Sportowiec roku - pomysł na cykliczną imprezę

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
desperadek
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 10:52

BraCuru pisze:Na koniec moje aktualne propozycje i czy ktoś ma inne pomysły? Pamiętajcie, że mają to być kitesurfingowe Oskary pozytywnie promujace ludzi, kitesurfing, wartości.

1. Kitesurfer
2. Wydarzenie (zdarzenie okołokitesurfingowe, które przejdzie do historii np. Błękitna Wstęga, pierwsze wspólne zawody WS i KS w randze Mistrzostw Europy, powstanie PSKite, publikacja miesięcznika kitesurfingowego, powstanie szkoły talentów KS, etc.
3. Wyczyn (Baltic crossing, skok przez Hel, potrójny HP, etc.)
4. Zawodnik
5. Zawodniczka
6. Największy postęp (wcale nie musi być to zawodnik! Może to być np kolo który 5 miesięcy temu zrobił pierwsze kroki a teraz jeździ unstrap w bałtyckich sztormach)
7. Fair play
8. Film
9. Zdjęcie
10. Relacja
Moim zdaniem zbyt dużo kategorii.
1. Kitesurfer -w tym zawodnik i zawodniczka
2. Wydarzenie - w tym wyczyn i Fair play
3. Film
4. Zdjęcie
5. Relacja
6. Postęp. Tu też mam wątpliwości bo technicznie jak ocenić postęp kogoś kto jest świetny ale nie widziałeś go na oczy, a jego koledzy nie umieją zrobić efekciarskiego filmu o nim?
Te kategorie które podałeś spowodują że nasza czołowa zawodniczka po dwóch latach może mieć już 6 takich nagród (kitesurfer, zawodniczka, największy postęp) i to całkowicie zasłużonych ale to spowoduje degradację tej nagrody do Viktora w tv.
Jak ktoś zrobi coś takiego super fair że pokona kitesurfera pokonującego jakieś morze to taka nagroda będzie u niego i jego wnuków na honorowym miejscu.

Awatar użytkownika
LOCALES Rewa
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 11:00

BraCuru pisze:Jak widzicie zmierzamy donikąd mimo tego, że pomysł wszystkim się podoba :idea:

Déjà vu....

Jeśli działacz kajtowy ( z papierem firmowym i pieczątkami ) BraCuru, ma własną wizje (zawodow MP wave - przekreślone) "Sportowiec roku - pomysł na cykliczną imprezę", to po co "zawraca dupe" na forum jesli nie przyjmuje argumentów "ani twardych, ani miękich" od ludzi z oczywistych powodów znających temat i wypowiadających się w tym poście i chcących coś do tematu wnieść ?!.

Masz pomysł na (MP wave - wykreślone) "Sportowiec roku - pomysł na cykliczną imprezę", własny , stowarzyszenia; napisz, podpis pieczątka, wstaw tu i tam żeby wszyscy się zapoznali i (do spotkania w wyznaczonym miejscu i czasie...... - wykreśline) głosujemy.... albo zapoznamy sie z wynikami głosowania.

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 11:26

BraCuru pisze:... (poza Jurgenem :lol: ) ...

Pozostaje tylko odwieczne pytanie: "Jaką metodą wybierzemy metodę głosowania?" :)

Ja mogę dostać jedynie nagrodę malkontenta roku ale przy pewnym składzie jury nasz Master na żadną nagrodę nie ma szans a nawet może zostać skazany na banicje np. w Szwecji :thumbsup: :thumbsup:

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 11:30

może kwestia obcnego chillu brazylijskiego... ale rano tego nie kminie :?:
przeczytam, jeszcze raz jak wróce.

za chwile panowie i panie zrobią się klimaty rodem z rejsu (nowa koncepcja sztuki)... a czy o to chodzi? :lol:

pozdr znad kałuży, gdzie jest tłok,nie wieje i pada deszcz 8)
Ostatnio zmieniony 08 gru 2011, 12:40 przez zaq, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 11:39

desperadek ma rację też mi się wydaje że za dużo tych kategorii jednak.
moja propozycja:
1 kitesurfer -zawodnik, zawodniczka i zwykły amator - osoba która zrobiła największy postęp, dokonała czegoś w kitesurfingu na skalę krajową lub skalę światową) może to być zarówno zawodni jak i zwykły szary amator / hobbysta.
2. wydarzenie - jak wyżej (choć tutaj widzę jednego zwycięzcę - Janka za przepłynięcie Bałtyku.
3.Film (oceniane skalą punkową 1-5: pomysł, efekty, montaż, zdjęcia - suma punktów z tych 4rech kategorii da nam wynik dla całego filmu)
4. Zdjęcie
odpuśćmy relację i zwłaszcza postęp, który moim zdaniem jest nie do ocenienia.
relacja? hmmm noo od biedy może być.
i jednak bym proponował dodatkowo
5. gleba - nie wszystko musi być poważne, i wątpię, żeby ktoś specjalnie ryzykował zdrowie
i może pkt 6 - bez kategorii - chodzi o coś co nie można przypisać do żadnej kategorii. Np szkółka za darmo przeszkoliła jakiegoś dzieciaka (coś w stylu jak Ziomek proponował przeszkolić chłopaczka z Helu - BraCuru pisał o nim przy okazji jakichś zawodów), lub coś na podobnej zasadzie, tutaj też może brać udział, powstanie miesięcznika kite, szkoły talentów KS itp)
takie coś widziałbym na pierwszy rok.

w kolejnych latach można dodać:
7. debiutanta/objawienie roku
8. najlepiej zorganizowane zawody roku
9. najgorzej zorganizowane zawody roku

ale moim skromnym zdaniem to kategorii powinno być max 5. Im więcej tym mniej znaczące będą tytuły.

można zrobić jak już wyżej było proponowane głosowanie na proponowane przez wszystkich kategorie i 5 z największą liczbą głosów wprowadzić do konkursu. I raczej takie rozwiązanie byłoby najlepsze.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post08 gru 2011, 12:41

ma własną wizje
:think: celnie to ujales

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 12:57

rolnik pisze:Bywalem na zawodach jak jeszcze na kicie nie plywales zalapalem sie nawet na relacje z redbula ..[

"byłeś w Rio, byłeś w Bajo miałeś willę na Hawajo" ? się bywa powiadasz.. :wink:
a ja mimo CONAJMNIEJ paru wiosen mniej - na zawodach redbulla KONCZYŁEM "karierę" zawodniczą :lol:

Obrazek

więc..

rolnik pisze:skoro mamy wybierać najlepsze coś w roku.. Ziomek wybierze besta i balance
..

wybiorę TO - CO podejdzie mi najlepiej
choć mam wrażenie , iż Ziko jeszcze długo to nie będzie..
ale przyznaję - do bekroli jak znalazł :hand:

Awatar użytkownika
MatDe
Deska: Su-2
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 14:59

Przemjas bardzo dobre kategorie !!!

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post08 gru 2011, 15:42

Ziomek. pisze:
rolnik pisze:Bywalem na zawodach jak jeszcze na kicie nie plywales zalapalem sie nawet na relacje z redbula ..[

"byłeś w Rio, byłeś w Bajo miałeś willę na Hawajo" ? się bywa powiadasz.. :wink:
a ja mimo CONAJMNIEJ paru wiosen mniej - na zawodach redbulla KONCZYŁEM "karierę" zawodniczą :lol:

Obrazek

więc..

rolnik pisze:skoro mamy wybierać najlepsze coś w roku.. Ziomek wybierze besta i balance
..

wybiorę TO - CO podejdzie mi najlepiej
choć mam wrażenie , iż Ziko jeszcze długo to nie będzie..
ale przyznaję - do bekroli jak znalazł :hand:

Moze lelo dla chlopcow :?:
Ale fakt bardziej od zawodow polubilem inne klimaty ....na ZEEKO
Obrazek
robiles backrole na takiej fali?

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 16:13

Jurgen pisze:Ja mogę dostać jedynie nagrodę malkontenta roku ale przy pewnym składzie jury nasz Master na żadną nagrodę nie ma szans a nawet może zostać skazany na banicje np. w Szwecji :thumbsup: :thumbsup:

Jurgen i Rolnik - was rodzice musieli chyba bić w dzieciństwie.
Zdecydowanie - Jurgen - Malkontent Roku :pray:
Rolnik - Offtopic Roku. Proszę Cię Michał nie offtopuj więcej.
Załóż sobie wątek o swoim wolnym kajcie i jakim to mega kejciarzem jesteś, a jakim zajebistym zawodnikiem byłeś. Za dużo Twojego jęczenia w tym wątku z którego nic nie wynika. A nam chodzi o dopięcie tego pomysłu :idea:

LOCALES Rewa pisze: Masz pomysł na (MP wave - wykreślone) "Sportowiec roku - pomysł na cykliczną imprezę", własny , stowarzyszenia; napisz, podpis pieczątka, wstaw tu i tam żeby wszyscy się zapoznali i (do spotkania w wyznaczonym miejscu i czasie...... - wykreśline) głosujemy.... albo zapoznamy sie z wynikami głosowania.

Dzięki za najbardziej rozsądny pomysł jaki padł chyba w tym wątku :thumb: :wink:
Również Ciebie serdecznie pozdrawiam.

Jurgen
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 17:40

BraCuru pisze:Jurgen i Rolnik - was rodzice musieli chyba bić w dzieciństwie.

Z tego co mi wiadomo to ja biłem rodziców... Duże dziecko sam rozumiesz :twisted: :twisted:

Ale czy w takim razie PSKite jest tworem bezstresowego wychowania.... To ja poproszę sweetaśne fotki prezesów PSKite w nagrodę za, dla mnie chlubny, tytuł malkontent roku :thumbsup: :thumbsup:

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 17:57

Marku ,
no niestety ale tak to wygląda ...że PSKite chciałby TWORZYĆ i czemuś TAM przewodniczyć ale jak widzisz nie wszyscy widzą tą organizacje/ stowarzyszenie tak jak Ty .
Polscy kitesurferzy w WIĘKSZOŚCI , PSKITE mają ją w d ... pie bo wiedzą że zajmuje się TYLKO zawodnikami ( ew zawodami ).
Ilu ich jest ?
Czynnych ok 20-30?

Prawda jest taka że należy jak najszybciej poprawić WASZ wizerunek w środowisku bo nawet najpiękniejsza nagroda OD WAS będzie chu.... warta nie pisząc juz o prestiżu.

Jak byś napisał o tym że dla PSK od PSKite chcesz zrobić te nagrody to pewnie nikt by się nie sprzeciwił to WASZA wewnętrzna sprawa.

Pzdr

PS.
Race ustawki w grudniu nie powinieneś porównywać z Cold Water Master Kiteboarding Meeting bo to BYŁA charytatywna ze zbiórką środków na dom dziecka a ...

TO jest moje osobiste zdanie
Ostatnio zmieniony 08 gru 2011, 18:44 przez MASTER KITEBOARDING fuu1, łącznie zmieniany 1 raz.

Jurgen
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 18:14

MASTER KITEBOARDING fuu1 pisze:PSKITE mają ją w d ... pie bo wiedzą że zajmuje się TYLKO zawodnikami ( ew zawodami ).

Swoja drogą ciekawe ilu pływających ludzi wie o istnieniu PSKite.....

Awatar użytkownika
MatDe
Deska: Su-2
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 18:17

Swoja droga widziales tytul tego topicu?

Awatar użytkownika
TrueKejner
Deska: Shinn
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 157 razy
Dostał piwko: 193 razy

Post08 gru 2011, 19:12

Na razie w tym wątku osiągnęliście wspólnymi siłami tyle: nic.

Pomysł jest dobry z tym się chyba każdy zgodzi. Poprzez głupią kłótnie z wieloma "ciekawymi" zwrotami akcji wynika również, że zgadzamy się co do drugiego: całość decyzji w nagradzaniu nie może mieć ani PSK, ani KF. Co więcej mogę spokojnie stwierdzić, że wszyscy mamy podobny pomysł na kategorię. Spróbujcie przeczytać może cały wątek jeszcze raz, omijając głupie przepychanki i zastanówcie się znowu nad tą inicjatywą.
Mam nadzieję, że uda się zrobić to już w tym roku. Rozdamy nagrody, zobaczymy jak wyjdzie, pomyślimy co poprawić za rok. Nie wiem o co ta kłótnia, bo pewnie sami nagrodzeni mniej się będę o to spinać (tym bardziej, że jak widać walczymy o to samo). Ja nie wiem- czy Wam się wydaje, że ktoś tu próbuje zbić na tym kokosy? Bo jeżeli tak to odpowiedź zamyka się w jednym słowie: nie. Naprawdę nie widzę problemu.
Ta dyskusje może wrócić na odpowiedni dla niej poziom.

Zróbcie mi prezent na gwiazdkę i zanim coś odpiszecie przemyślcie całą sprawę i skupcie się żeby napisać coś wartościowego, a nie rzucać mięchem i emanować głupotą.
Taki jest sens tego forum.

Wróć do „Forum Główne”