RED BULL + KITEMOVIES.PL = film Fly To RB KOTA '04

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post29 gru 2004, 18:14

Kamilowi należą się brawa że z tego "trudnego materiału" sklecił coś co da się oglądać. Wszystkim niezadowolonym proponuję obejżenie pierwotnej wersji tego filmu zmontowanej przez kogośtam.

Dr Eutanator

Post29 gru 2004, 20:02

kaczka pisze:, znam sie troche na tv bo pracuje w tv, owszem nie jestem profesjonalistką i nawet tak o sobie nie mówiłam...

pani kaczko,
pomimo tego, że jak sam Kamil zauważył, pewnie jest tak jak mówisz, to moja uwaga jest taka, że zdaje się popadasz w problem który znam ze świata audiofilów - oni w pewnym momencie przestają słyszeć muzykę a słyszą jedynie dżwięki. Być może praca w tv sprawiła, że utraciłaś zdolność widzenia filmu i widzisz jedynie klatki i cięcia. Być może w twoim środowisku brzmi to cool, ale dla mnie, unoszącego się 30cm ponad chodnikami, to wiesz, jak przyjechanie na impreze czarnym dżipem, wiesz...

no a druga uwaga jest trochę z dziedziny savoir vivre'u - jeśli chcesz coś skrytykować i zrobić to na poziomie, to sie pod tym podpisz, inaczej tracisz kompletnie wiarygodność i klasę - choćby tą "warszawską"

Awatar użytkownika
Tommy Lee
Kontaktowanie:

Post29 gru 2004, 20:21

Witam wszystkich. Kilka dni nie zaglądałem a tu proszę jaka dyskusja się zrobiła. I dobrze. Tylko kto wpadł na tak dziwny pomysł porównywania mojego filmiku z filmikiem Kamila. Przecież to nie na miejscu jest. To zupełnie dwa różne filmy, których nawet nie można sklasyfikować w jednej kategorii pomimo że są z tej samej imprezy. Osobiście podoba mi się filmik Kamila bo wiem, że ciężko jest zmontować krótki filmik tak aby w jakiś sposób zainteresował tak zwanych widzów, a zmontowanie filmiku 24 minutowego w taki sposób żeby inni chcieli go oglądać więcej niż jeden raz jest wyczynem wielkim. Ja mam ochotę oglądnąć ten filmik jeszcze i to cenię. Faktem jest że też w jakiś sposób się utożsamiam z całą tą imprezką i dlatego chętniej powracam do filmu, ale dla kogo w końcu są robione te filmiki jak nie dla uczestników i przede wszystkim zawodników.

Jeżeli chodzi o muzykę to tak naprawdę można korzystać z każdej muzy i podkładać do filmów jeśli się nie ma z tego materialnych korzyści. Ja te filmiki wszystkie robię bo lubie. Nie jestem żadnym profesjonalistą, nie pracuję w TVP ani w MTV czy czymś takim, a montuję bo lubie, a jeśli moja praca podoba się innym to tym większą mam satysfakcję. te filmiki zrobione przeze mnie nie są filmami komercyjnymi tylko są dla Was a Wy za nie nie płacicie więc do muzy nikt nie powinien się przyczepiać.
Dobra to tyle mojego zrzędzenia. Po nowym roku podrzócę Wam nowy filmik z tej samej imprezy tym razem będzie już koło 8 minut. Może się spodoba a może nie. To ocenicie jak zobaczycie.
Tymczasem życzę najlepszego w nowym roku. Oby Wiatry nam wszystkim dopisały
Pozdrawiam

jacare

Post29 gru 2004, 20:53

tak sobie czytam i się śmieję, niestety wypowiedzieć się na temat filmu nie mogę ze względów zawodowych :)
Chetnie za to obejrzałbym wersję "A" więc jeżeli ma ktoś do niej dostęp i może ją gdzieś wrzucić to bardzo proszę.

P.S. Doktorku proszę ostrożniej z tą "warszawką" ( w krainie dr Kluczyka nie ma wielkich czarnych dżipów?? :twisted: )

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post29 gru 2004, 20:53

PANI KACZKO, niech pani nie bedzie taka kacza :wink:

bez smarowania film Kamila mi się podobał i oglądałem go wielokrotnie, bo ma klimat zawodów RB, kto był to wie(mi jedynie brakowalo afterparty)
poza tym (tak mi się wydaje) koleś montował to, co dostał, a nie kręcił :idea:
kto ma zajawkę, ten kajtuje i podoba się każdy film z kajtem - do jednych wracamy więcej, do drugich mniej, ale na pierwszy raz wszystkie są fajne, tegoroczny film RB jest super :!:

słowa krytki, ok - ale w pozytywnym znaczeniu, chyba, że zrobi kaczusia cos lepszego

cieszmy sie tym, co mamy...
szacun dla Kamila

pozdro
majer

Dr Eutanator

Post29 gru 2004, 21:23

jacare pisze:
P.S. Doktorku proszę ostrożniej z tą "warszawką" ( w krainie dr Kluczyka nie ma wielkich czarnych dżipów?? :twisted: )

:lol: :lol: :lol: dobre!

- w Warszawie mam mnóstwo przyjaciół, na szczęście żaden z nich nie jest z warszawki ...

elo Wuwuo i Wuwua...
... a warszawka płonie...

przepraszam za komentarz nie związany z tematem, więc go nie kontynuujmy, poza tym Warsaw Kiters Rulez

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post29 gru 2004, 22:00

Ja jestem z Warszawki ale chodzę ja lekko, w poprzek wszystkim wbrew tym co gadają bzdury za plecami. Lekko, płynnie, unosząc się by nie zawadzić nogą lewą, prawą. Poruszam się 30 centymetrów nad chodnikami. 8)

Awatar użytkownika
kasya
Kontaktowanie:

Post29 gru 2004, 22:56

kaczka pisze:ejj no nie posłuchaj, nie powiesz mi ze nie zwróciłes uwagi na te przepalone zdjecia, no nie wiem jakos wiecej profesjonalizmu powinien wykazac operator, nie powiesz mi chyba ze wszytki filmy sa poprzepalane , polskie filmy... a poza tym to brakowało mi w tym filmie jakiegos pomysłu ... zobacz filmik tommiego, trwa minute , ale ogladałam go z uśmiechem na twarzy i według mnie pomysł miał zajebisty, jak fajnie zmixował obrazek pod muze , to jest tez ważne... Tommy gratulacje :)
moim zdaneim tegoroczny film z red bulla jest słaby

:evil: :evil: :evil: to na tyle emocji a teraz przejdzmy do konkretow

Pierwszy raz ogladalam film Kamila z "bananem' na twarzy. Drugi i piecdziesiaty tez... wspomnienia, znajome mordki - cieszylam sie sama do siebie. No ale podchodze do tego emocjonalnie wiec moglo mi cos "umknac"... Dzis po lekturze tego postu tak wlasnie sobie pomyslalam i obejrzalam filmik jeszcze raz... no i efekt "banana" nie zniknal... dlaczego? proste - moze gdybym ogladala mistrzostwa kraju w ping-pongu albo jakims innym tenisie zwrocilabym uwage na pewne "uchybienia"... ale biorac pod uwage fakt, ze ten filmik byl robiony przez ludzi kochajacych ten sport dla takich samych jak oni zapalencow to chyba nie ma takiego wielkiego znaczenia, ze gdzies cos jest mniej lub bardziej przeswietlone. Co zreszta tez ma swoj urok :wink: Kolejny zarzut - brak pomyslu... kwestia gustu... jak dla mnie filmik jest spojny - jest jakis wstep, jakies rozwiniecie i jakies zakonczenie. Oddaje i problemy z wiatrem i atmosfere zawodow. IMHO co do doboru muzyki do poszczegolnych sekwencji to tez bez zastrzezen.

kaczka pisze:znam sie troche na tv bo pracuje w tv, owszem nie jestem profesjonalistką

to jak to jest z tym Twoim "profesjonalizmem"? jak dla mnie to ty jestes taki troche teoretyk spadochroniarz... niby teorie zna ale nigdy nie skoczyl.. wyluzuj sie... daj sie poniesc podmuchowi wiatru... moze wtedy uda Ci sie cos zrozumiec... i przestaniesz to traktowac jako "lizanie tylkow" a popatrzysz na to z "naszej" perspektywy...

BTW od jakiegos czasu bardzo "trendy" okresleniem na forum stalo sie "lizanie po tylkach"... :think: czyzby niektorym czegos brakowalo w zyciu osobistym? :wink: :lol: :twisted:

pozdro
Kasya

kaczka

Post30 gru 2004, 10:41

Moi mili,
i na tym wszytskim trzeba chyba zakończyc ta dyskusje, ja powiedziałam swoje zdanie wy swoje i nie ma co teraz rozpoczynać wojny... jestesmy przeciez dorosli... :D nie ma sensu
dlatego też Życze Wszystkim Szczesliwego Nowego Roku :D

jacare

Post30 gru 2004, 16:24

Halo czy ktoś ma dostep do wersji pierwotnej tego filmu? Czy to było tak, że zrobić miał to ktoś inny a gdy wykonał kiszkę to red bull przybiegł do Kamila z prośbą o ratunek?? :) Hmmm pewnie i tak się tego nie dowiem heh... wersja pierwotna zapewne bedzie utajniona i zniknie w olbrzymich tajemniczych archiwach, trzeba dbać o dobre imię firmy :D

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post02 sty 2005, 21:05

kaczka pisze:hallo,....

Wróciłem do kompa po długiej przerwie a tu widzę, że niektórzy chyba chcą "przebojem" zaistnieć na grupie.... Jak na pierwszy powitalny post, to rzeczywiście się wykazałaś. Moja opinia kompletnego amatora w sprawach filmu, odnośnie Twoich zastrzeżeń jest taka:

1. Kamil montuje a nie kręci. A pochwały są dla Kamila a nie kogokolwiek innego, więc nie rozumiem zarzutu odnośnie przepalonych zdjęć. Poza tym wydaje mi się, że to było celowe założenie, żeby "przefiltrować" obraz właśnie w taki sposób. Po pierwsze zdjęcia są dzięki temu dużo bardziej spójne, po drugie są jaśniejsze, a przy tak różnych warunkach pogodowych jakie były podczas tegorocznego RB to dało dużo. Skoro pracujesz w TV to wiesz, że gdy leje i jest pochmurno to zdjęcia sportowe są do d... No a w ogóle jak dostajesz materiał to robisz co się da a np mnie to nie przeszkadzało.
2. Nie wiem czy zauważasz różnicę między filmem typowo zajawkowym jakich coraz więcej w tej tematyce (i bardzo dobrze) a relacjąz zawodów. Tu nie chodziło o zrobienie reklamy sportu tylko o pokazanie jak było na imprezie RBKOA. I rzeczywiście - jedyne czego brakowało to afterparty ale o tym już ktoś pisał. Z drugiej strony jak ktoś nie nakręcił to Kamil sobie nie dorysuje nie sądzisz :?:
3. Filmy kite'owe kręci się miesiącami na różnych spotach czekając na odpowiednie warunki wrzucając operatorów do wody, kręcąc z brzegu, łódki, skutera, heli itd. Czy myślisz, że ktoś tutaj dysponował takim sprzętem :?: I takim czasem :?: Ja myślę, że gdyby zebrać ekipę to można by było nakręcić super materiał i ktoś by to dobrze zmontował. Nie wykluczone, że najlepiej zrobiłby to Kamil, ale myślę, że są inni którzy też potrafiliby się tym zająć. Ale niczego takiego nie było. Zawody trwały kilka dni, kręciło się to co robili zawdonicy, nikt ich nie prosił o napływanie na kamerę, skoki nad operatorami itd. Może się nie znam, ale w zawodach chyba chodzi o coś innego.... :think:
4. Nakręcenie tak długiego filmiku jest trudne, szczególnie gdy ze swojej natury musi być monotonny. Jedyne co można było zrobić to wstawić przerywniki po każdym dniu, jakaś imprezka te sprawy, ale tego nie było widocznie w materiale wiec... patrz pkt 1.

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post03 sty 2005, 11:15

Tera ja :lol:

Pewnego słonecznego dnia wpadłem na pomysł że nakręcę filmik z Ustki. Na którym będą piękne skoki, triki i skoki po falach. No i z wiedzą małpy której dano pierwszy raz w łapy aparat fotograficzny wybrałem się nad morze. Pożyczyłem statyw „profesjonalny” zamontowałem moją kamerę ustawiłem gościa co będzie się na nią gapił cały czas bo wiadomo na plażach jest taki żar, że stalowe kątowniki parują. No i wlazłem do wody.
Przez pół dnia wdzięczyłem się do kamery szczerzyłem zębiska itp.
No i całe szczęście że nie zrobiłem publicznej premiery !!!
Takiego syf... to jeszcze nie oglądałem :lol:
Na półtora godzinnej kasecie wyszły może 3 ujęcia które były „dobre”.
Podsumowując
Bardzo bym prosił Kamila o te DVD dla mnie :lol:

Awatar użytkownika
Gierach
Kontaktowanie:

Post04 sty 2005, 16:35

Dla mnie film jest bomba! może dlatego ze nie jestem profesjonalistą.
Klimat zawodów i atmosferę oddaje idealnie.
Oglądałem go juz ponad 20 razy.

A tak z innej beczki,
mam taki pomysł na nadchodzący sezon, żebysmy wszyscy dokumentowali swoje wyczyny, a na koniec roku może zmontowalibyśmy fajny filmik. Taki przekrój przez wszystkie wydarzenia ważne i nieważne w sezonie.
co wy na to?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post04 sty 2005, 17:41

ze względów praktycznych jest to trudne
pomijam że nie wszyscy mają sprzęt video, lub osobę do filmowania
(tzn osób chętnych zazwyczaj jest sporo ...gdy nie wieje:)
next: oddawanie i wysyłanie materiałów trwałoby w nieskończoność
(skądś to znam:)
no i film trwałby....
dłuugo
:)

Awatar użytkownika
zinger
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post04 sty 2005, 21:38

lize dupe jeszcze raz a jak przyjedziesz do mnie kolejny raz na chate i bedziemy znowu chlali (hmm jedli kolacje raczej) to uwazaj zebym nie spal to moge zrealizowac te postawnowienia za tak wspanialy filmik ktory zmontowales kochanie :))))))))))
I LOVE YOU :)
kaczka.
plywalalas kiedys na kajcie?
do krytykowania przepalonych zdjec i oceniania filmikow pod wzgledem zlozenia/jakosci a nie MIODNOSCI jest chyba inne forum?
moze tu?
http://www.google.com/search?hl=pl&q=forum+audio+video&btnG=Szukaj&lr=lang_pl
a widzialas swoje kasety Video z imprez okolicznosciowych krecone twoja reka?
wszystkie pewnie zleta i odrazu na Polszmate pewnie z napisami ????
ale nie o to przeciez chodzi bo te imprezy i tak byly zajebiste
tylko ciekawe ile je razy obejzalas.:)))
poza tym KOCHAM CIE
:)
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

p.s.
Kasya
.
.......jak dla mnie to ty jestes taki troche teoretyk spadochroniarz... niby teorie zna ale nigdy nie skoczyl..........

rewelacja ;l))))
lepiej bym nie ujal tego;)
To kiedy idziemy na kawe?ja stawiam !!!

Wróć do „Forum Główne”