Kto jest prawdziwym moderatorem?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post25 lut 2013, 11:34

garf83 pisze:Bicie piany. A Pablo nic nie musi. Kolo sie zamyka.

*) Skoro sa chetni zeby bylo lepiej, to w sumie czemu nie zalozyc nowego. Obstawiam ze 75% postow na obecnym forum to smieci lub przeterminowane watki...

Bezpieczenstwo (1%) - zostawilabym jak jest, bo cala masa wartosciowych tresci. Zrob to Sam (2%) i Spoty (2%) - tak samo.

Recenzji i opinie (6%) - niby fajnie byloby to zachowac, ale szuka sie tam czegokolwiek masaktycznie. Przydalaby sie jakas struktura - rocznikami, markami i moze dzialka na porowania parami. I jakies zasady, ze np. z tytule postu piszemy pelna nazwe. Pisanie Gabrysia nie ulatwia sprawy. Niby wszyscy wiedza o co chodzi, ale wyszukiwarka nie wie ;)

Pierwsze kroki - "Jaki kite na poczatek" 4 tys postow. Watek potrzebny w sensie "tu moge zapytac czy 134 czy 131", ale historia nie jest nam potrzebna, bo nikt jej nie czyta, bo sie fizycznie nie da. Oprocz tego w pierwszych krokach mnostwo balaganu - namnozone osobne watki, a jaka deska dla mnie. Fajne tematy o ostrzeniu, pierwszych skokach.

Glowne - haha. Sporo przepychanek i telenowel. Na pewno troche fajnej historii kite'a w PL, ale moze wystarczy zarchiwizowac ku potomnym i zaczac na swiezo.

Tak wiec - bicie piany - nie pomoze. I tak wszystko w rekach Pabla. Wyslucha woli ludu. Super. Ktos zrobi poradek. Super. A jak nie - to bedzie po staremu. Nowe forum - czemu nie? Lud zdecyduje czy woli tu w naszym bagienku a'la kto ma wiekszego penisa, czy na nowo - z porzadna struktura, moderacja. O ile sie bedzie komus chcialo to ciagnac.

Trafna analiza :thumb: ale zakładanie nowego forum to utopia. Wątpię, aby komukolwiek się teraz chciało. Facebook sieje napalm w forumowych światach . Zajawka przeniosła się gdzie indziej. Jednak nie oznacza to, że zwijamy manele. Osobiście poświęciłem parę hektogodzin dla tego forum i nie chciałbym aby ot tak zarosło spamem, ogłoszeniami, ofertami, reklamą. Szansą na dalsze intensywne funckjonowanie forum jest zrobienie z niego kopalni praktycznej wiedzy.
Myślę, że dobrym pomysłem na uatrakcyjnienie forum, dodanie wartości merytorycznych jest poprawne tytułowanie wątków i kontrolowanie tego przez Admina lub moderatorów.
Od dawna w tytule umieszczam słowo-klucz, które służy do łatwego odszukania używając opcji "SZUKAJ".
Np. w wątku o hydroskrzydłach kluczem jest "foilboarding" a reszta słów ma na celu ładnie wyglądać i zapraszać do wejścia.
Dział Bezpieczeństwo jest moim dzieckiem i narzuciłem tam pewny porządek w tytułowaniu wątków oraz zrobiłem listę ułatwiającą przeglądanie forum:
viewtopic.php?f=22&t=31473
Jak do tej pory nikt nie protestował, że wziąłem towarzystwo za twarz.

W dziale Recenzje jeden z moderatorów mógłby wprowadzić coś podobnego :idea:
Albo poprosić jakiegoś fanatyka danej firmy, aby zrobił coś na podobieństwo mojego wypracowanka dla Cabrinha:
viewtopic.php?f=3&t=30017&p=360685&hilit=vademecum#p360685
8 postów i prawie 5000 otwarć!
Wówczas przykleja się jeden wątek zawierający linki do zaprezentowanych firm i każdemu łatwo będzie nawigować w dziale Recenzje.
Vademecum Best,
Vademecum Naish,
Vademecum Slingshot, RRD, Core itd....
Coś na podobieństwo bardzo aktywnych wątków lokalnych w dziale Kto?Gdzie?Kiedy?. Tam spotykają się lokalesi i funfle. Nie ma przelewu krwi.
Jakby zwolennicy np Naisha dyskutowali sobie o Naishu to odbywałoby sie to bardziej w cywilizowany sposób niż kłótnie pomiędzy zagorzałymi zwolennikami konkurencyjnych marek pt Czy blondynki są ładniejsze niż brunetki?.
Koniec końców ludzie może dalej by tutaj zaglądali, aby odszukać coś wartościowego, coś co im pomoże.

PS.
Powinnienem zacząć posta od podziękowań dla Pabla za usunięcia mnie jako moderatora.
Dziękuje, dziękuję, dziękuję :notworthy:
Już nie będę straszył na stronie głównej. :jive:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post25 lut 2013, 14:25

Mam nową teorię, że Pablo woli "robić co chce" albo dalej przymulać ze zmianami, które z tego co mi wiadomo były w drodze jeszcze przed świętami.
W końcu to jego strona, domena i zrobi co ze chce i kiedy ze chce.

Może tu słuchać lamentów i wniosków o zmiany ale to jest biznes prywatny.
Jak mi się nie podoba sąsiad Kowalski to się z nim nie spotykam i tyle, ale już do skarbowego na wezwanie trzeba iść i ZUS zapłacić trzeba.
Może Pablo ma takie podejście, że kilka osób "się odbije" i za dalsze spotkania z forum podziękuje, trudno, jednak drugie tyle albo wiecej przeczyta o nowym RPM, czy Fuelu ;)

Chyba pozostaje, żeby każdy robił swoje, czytajmy, co chcemy, piszmy co chcemy, trudno jednemu Pablo wyrzuci, drugiemu zostawi, to jego wola :thumb:

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post25 lut 2013, 19:46

:thumb: Łukasz święte słowa :wink:

24SURFpl
Deska: Cabrinha
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie: