jas. pisze:Kristoff nie spodziewaj sie odpowiedzi. Nie ty jeden zostales zignorowany wyrazajac sprzeciw, zdziwienie, odmienny poglad.
Poniewaz panowie nie maja nic konstruktywnego do powiedzenia ze swojej strony.
Nie chcę wdawać się w jałowe bicie piany z populistami, hipokrytami i podobnymi elementami które ciągną to kiedyś szczytne forum w szambo w stylu komentarze na interia.pl. Niestety na kiteforum pachnie coraz częściej takim szambem.
Jak do tej pory nie usłyszałem tutaj choćby jednego argumentu w którym ktokolwiek wskazałby w czym mu PSKite przeszkodziło w ciągu swojego istnienia. W zamian za to czytam niczym nieuargumentowane pomyje o celach, prezesach, skoku na kasę, niebezpiecznej popularyzacji KS itd.
Proszę - niech się ktoś odważy napisać w czym mu PSKite tak naprawdę zaszkodziło. Kristoff - kto Ty jesteś? Wybacz ale jesteś anonimem który napisał parę postów na tym forum a żądasz wyjaśnień, rzucasz grube oskarżenia.
Fajnie byłoby podyskutować rzeczowo z doświadczonymi ludźmi.
Pokaż jakie jest Twoje doświadczenie a powiem Ci czyś pospolity dupek czyś bohater i zbawiciel polskiego KS.
I żebyś miał co pomyśleć nad swoimi poglądami wybrałem np jeden Twoj cytat o ubezpieczeniach w KS:
OOooooo piękny cel. Dla WSZYSTKICH. Dla Kowalskiego. Ludzie by was pokochali! Jak z realizacją?
Wynika z niego że Twoje uprzedzenie i wąskowidzenie nie pozwola na ludzką dalszą dyskusję z pozostałymi Twoimi "faktami". Chcesz wiedzieć czemu? Wejdź na stronę BKSA i dowiedz się czemu mają już prawie 5 tys członków i dlaczego korzystają z KsPD
napisanego przecież nie przez Ciebie. Kliknij sobie tutaj:
http://www.britishkitesurfingassociatio ... -bksa.htmli tutaj:
http://www.britishkitesurfingassociatio ... -bksa.htmli tutaj:
http://www.britishkitesurfingassociatio ... tives.htmli tutaj:
http://www.britishkitesurfingassociatio ... -bksa.htmlI na koniec powiedz mi czemu nie plujesz na Janka Mastersa za to że wypruwa flaki, łaczy cudem koniec z końcem, naraża życie mając za jeden z celów promocje KS a którą się tak tutaj wielu obawia? Nie wiem od kiedy interesujesz się KS więc zacytuję Ci słowa Janka jakie udzielił mi podczas wywiadu po Baltic X (przepłynał Bałtyk samotnie w tym roku):
Cieszę się, że ten wyczyn nie przeszedł bez echa. Mam nadzieję, że tak duża promocja pomoże polskim zawodnikom w zdobyciu dobrego sponsora i będą mieli możliwości startowania nawet w odległych krajach. Zdziwisz się ale właśnie wszedłem do wody ze sprzętem już drugiego dnia ale czego się nie robi dla TVP [kręcenie materiału]. Wracając do sedna mego postu - żal czytać kolejne posty z przelewajacą się negatywną energią.
rolnik pisze:I doszlismy do konsensusu . To jak ?
Nie Rolnik - dzięki Twoim i Tobie podobnym krytykantom zbiżamy się nie do konsensusu lecz do dna.
Zajawka tego forum została zatruta jadem złej energii.
Ja się pytam Kristoffa, jas. Ciebie, Jurgena:
Co Wy dobrego zrobiliście dla Kiteforum.pl? Mam wrażenie, że dobijecie to forum na amen.
Z komentarzy na priv widzę, że ludzie wciąż czytają ale boją się cokolwiek już napisać, zaprotestować przeciwko pomyjom bo nie chcą być z szambem mieszani. Waszym sukcesem może być fakt, że stanowicie powoli większośc piszących i przyczyniacie się do forumowej znieczylicy.
Kiteforum w niepokojący sposób zalewane jest szambem, marketingiem i przepuchankami. Jeśli to forum ma być sumieniem środowiska, rysować priorytety, budować zajawkę i fun - to ja tego raczej teraz nie widzę.
Widzę natomiast siłę dobrej woli i wzajemnego szacunku wśród PSKite i jeśli mogę zabawić się w proroka to lepiej wróżę stowarzyszeniu niż temu forum.
Na pewno mam już większą radochę działać dla PSKite niż tutaj.
Piszę to ze smutkiem bo przez ostanie 5 lat przyłożyłem trochę swojej pracy aby użytkownicy mieli rzeczywistą radochę czytania, uczyli się, dowiadywali a nie wchodzili na Kf.pl by kibicować wątpliwym igrzyskom rozgrywanym przez populistów, hippisów i hipokrytów.
Póki co róbcie swoje i nie wciskajcie przeciętnemu kowalskiemu że jesteście dla niego i działacie w jego interesie.
Robimy swoje i nie wiem czemu Marsjanie typu Kristoff i Jas. wpiepszają się w naszą działalność i dają nam wytyczne
Uważasz, że KS nie potrzebuje ciała reprezentującego środowisko? Czy znasz jakiś inny sport uprawiany przez parenaście tysięcy ludzi który żyje w hipisowskiej komunie?
Teraz PSKite skupia się na środowisku zawodniczym ale osobiście będę dążył do tego aby nabrało formę BKSA (dobrowolne).
Bo jeśli nie PSKite to kto? Prezes Rolnik i jego jakieś tam coś? Po drugie bo ktoś inny powoła lada moment inne stowarzyszenie i opanuje formalnie ten sport bez pisania przecinka na tym czy innym forum.
Za 10 lat ja będę robił nadal swoje "ku chwale"

a myślisz że ktoś będzie pamiętał o Marsjanach z tego forum (jeśli będzie jeszcze istniało?).
PS. @jas.
Coś Ci poniższe przypomina? Jeśli tak toś hipokryta
Działamy na lotnisku już od 1945 roku. Jako stowarzyszenie posiadające osobowość prawną, i jako członek Aeroklubu Polskiego, działamy nad rozwojem lotnictwa sportowego będącego trwałym elementem historii i kultury narodu.
Aeroklub Polski powstał 30 października 1919 roku i skupia wiele ogniw organizacyjnych.
Aeroklub Szczeciński zrzesza ok. 250 członków.
Działają u nas sekcje spadochronowa, samolotowa, motolotniowa, modelarska, paralotniarska i szybowcowa. Nasz sprzęt jest po części prywatny.
Nie jesteśmy klubem ekskluzywnym! Jeśli chcesz rozpocząć szkolenie, latać albo skakać - zapraszamy do nas. W dziale szkolenia zawarte są najważniejsze informacje, które na wstępie powinieneś wiedzieć. Oferujemy również loty widokowe i FOTO. Skok na kasę? A może czyms logicznym uzasadniona jest np taka uchwała zarządu

Z tego co się chwalisz to chyba powinieneś wiedzieć:
http://aeroklub-szczecinski.pl/download ... 032011.pdf