ustawial wlasciciel? a nie chodzi o testowego rebela w bazie wake ?
Nie nie chodzi o testowego rebela, tylko o prywatnego, którego dostałem na wodzie i zwróciłem z powodów które opisałem. Tak jak mówię, podobał mi się latawiec poza siłami na barze. Trzeba się zastanowić czy skoro pewne ustawienia latawca powodują jego kiepskie działanie to w ogóle warto je wprowadzać...no ale to już problem Northa, osobiście mam nadzieję że to poprawią.
A tak odbiegając od tematu - jeśli już mówimy o latawcach dla szkółki - uważam, że powinny to być maksymalne proste konstrukcje, bez konieczności zbędnego trymowania, dopasowywania supełków itp. no ale to już co kto woli...
Do uzytkownikow instynktow 07 czy to prawda?
Ja uwazam ze to kompletna bzdura .No moze poza ostymi koncowkami ale jak sie zalozy gumki na swoje miejsce jest juz lepiej .Nadrabiam stracony czas i intensywnie katuje na instynktach nie zauwazylem ani jednej wady ktora opisales.Chyba powtazasz jakies zaslyszane opinie.Nie pisze ze best jest zly tylko ze ozone jest swietnym latawcem
Jestem zdecydowanym zwolennikiem Ozone ( sport, edge) jeśli chodzi o latawiec dla zaawansowanych. Tak się również składa że mieliśmy okazję "troszkę" pokatować ozony w tym roku - nie będę się z Tobą spierał który z nas bardziej, ani o to czy "powtarzam zasłyszane informacje" ale:
- 5ta linka = piąty kłopot przy liszowaniu i podłączaniu,
- skomplikowany system bezp. - próbowałeś kiedyś złożyć chicken loop na wodzie i przełożyć tą cieniutką czerwoną tasiemkę? W waroo masz to dwa razy szybciej. Oceniali kursanci. Samo zerwanie zrywki wymaga też, jak to określa mój przyjaciel "pewnej techniki"...
- trymer depower lubi się "majtać" w czasie pływania, nie jest to zaletą wg mnie, zwłaszcza jeśli porównujemy z barem besta gdzie zazwyczaj " wszystko jest na swoim miejscu"
- materiał którym wykończony jest bar pozostawia do życzenia, mieliśmy przypadki zgłaszania reklamacji po 2-3 tygodniach używania. W waroo nie pamiętam żeby się zdarzyło.
- nie wiem w czym przeszkadzają Ci ostre koncówki, ale jako ostatnią wadą którą mógłbym tu jeszcze napisać jest zbyt mały chicken loop - best jest wygodniejszy wg mnie.
Na koniec - ja też nie piszę że ozone jest zły, uważam że oba latawce przeznaczone są do ciut innego typu odbiorców. W dużym skrócie sądzę że best powinien popracować nad jakością latawca, a ozone - baru. Swoją wypowiedzią dajesz przykład tego że każdy chwali sprzęt na którym pływa ( bo inaczej nie wypada?

) ...
Peace