Książka: Kitesurfing - bezpieczny i łatwy by Piotr Kunysz

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Jozin z bazin

Post20 mar 2008, 23:46

ziomek może dobrze ze Twoja książke trudno dostac :)..bo slyszalem różne opinie :).. mam nadzieje, że...ta byc może okaże sie lepsza..

pozdrawiam

(A)rturo

Post21 mar 2008, 09:49

zdumiewa mnie nasza postmodernistyczna konformistyczna spolecznosc co dupy ruszyc sprzed monitora nie moze i biadoli ze ksiazke ciezko znalezc albo cos,,, no i ta chora zawisc,,,,

czym wiecej ksiazek tym lepiej,,, czym wiekszy naklad tym lepiej,,,

signux nie pisze jaki naklad bo pewnie wydal 1001 ksiazek,,, jak sie pisze ze wiecej niz 1000 to wiadomo ze 1001 ale co z tego,,,tez nalezy sie cieszyc,, a to ze ziomek wydal 999 to z czym to gorsze,, zajebiste rzeczy zazwyczaj sa limitowane,,, tak jak nasz sport

ksiazka ziomka tez jest super,,, ale co tu piac z zachytu,,, obie to kompilacja tesktow z internetu niemieckich angielskich magazynow kajt i zagranicznych ksiazek,, kola nie wymyslisz i smiac mi sie chce jak ktos pisze ze cos bylo pierwsze albo ktos cos przedrukowuje bo wszystko to przedruki,, ale przynajmniej po polsku i za to im chwala,, zreszta malpowanie wszystkiego z zachodu to nasza - jak nasza-klasa specjalnosc,,

jak dla mnie moglobysie ukazac jeszcze kolejne piec ksiazek i niech sobie kazda przedrukowuje z kazdej byle nie bzdury,,,

peace bros

:roll:

Awatar użytkownika
brunotti.pl
Kontaktowanie:

Post21 mar 2008, 13:57

Gumiś. pisze:Otwarcie sezonu surf w Poznaniu 30.05 Post Dali & Mocca Bar ul. skośna - aczkolwiek o promocji tejze ksiazki nic mi nie wiadomo ... moze nie o to otwarcie sezonu chodzi :lol:

Podczas imprezy odbedzie sie :
*Bikini contest
*Skimboard contest
*Losowanie nagrod na podstawie nr. biletu

Pula nagrod calkiem calkiem :twisted: line-up nieziemski !

Sponsorem glownym jest Billabong, dlatego zapowiada sie gruby event !

Wiecej info pod koniec miesiaca :roll:

pzdr !

jak dla mnie to srodek sezonu a nie otwarcie :D :D :D

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post24 mar 2008, 00:07

Jozin z bazin pisze:ziomek może dobrze ze Twoja książke trudno dostac :)..bo slyszalem różne opinie :).. mam nadzieje, że...ta byc może okaże sie lepsza..

hehe
anonimowy Jozinie zalogowany "dopieroco" :lol:
NIEANONIMOWE opinie na temat książki której mam przyjemność być autorem od 4rech lat
możesz znaleźć np na www.allegro.pl / w komentarzach użytkownika kiteboarder

kilkaset komentarzy ZADOWOLONYCH czytelników którzy kupili książkę "Szkoła Kitesurf" , a których siłą rzeczy nie znam :wink:

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2029749

jeśli jesteśmy już przy liczbach do chwili obecnej sprzedało się zaledwie
niecałe 4 tysiące egzemplarzy :wink:
więc jest kogo gonić :lol:
w tym większość na Półwyspie latem
oraz poprzez www.wake.pl

opinie wystawiły również pisma branżowe, których się nieco przez te 4 lata przewinęłło jak np:
- Free&StyleMagazyn Kitesurf, Extremium czy ...Gazeta Wyborcza :wink:

więc Jozinie, zaloguj się :wink:
Ostatnio zmieniony 24 mar 2008, 00:18 przez Ziomek., łącznie zmieniany 1 raz.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post24 mar 2008, 00:11

Proponuję najpierw przeczytać książkę na której wychowało się "parę sezonów" kursantów, a potem ewentualnie pisać jakieś opinie...

Jozinie, nie wiem czy przy Twoim podejściu jakaś książka Ci pomoże...

peace

ZaŻenowany

Post24 mar 2008, 20:29

_kater_ - nie wiem czy wyadwnictwo z różnych podowóch chce aby podawac takie inf na forum ! a poza tym po co czytelnikom dokładne dane !?

(A)rturo - pisanie to wyrażanie na swoj sposób własnych mysli, wiadomości, realizacja własnej "wizji", wiec nie zawsze sa to przedruki !
ja od dawna zajmuje sie dydaktyką i przywiązuję wielką wagę do sposobu przekazu informacji, bo ma to ogromne znaczenie w procesie uczenia się ! cała wizja została wiec przelana na papier ! moze niektórym bedzie to bliskie ? zobaczymy !

co do nakładu podawanego przez Ziomka to RESPECT, zwłaszcza jesli chodzi o kite ale uwazam te inf za nieprawdziwe, bo z rozmów z jedną z pań z miasta Poznań wiem, że te nakłady nie były aż tak duże :roll: no chyba że jest to niekończący się druk :wink:

jesli to prawda to mam poprzeczkę i celem jest jej podniesienie :D
a o to chyba chodzi !

na zajawke wklejam jeszcze jednego jpg-a - 2 strony z kilkunastu o historii, której czescią są nasi PRO !
pozdr

Obrazek

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post24 mar 2008, 22:10

w ksiązce Ziomka jedyne co mnie przerazało, to astronomiczna liczba literówek na początku ksiażki..przynajmniej w mojej tak jest :wink: a mam chyba drugie wydanie :wink:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post25 mar 2008, 11:24

signx pisze:co do nakładu podawanego przez Ziomka to RESPECT, zwłaszcza jesli chodzi o kite ale uwazam te inf za nieprawdziwe, bo z rozmów z jedną z pań z miasta Poznań wiem, że te nakłady nie były aż tak duże :roll: no chyba że jest to niekończący się druk :wink:

bardzo cie proszę - nie zaczynajmy sagi od poczatku
o jakich nakładach "Pani z Poznania" miała pojęcie?
skoro druga książka była drukowana w GDYNI :idea: :wink:

"Pani z Poznania" znała wielkosc PIERWSZEGO nakładu z 2005 roku o drugim nie ma ŻADNEGO pojęcia - bo było drukowane w innej drukarni
(ale przypomnę Jej o czym trzeba , przy najbliższym spotkaniu :wink: , będzie Jej z pewnością miło )
nie muszę chyba dodawać że wielkość DRUGIEGO, 2 lata później
jak sie domyslasz była niewspółmiernie WIĘKSZA
a) z uwagi na dynamiczny rozwój kitesurfingu w ogóle
b) z uwagi na wielkie zainteresowanie książką "Szkoła Kite" w Polsce, czego wynikiem były min zawrotne ceny osiągane na licytacjach Allegro (ponad 500 pln / sztuka :shock: ) , deficyt tejże książki na rynku oraz... powstanie Twojej książki :lol: :wink:
nie jest chyba tajemnicą że Zespół Wydawnicwa Almapress kontaktował się ze mną w sprawie wydania książki u nich, po sukcesie mojej - jednak "podziękowałem za współpracę" :wink: )

tyle w kwestii nakładów

i prosze jeszcze raz - nie insynuuj mi insynuowania
- nie zaczynajmy kolejnej sagi
na zdrowie to nie wyjdzie..

chyba że wolisz bym wrzucił skan faktury z drukarni :wink:
ale najpierw ty wrzuć skan Zezwolenia Ministra na organizowanie kursów instruktorskich, o które prosił Cię kilkukrotnie na forum jeden z użytkowników :wink: :lol:

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post25 mar 2008, 12:28

No i zaczeło sie :pray:

Widac ze po slabej zimie cisnienie podskoczyło co niektorym.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post25 mar 2008, 12:33

Marcin78 pisze:No i zaczeło sie :pray:

Widac ze po slabej zimie cisnienie podskoczyło co niektorym.

taa - dokładnie TU sie zaczeło:

"co do nakładu podawanego przez Ziomka to RESPECT, zwłaszcza jesli chodzi o kite ale uwazam te inf za nieprawdziwe"

co do słabej zimy - nie zauważyłem :wink:
..może za mało w PL jestem :wink:

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post25 mar 2008, 12:47

co do słabej zimy - nie zauważyłem
..może za mało w PL jestem

Pisz tak dalej to sie doigrasz :naughty:

ZaŻenowany

Post25 mar 2008, 13:06

w porządku, w porządku !
wszystko co piszesz bardzo mnie cieszy. jesli bowiem pierwsza ksiazka tak sie sprzedała, to druga sprzeda się lepiej - na bank.

biorąc jednak pod uwagę dane które mam ze sprzedazy ksiazki snowboard i przekładajac to na ilosc snowboardzistów w Polsce, to ... wynika z tego, ze kazdy kajciarz w Polsce ma min. 1 szt ksiązki, albo kupują ją tez windsurfingowicze :wink:

jesli jednak wszystkie reguły się sprawdzą, śpię spokojnie i poki co czekam na BiG PRO freestyle camp - www.livignocamp.pl (zapraszam do przylookania).

peace

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post25 mar 2008, 16:31

Bardzo interesujące porównanie Cubano :lol: :thumb:

Dziwne założenie że tylko osoby uprawiające kitesurfing kupują tę książkę.

Piotruś
Kontaktowanie:

Post25 mar 2008, 16:52

K.wa zaczynam dochodzić do wniosku, że Ziomek wymyślił kite. :lol:

Smokie,
Przecież ogólnie wiadomo, że książki - poradniki do kitesurfingu kupują lekkoatleci a teraz znając konszachty Signx z MENiS będzie to podręcznik obowiązkowy dla klasy II gimnazjum. :wink:

Tak poważnie, to myślę, iż 80 - 90% nabywców tego typu książek jest jednak związanych z danym sportem. A my powinniśmy się cieszyć, że na polskim rynku będą dwie pozycje traktujące o kicie.

K.wa ale wstyd! Jeżdżę na nartach i snowboardzie, pływam na kite i vs a nawet wpław i nie mam żadnej książki o tym. Koniecznie muszę to nadrobić! :oops: Chociaż moment, moment! Moja Zofia ma Śladami instruktora - no, ale ona jest instruktor (prawie!). :lol:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post25 mar 2008, 18:00

Piotrusiu, a nie wymyślił ?? :shock:

Wróć do „Forum Główne”