Drogi Adamie napisałeś następująco: "1. PSKite organizuje zawody PP i MP m.in. na podstawie umowy z PZŻ. Kite jest klasą żeglarską uznawaną zarówno przez ISAF, jak i PZŻ."
Dlaczego w takim razie podjęliście decyzję, że tylko członkowie waszego stowarzyszenia mogą brać udział w zawodach, skoro każdy klub zrzeszony w PZŻ ma prawo wystąpienia do związku o nadanie licencji zawodniczej i powinien mieć prawo startu skoro są to MP organizowane prze PZŻ? Rozumiem, że w bieżącej sytuacji nie ma wielu klubów żeglarskich które prowadzą sekcję kitesurfingu, ale moim zadaniem działanie wasze wprowadza w pewnym sensie monopol i w mojej opinii hamuje rozwój tego sportu.
"Opłacenie składki w PSKite jest pierwszym krokiem do wyrobienia licencji zawodniczej PZŻ i możliwości wykupu ubezpieczenia OC w PZŻ (pomagamy w załatwieniu formalności)." Opłacenie składki w innym stowarzyszeniu lub klubie związanym z PZŻ też powinno załatwiać sprawę.
"Co więcej, dołożę wszelkich starań, by w przyszłości OC było obowiązkowe dla wszystkich uprawiających kitesurfing. Jeżeli uważacie to za kiepski pomysł – zapraszam na następne Walne. Odwołajcie mnie, zanim będzie za późno.
Nieobecni nie mają racji."
Z tego co się orientuje to żeby mój głos miał jakieś znaczenie lub żeby ktoś mógł cię odwołać na walnym zgromadzeniu to musi być członkiem PSKite (opłacić składkę)

, ale przyznam że nie zgłębiałem waszego statutu szczegółowo tak że może się mylę.
Ja osobiście posiadam ubezpieczenie OC, ale proszę cię nie bądź nadgorliwy i zostaw tu każdemu prawo wyboru bo wasze stowarzyszenie nie jest głosem całego środowiska i nie uzurpujcie sobie prawa do zadowalania wszystkich decyzjami waszego stowarzyszenia. Jak dla mnie to możesz raczej dążyć do tego żeby każdy członek PSKite takie ubezpieczenie posiadał bo wasi członkowie dają wam do tego prawo.