorytetem jest napęd z latawca], czy semi surfingowa jazda[ gdzie kluczowe jest wykorzystanie energii fali]. Mitu ujął to krócej i ...celniej :thumb:

Nie kombinuję, pływam na tym co akurat mam pod ręką i po minimalnej selekcji akurat mi pasuje. Mam jakąś wiedzę w tym temacie, którą wykorzystuję na swoje potrzeby, czasem też służę poradą [ jeśli ktoś o to wyraźnie prosi ;)] doktoryzowanie zostawiam innym,...obecnie z całą pewnością wolę pływać na sprzęcie niż o nim dyskutować, to priorytet :!:
I aby nie być gołosłownym jadziem podżezować tam gdzie jest ciepło i zaczyna się na 'M' :wink:

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post17 wrz 2012, 23:59

jacekdaktera pisze:Milosz nie uciekaj. To widać. Pozdro.

:?: :?: nie do konca rozumiem uciekanie i widzenie, ale domniemywam,ze chodzi o zbaczanie z wątku :wink:

Jednak odwołująć się do tego co napisałem wyżej ...

Rozumiem poszukiwania tej jednej, wymarzonej, niepowtarzalnej... wręcz najukochańszej deski. Ale ( w szczególności do tych co pływają) To co ma sie na nogach to jedno, a to co ma sie w nogach to drugie. To drugie jest 10000000 x wazniejsze
Gadanie, gadanie, gadanie (a przy tym zrzędzenie = cecha starości) o tych deskach i gadanie i wieczne poszukiwanie- ta za krotka, ta za wąska, ta za szeroka ,a tamta za brzydka..
Najlepiej pływać na tym co jest dane, albo co sie kupilo i dokształcać swoje umiejętności na desce, którą aktualnie posiadasz.
to nie jest tak,ze nagle z brandu x kupie brand z i stane sie pete cabrinha/robby naish.

szlifowac szlifowac i jeszcze raz szlifować, a nie rozczulac i jęczeć

Wujku Jacku - jak widac ? to dobrze bo widoczne być powinno :)

Awatar użytkownika
Stawny
Postawił piwka: 39 razy
Dostał piwko: 24 razy

Post18 wrz 2012, 09:31

bronix pisze:Obawiam się stawny że przy twoim stylu wave-owania to zadna deska seryjna nie podoła dłużej ,jedyne wyjście stary to hand made-owa decha dedykowana especiall for you :mrgreen:

Shape już masz :wink: wymagania na wytrzymalość też :mrgreen: więc czekam na propozycję :D
Tylko nie przeginaj z wytrzymałością bo wolę żeby trzasneła deska niż coś u mnie :shock: i nie wycinaj jej z granitu :lol:

jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post18 wrz 2012, 09:59

Milosz. Tym razem okopałeś sie poza trasą i machasz saperką. Albo wywieszasz białą flagę albo ruszaj do ataku, a tak to tylko gledzisz co jest oznaka starosci jak piszesz. Decyduj się. To nie wojna 30 letnia. Ja jej końca na pewno nie dożyję. A co to wtedy za satysfakcja dla zwycięzcy. Pozdro.

Awatar użytkownika
jacamakajta
Postawił piwka: 135 razy
Dostał piwko: 74 razy

Post18 wrz 2012, 10:52

Różnica w stylu jazdy polega na tym że BraCuru, Lachon i inni lansują styl US wave FS i są lata świetlne za stylem Stawnego BIG AIR wave&FS strap in, a decha wave bez strapów to jak ku.wa bez cycków :lol: ale spokojnie jeszcze przejrzycie na oczy, wszystko przed wami :mrgreen:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post18 wrz 2012, 13:51

decha wave bez strapów to jak ku.wa bez cycków :lol:
prowokacja
Chcialem przy okazji zapytac co to oznacza
BIG AIR wave&FS strap in
plywanie na tt po falach?

Awatar użytkownika
jacamakajta
Postawił piwka: 135 razy
Dostał piwko: 74 razy

Post18 wrz 2012, 14:16

BIG AIR wave&FS strap in
plywanie na tt po falach?[/quote]

pływanie na falach na desce wave w strapach, plus wysokie skoki lądowane z kl, f16 w haku i inne w zależności od szybkości progresu kolegi Stawnego :mrgreen:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post18 wrz 2012, 14:56

:hand: to faktycznie wszystko jeszcze przed nami . Ja myslalem ze etap strapow zostawilem dwa lata temu bezpowrotnie :lol:

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2012, 15:15

jacamakajta pisze:Różnica w stylu jazdy polega na tym że BraCuru, Lachon i inni lansują styl US wave FS i są lata świetlne za stylem Stawnego BIG AIR wave&FS strap in, ale spokojnie jeszcze przejrzycie na oczy, wszystko przed wami :mrgreen:

Na jakiej podstawie oceniasz przepaść w latach świetlnych?
Na jakiej podstawie twierdzisz, że KL, f16 w haku na desce wave to przyszłość? Też byłem tym podjarany jakoś w 2007-8 roku :twisted: Nie zapomnę Lachonia megaloopów w Paracuru. Dzięki jednemu takiemu KL mam tanią deskę i od tamtej pory jestem jej wierny jej jak pies :D
Na pewno wiesz, że powyższe triki robi się US i wkrótce popularne będzie połaczenie tego z HP czego, z powodów zniewolenia kajdanami, nie zaznasz w haku.
Właśnie wg mnie to jest przyszłość zabawy po falach na świecie choć przecież nikt niczego nikomu nie zabrania, Ważne aby mieć z tego radochę a nie twierdzić, że ktoś jest do bani i ślepy, bo już tego nie robi :idea:
Strapy w deskach wave są już coraz mniej popularne i uprawiane. To fakt a nie moje widzi-mi-się. Pamiętacie gorące dyskusje na temat oceny w KSP. W tym roku sprawa staje się wyklarowana, bo większosć zawodników w naturalny sposób przechodzi na US. Polecam przejrzeć choćby ostatni numer KW. Na okładce gościu robiący big air US. A w samym numerze tak na oko setka zdjęć desek wave w akcji. Może 5% ma strapy. Czyżby rajderzy umieszczeni w tym magazynie nie odkryli jeszcze przyszłości wave?

a decha wave bez strapów to jak ku.wa bez cycków :lol:

trzymając się konwencji łóżkowej odważę się stwierdzić, że w takim razie musisz być zwolennikiem płatnego seksu sado-macho :lol: :wink:
Kajdanki, pejcze itd - peryferia sztuki miłości dla znudzonych :wink:
Pozwól cieszyć się mi seksem dojrzałym, naturalnym, bez udziwnień, ot tak z najzwyklejszej miłości póki mam z tego cały czas przyjemność :D

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2012, 16:06

jacamakajta pisze: f16 w haku

:doh: :doh: :doh:

Panowie o czym wy tu ???

Na Mauritiusie w KSP startowała JEDNA osoba w strapach..... chyba tyle w temacie...

Teraz robi się 720 czy 540 shove it nie wspominając o backrollach , kiteloopach etc a hp już ładnych pare lat temu serwował nam Martin Vari i wszystko unstrapped...

Ale chyba nie o to w tym wszystkim chodzi tylko o to abyśmy mieli z tego jak największą zajawkę i się rozwijali ...

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2012, 17:07

Smokie pisze:Na Mauritiusie w KSP startowała JEDNA osoba w strapach..... chyba tyle w temacie...

Nie śledziłem aż tak szczegółowo i myślałem, że może jeszcze pływa z 10%
Także nie przepisy, nakazy, zakazy a samo życie i chęć dalszego rozwoju spowodowała wymarcie strapów w KSP.
W Belgii strapy wave tylko widzę jak słabo wieje (uczący sie). Jak przywali sztormik to dominuje US. Nawet więcej niż TT. Strasznie szybko się to tutaj rozwija :shock:

Ale chyba nie o to w tym wszystkim chodzi tylko o to abyśmy mieli z tego jak największą zajawkę i się rozwijali ...

a przy okazji nie zmuszali nikogo na siłę do peryferii twierdząc, że jak się tego nie robi to jest się lata świetlne wstecz :doh: Wstecz czego :?:
Jak ktoś lubi pływac na desce wave po Zatoce lub robić f16 w haku na Punta Preta to skoro to lubi to OK choć sensu w tym nie widzę żadnego.

daniel.p
Dostał piwko: 2 razy

Post18 wrz 2012, 18:38

[quote=" Chętnie popytam dalej. Napiszcie Kogo. Pozdro.[/quote]
Kolesia w lustrze.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2012, 19:28