garf83 pisze:Bicie piany. A Pablo nic nie musi. Kolo sie zamyka.
*) Skoro sa chetni zeby bylo lepiej, to w sumie czemu nie zalozyc nowego. Obstawiam ze 75% postow na obecnym forum to smieci lub przeterminowane watki...
Bezpieczenstwo (1%) - zostawilabym jak jest, bo cala masa wartosciowych tresci. Zrob to Sam (2%) i Spoty (2%) - tak samo.
Recenzji i opinie (6%) - niby fajnie byloby to zachowac, ale szuka sie tam czegokolwiek masaktycznie. Przydalaby sie jakas struktura - rocznikami, markami i moze dzialka na porowania parami. I jakies zasady, ze np. z tytule postu piszemy pelna nazwe. Pisanie Gabrysia nie ulatwia sprawy. Niby wszyscy wiedza o co chodzi, ale wyszukiwarka nie wie
Pierwsze kroki - "Jaki kite na poczatek" 4 tys postow. Watek potrzebny w sensie "tu moge zapytac czy 134 czy 131", ale historia nie jest nam potrzebna, bo nikt jej nie czyta, bo sie fizycznie nie da. Oprocz tego w pierwszych krokach mnostwo balaganu - namnozone osobne watki, a jaka deska dla mnie. Fajne tematy o ostrzeniu, pierwszych skokach.
Glowne - haha. Sporo przepychanek i telenowel. Na pewno troche fajnej historii kite'a w PL, ale moze wystarczy zarchiwizowac ku potomnym i zaczac na swiezo.
Tak wiec - bicie piany - nie pomoze. I tak wszystko w rekach Pabla. Wyslucha woli ludu. Super. Ktos zrobi poradek. Super. A jak nie - to bedzie po staremu. Nowe forum - czemu nie? Lud zdecyduje czy woli tu w naszym bagienku a'la kto ma wiekszego penisa, czy na nowo - z porzadna struktura, moderacja. O ile sie bedzie komus chcialo to ciagnac.
Trafna analiza

Myślę, że dobrym pomysłem na uatrakcyjnienie forum, dodanie wartości merytorycznych jest poprawne tytułowanie wątków i kontrolowanie tego przez Admina lub moderatorów.
Od dawna w tytule umieszczam słowo-klucz, które służy do łatwego odszukania używając opcji "SZUKAJ".
Np. w wątku o hydroskrzydłach kluczem jest "foilboarding" a reszta słów ma na celu ładnie wyglądać i zapraszać do wejścia.
Dział Bezpieczeństwo jest moim dzieckiem i narzuciłem tam pewny porządek w tytułowaniu wątków oraz zrobiłem listę ułatwiającą przeglądanie forum:
viewtopic.php?f=22&t=31473
Jak do tej pory nikt nie protestował, że wziąłem towarzystwo za twarz.
W dziale Recenzje jeden z moderatorów mógłby wprowadzić coś podobnego

Albo poprosić jakiegoś fanatyka danej firmy, aby zrobił coś na podobieństwo mojego wypracowanka dla Cabrinha:
viewtopic.php?f=3&t=30017&p=360685&hilit=vademecum#p360685
8 postów i prawie 5000 otwarć!
Wówczas przykleja się jeden wątek zawierający linki do zaprezentowanych firm i każdemu łatwo będzie nawigować w dziale Recenzje.
Vademecum Best,
Vademecum Naish,
Vademecum Slingshot, RRD, Core itd....
Coś na podobieństwo bardzo aktywnych wątków lokalnych w dziale Kto?Gdzie?Kiedy?. Tam spotykają się lokalesi i funfle. Nie ma przelewu krwi.
Jakby zwolennicy np Naisha dyskutowali sobie o Naishu to odbywałoby sie to bardziej w cywilizowany sposób niż kłótnie pomiędzy zagorzałymi zwolennikami konkurencyjnych marek pt Czy blondynki są ładniejsze niż brunetki?.
Koniec końców ludzie może dalej by tutaj zaglądali, aby odszukać coś wartościowego, coś co im pomoże.
PS.
Powinnienem zacząć posta od podziękowań dla Pabla za usunięcia mnie jako moderatora.
Dziękuje, dziękuję, dziękuję

Już nie będę straszył na stronie głównej.