Lachon pisze:Smokie pisze:Caly czas to samo... Rejs rejs i rejs.... Moze za bardzo w ostatnim roku wszyscy skoncentrowali sie na sciganiu a nie na rozwijaniu stylu wolnego ?? Gdzie jakakolwiek wzmianka o mlodym narybku ??
Jaka frekwencja byla na zawodach Zywca? A z czego to wynikalo? Z oprawy muzycznej glownie... A nie ze zdjec gwiazdek szczerzacych sie do nas z tabloidow... Jak widac formula promocji powtarzana ktorys rok z rzedu chyba nie przynosi oczekiwanego efektu...
sto procent racji.
Panowie czy komuś zabrania się pisać relacji ze swoich freestylowych wycieczek, zawodów, sukcesów? Czy to wina rejsiarzy, że ich zawody odbywają się ze 100% skutecznością a z freestylem jest 50/50 lub gorzej?
Lachon - dzięki za pozytywne słowa - znasz temat i piszesz na temat

Re racing. Wiem, że jesteś bardzo aktywny wake ale szczerze ile umieściłeś promocji free czy wake stylu na tym forum, siepływa? Poczytaj dalej...
Smokie a może jakbyś zapłacił jakieś symboliczne pieniądze to wówczas freestylerzy napisali by jakieś artykuły a Twój KitePortal.pl miałby więcej czytelników? Dla przykładu mi zajęło około 10 godzin napisanie tej relacji:
http://pskite.pl/index.php/zawody/relac ... -2011.htmlCzy widzieliście choć słowo po polsku napisane przez Denisa, Marka, Asię, Karolinę z tych zawodów? Przecież nie mają zakazu ani obowiązku. Jak im się nie chce to czyja to wina? A ja w szczegółach nie będę pisał za nich bo po prostu ich poziom przerasta moją percepcję. Nie będę robił sobie i im obciachu niefachowym komentarzem.
Następne 10 godzin zajęło mi napisanie relacji z Juraty:
http://pskite.pl/index.php/zawody/relac ... lacja.htmlPonawiam zapytanie do wszystko wiedzących: pokażcie mi relacje samych freestylerów.
Przypuszczam, że Jackowi zajęło również 10 godzin napisanie pierwszego postu.
Kto z nas przyczynia się do promowania zawodów - zostawiam wam do oceny.Gdzie jakakolwiek wzmianka o mlodym narybku ??
Smokie - czytałeś powyższe relacje? A czy Ty napisałeś od siebie o młodzieży na swoim portalu?
Freestylowcy żyją freestylowym życiem i najwyraźniej nie rozumieją, że pora by coś SAMI zrobili dla swojej dyscypliny.
Podobnie jak większość kiteforumowych doradców i mędrców, którzy są mistrzami freestyle i wave na tym forum a dupy nie ruszą by się odważyć na start w zawodach. Wskazywać błędy każdy potrafi, zrobić coś dla kogoś - eeee, nie tym razem, głowa mnie boli
Racing staje się powoli motorem napędowym freestylu w krajach o podobnych warunakch wiatrowych. Nic na to nie poradzę. Taka natura. tacy wymagający sponsorzy co chcą płacić za akcje na wodzie a nie wylegiwanie się w hamakach.
Nie jestem sam twierdząc, że gdyby nie racing, za rok nie byłoby zawodów freestyle.
Kto był w Juracie ten się ze mną raczej zgodzi.
Kto siedzi tylko przed kiteforum.pl ma oczywiście szerszą perspektywę, wiadomości tylko z samego źródła i wie że freestyle rules a rejsiarze to pedały
Koniec końców - możemy mądrzyć i opluwać tutaj dalej. Pytanie czy COKOLWIEK Z TEGO WYNIKNIE? Mogę zapewnić, że niewiele no chyba, że post Jacka na tym forum będzie gwoździem do trumny przyszłorocznych zawodów. Za co mu wówczas wszyscy zawodnicy podziękują
U mnie już 30kts z SW, słońce, prąd pod wiatr, niska woda. Jutro około 50kts. Lecę wyluzować się na wodę. Pozdrawiam.