Ilu z Nas pływa na C-shape?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

Pływam na C-shape??

Czas głosowania minął 26 paź 2007, 22:14

Pływam
44
55%
Nie pływam
36
45%

Liczba głosów: 80

Awatar użytkownika
kukems
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post03 paź 2007, 19:14

Każdemu inne latace pasują i o to chodzi :) Jeden lubi bowy inny C a jeszcze inny kocha komórczaki. Co do krótkich linek i bow to się niezgodzę że nie pracują dobrze. Helixy mają standardowo 20m linki i pracują dobrze na nich. (choć w tym przypadku opinie są podzielone). Osobiście uważam też że sigma shape nie przerwa bo to co w Helixie jest moim zdaniem lepsze to nie sigma tylko geo-tech o którym nikt tu nie wspomina. A co do kształtu to dla mnie nie ma znaczenia, znaczenie dla mnie ma to jak dany latawiec mi się podoba do tego co chcę robić :)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post04 paź 2007, 11:03

gównem bowa może nazwać tylko gówniarz :idea:

Obrazek

podobnież można twierdzić że bowy nie latają na krótkich linkach

zdjęcia BOWa na linkach bodaj 15 m
z LOOSERSÓW '06
każdemu gówniarzowi życzę takich jak powyżej kiteloopów na C

a takich nie życzę nikomu :wink:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 08 paź 2007, 14:55 przez Ziomek., łącznie zmieniany 1 raz.

:/

Post04 paź 2007, 13:33

ALe ty Ziomek ograniczony jednak jestes.
Wiedzialem ze jak sie wypowiesz to oczywiscie bedziesz musial kogos obrazic.
W kieszonke sobie zchowaj twoje komentarze o gowniarzach.
Uzyje twojego ulubionego zwrotu: zacytuj gdzie napisalem ze BOW to gowno #%$&@$.
Czy mam Ci ja na polski tlumaczyc co napisalem?

Odpuszczam sobie dalsze komentowanie twoich postow bo i tak ciagle robisz tak samo.
Nie mam pojecia skad taki brak kultury u Ciebie...

Awatar użytkownika
kukems
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post04 paź 2007, 18:52

A ja lubie bowy. Może dlatego że mało pływałem na C. Nie podchodzi mi zachowanie C w szkwałach (mówie o Yardze pro 2006 na której miałem okazję popływać troszkę)

Awatar użytkownika
MatDe
Deska: Su-2
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post04 paź 2007, 19:48

wyluzujcie trochę :wink:

ja nie pływałem na C :cry: miałem okazję pływać jak na razie tylko na bow'ach i na hybrydach. Lepiej pływa mi się na hybrydzie, ale chcę popływać na C i jestem dobrej myśli :wink: . Może się rozczaruję, ale wątpie i jeżeli będzie dobrze to przesiąde się tylko na C :D . Zobaczę czy tym co się nauczyli pływać na bow'ach trudno się przyzwyczaić do C-shape'a :)

Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post04 paź 2007, 19:50

Kazdy, lubi to co lubi :P a ja lubie Lay's (te tam chrupki) i co? ;]

A tak na serjo, inni ceną gorszego zachowania w szkwałach wolą bardziej zwroty latawiec, a inni na odwrót ;]

(ja naleze do tych drugich innych :D )

Pozdro

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post04 paź 2007, 19:58

Według mnie C jest trudniejszy :!:
Ktoś, kto zaczyna dużo łatwiej i szybciej zrobi postępy, jeżeli ma bowa. Myślę, że ktoś, kto nie miał nigdy z C nic wspólnego a pływa na bow może sobie z C nie poradzić w 2 stronę łatwiej. Ale to moje zdanie :!:
Sam zaczynam. Pływam na Nitro i te latawce są :twisted: … inaczej nie wybaczają tyle ile bow :twisted: Ja sam pływałem na bow i jak dla mnie łatwiej. Dlatego ta ankieta, bo myślę o zmianie na coś nowszego, ale swoją drogą fajne są te moje kochane Nitro :D
Pozdrawiam Wszystkich, którzy pływają na C i na Bow, bo tu tak naprawdę nie chodzi o to, kto, na czym ważne żeby pływać i dobrze się bawić a że czasem mamy inne zdania… takie życie szacunek dla Wszystkich uczestników ankiety i do zobaczenia na wodzie pozdrówka Pinio/Puck
:wink:

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post04 paź 2007, 21:22

Ja tez lubię moje Nitro :)

Post04 paź 2007, 21:40

Pinio pisze:Według mnie C jest trudniejszy :!:
Ktoś, kto zaczyna dużo łatwiej i szybciej zrobi postępy, jeżeli ma bowa. Myślę, że ktoś, kto nie miał nigdy z C nic wspólnego a pływa na bow może sobie z C nie poradzić w 2 stronę łatwiej. Ale to moje zdanie :!:
Sam zaczynam. Pływam na Nitro i te latawce są :twisted: … inaczej nie wybaczają tyle ile bow :twisted: Ja sam pływałem na bow i jak dla mnie łatwiej. Dlatego ta ankieta, bo myślę o zmianie na coś nowszego, ale swoją drogą fajne są te moje kochane Nitro :D
Pozdrawiam Wszystkich, którzy pływają na C i na Bow, bo tu tak naprawdę nie chodzi o to, kto, na czym ważne żeby pływać i dobrze się bawić a że czasem mamy inne zdania… takie życie szacunek dla Wszystkich uczestników ankiety i do zobaczenia na wodzie pozdrówka Pinio/Puck
:wink:

C jest ciupke trudniejszy w pierwszym starciu z kitem ale chyba glownie
dlatego bo odpuszczenie w nim baru to nie to samo co w Bow a nierowny
wiatr jeszcze tylko pogarsza sprawy.
Faktem jest ze osoba ktora uczyla sie na C z latwoscia poradzi sobie z
Bowem a w druga strone juz niekoniecznie (zwlaszcza restart), plywajacy
natomiast na Bow (zwlaszcza poczatkujacy chociaz znam kilku asow
ktorzy po kilku sezonach dalej tak robia...) z tego co zauwazylem przesmiesznie skacza (latawiec do zenitu i zaciagniecie baru :D oczywiscie
nie mowie tu o wszystkich zeby mnie ktos zaraz znowu za slowa nie lapal!!)
A jesli mowisz ze lubisz Nitro to kurde... pozadnego C-shape POKOCHASZ w takim razie!
Bo akurat cabrinha C robic nie umiala i juz sie nie nauczy. :twisted:

:edit: A przypomnialo mi sie, ze C ucza wiecej pokory do mocy latawca.
:edit2: no Q*** ja chyba rzeczywiscie jestem jakas czarna owca na tym
forum :D ktos mnie jeszcze nie lubi? Dzieki wielkie za rade Ehh...
:Edit3: a co tym razem napisalem nie tak jesli mozna wiedziec?
:edit4: az mam ochote zacytowac swoja pierwsza wypowiedz w tym temacie... :(

:edit5: :twisted: :lol: :twisted: :lol: :twisted: :lol: :twisted: :lol: :wink: xkitex szykuj sie na smierc zaraz Cie ukamienuja :D bo nikt nie zauwazy sarkazmu. zaklad?
Ostatnio zmieniony 04 paź 2007, 22:38 przez :/, łącznie zmieniany 6 razy.

Ehhh

Post04 paź 2007, 21:58

Akir, bzdecisz jak szczeniak.
Daj se na luz i odpuść mądrości.

Bez obrazy, ale juz wiecej takich postow czytac sie nie da....

:roll: :roll:

Awatar użytkownika
zawodowiec
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post04 paź 2007, 22:32

JA jednak wole c-shape poniewaz lepiej wstają z wody :D mają lepszy zakres i mega depower :D i są tansze :)

trzeba podkrecic atmosfere :lol:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post04 paź 2007, 22:39

:roll:

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post04 paź 2007, 22:42

podkręcić atmosferę? to tworzymy jakąś nową grupę społeczną? Agresywnych chamów? Trzeba raczej wyluzować :!: Chłopaki. Jedni i drudzy mają rację :wink: Z tymi nartami to dobry przykład. Jeżdze na ciężkich, b. twardych slalomówkach i uwielbiam te narty. Ale innym takie narty nie leżą, bo wolą inne. Twin tipy, zjazdowe itp. Wszystkie są dobre, a każdy ma to co lubi, albo woli. Każdy wybiera to co bardziej mu leży, to co ma dla niego takie zalety, że wady stają się nieistotne. A gusta, przyzwyczajenia a nawet oddczucia :!: :!: są różne :idea: Więc zamiast podgrzewać atmosferę, po prostu wyluzujcie, odetchnijcie i idźmy na piwo :wink: W końcu jesteśmy jedną wielką rodziną :wink: :!: :idea:

Awatar użytkownika
T6
Kontaktowanie:

Post04 paź 2007, 23:12

Może dlaego, ze moja przygoda z wiatrem i wodą zaczeła się od windsurfingu i dużych żagli do formuły i lubie moc, dlatego właśnie jeżdze na C latawkach, bow mi nie leży i tyle

Post04 paź 2007, 23:24

kubat2 pisze:podkręcić atmosferę? to tworzymy jakąś nową grupę społeczną? Agresywnych chamów? Trzeba raczej wyluzować :!: Chłopaki. Jedni i drudzy mają rację :wink: Z tymi nartami to dobry przykład. Jeżdze na ciężkich, b. twardych slalomówkach i uwielbiam te narty. Ale innym takie narty nie leżą, bo wolą inne. Twin tipy, zjazdowe itp. Wszystkie są dobre, a każdy ma to co lubi, albo woli. Każdy wybiera to co bardziej mu leży, to co ma dla niego takie zalety, że wady stają się nieistotne. A gusta, przyzwyczajenia a nawet oddczucia :!: :!: są różne :idea: Więc zamiast podgrzewać atmosferę, po prostu wyluzujcie, odetchnijcie i idźmy na piwo :wink: W końcu jesteśmy jedną wielką rodziną :wink: :!: :idea:

No masz w 100% racje kubat2. Ale czy nie uwazasz ze sytuacja sie znowu
powtarza. Pamietasz topik:
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=15898
Na KF nie mozesz napisac ze wolisz C i nie mozesz napisac dlaczego bo zaraz znajdzie sie jeden z drugim ktory wie lepiej od Ciebie czego ty chcesz. :shock:

Wróć do „Forum Główne”