BraCuru pisze:rolnik pisze:my nie pukalismy a dogadujemy sie doskonale nawet z Niemcami
Strzał w dychę przedstawiający jednym zdaniem faktyczne relacje
traq pisze:Nie ma dymu bez ognia. Zdrowy rozsądek podpowiada, że za wykopaniem windsurfingi stał mocny lobbing i raczej nie w skali naszego kraju, czy PZŻ.
Decyzja była na tyle nie rozumiała, że jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o ....
Są to oczywiście moje osobiste wynurzenia, bez żadnych podstaw dowodowych.
Rozumiem, że szukasz wyjścia awaryjnego z grubego oskarżenia jakie padło z Twojej klawiatury.
Winne są osoby które w swojej źle pojętej miłości (do kite, a może do $), były motorem akcji wykopania windsurfingu i to im możecie dziękować.
To nazywasz grubym oskarżeniem ?
Chciałbyś nie ?
Nie licz na to.
Proszę nie odwracaj kota ogonem. Odpowiedz najpierw wszystkim na zadane Ci pytanko wcześniej:
Proszę wskaż choć jedną osobę w IKA czy w PSKite, której intencją w kampanii olimpijskiej było wywalenie windsurfingu.
Jeśli takowej nie znalazłeś to miej odwagę wycofać po męsku swoje słowa a nie tłumaczyć coś o zdrowym rozsądku, co niby nadal ma potwierdzać teorie o "dymie i ogniu".
No chyba, że wskażesz kajciarzy-biznesmenów robiących skok na olimpijską kasę. Wówczas ja Cię grzecznie przeproszę a przy okazji zweryfikuję swoją wiedzę o ludziach, których wydaje mi się znam od podszewki.
Czy Ty się nie zapędzasz ? To Ty napisałeś o IKA czy PSkite. To nie są moje słowa ! Sam sobie dopowiedziałeś, że ja ich oskarżam, co NIE JEST FAKTEM !
To Ci wyjaśnię jeszcze raz najprościej jak mogę co miałem na myśli.
1. Fakt - windsurfing został usunięty z IO w bardzo kontrowersyjnych okolicznościach
2. Fakt - nie ma przejrzystego publicznie dostępnego wyjaśnienia dla czego tak się stało, żadnych poważnych argumentów. Decyzja i już.
3. Fakt - windsurfing zostaje przywrócony na IO, kosztem kite (i tu również chciałbym uzyskać jakieś uzasadnienie dla tej decyzji)
Moim prywatnym zdaniem:
1. Ktoś musiał lobbować za wprowadzeniem kitesurfingu do IO
2. Nie wiem czy owi lobbyści chcieli czy nie chcieli zrobić tego kosztem windsurfingu, ale tak się stało.
3. Nie wiem czy chodziło o promowanie sportu, czy też wiązały się z tym jakieś korzyści, zacytuję sam siebie: ( do kite, a może do $)
4. Nie wiem kto lobbował, ale jestem przekonany, że lobbing był, bo tak kontrowersyjna decyzja nie pojawia się sama z siebie.
5. Moim prywatnym zdaniem ostra reakcja środowiska windsurfingu, która zakończyła się usunięciem kitesurfingu z IO, była odpowiedzią na wcześniejszą decyzję o usunięciu windsurfingu. Również moim prywatnym zdaniem nie należy promować jednego sportu kosztem innego równie popularnego, tak jak napisałem TAK SIĘ NIE ROBI.
Nigdzie nie napisałem o konkretnych ludziach czy organizacjach, bo to mnie nie interesuje.
Przestawiłem swój pogląd na tą sytuację w bardzo ogólnych ramach.
Bądź więc uprzejmy nie wciskać mi tego czego nie napisałem i próbuj moich wypowiedzi motywować źle pojętym "byciem mężczyzną".
Za dużo lat spędziłem na różnych forach (trafiła kosa na kamień), żeby dać Ci się wciągnąć w pyskówkę na Twoich warunkach.
Możemy dyskutować na temat: dla czego tak, a nie inaczej się stało i jakie to ma konsekwencje, ale na pewno nie będę brnął w narzucane przez Ciebie opary absurdu.
Dla tego mniemam, że jest to moja ostatnia wypowiedź w tym wątku.
Pokaż gdzie kogoś obraziłem? Natomiast Ty obrażasz i oczerniasz ludzi zaangażowanych w kampanię w jedynycch dwóch postach jakie napisałeś na tym forum.
Nie prawda !
Nigdzie tego nie napisałem !
Nadinterpretacja jest tak samo szkodliwa jak brak czytania ze zrozumieniem.
Napisałem o szkodliwej moim zdaniem działalności lobbystów, lobbujących za kite na IO (kimkolwiek oni są) którzy spowodowali, iż cała ta absurdalna mała miejsce oraz, że sami są sobie winni.
Nie wiem kim są owi lobbyści, z którego kraju pochodzą itp...
Jestem natomiast przekonany ich istnieniu, gdyż wystąpił efekt ich działania w postaci decyzji o wprowadzaniu kite kosztem wind.
O złomiarzach wyjaśnił Ci już rolnik. Wiedz, że on i ja złom uprawialiśmy już sto lat temu.
Tym bardziej dziwi mnie Twoja niechęć do ludzi którzy nadal uprawiają ten sport.