nieuczciwy sprzedawca

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Ertel
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post19 sty 2008, 13:13

nie chcialem sie wtracac ale dodam cos od siebie,
wiec widzialem ten latawiec tuz przed wysylka i zupelnie odbiagal od stanu opisanego przez kupujacego i od zdjec, na tubie wszystkie szwy byly eleganckie, krawedz splywu byla w dobrym stanie, drazek baru nowy, linki wyplowiale od slonca ale nie postrzepione, David faktycznei plywal na wyjezdzie tylko 3 razy z uwagi na brak wiatru, i ostatnie:
o ile wiem kolega kupujacy zapomnial dodac ze tuz po kupnie smigal na wyjazd i tam mogl latawiec troche zorac. to tyle ode mnie dalej sie nie wcinam, pozdro

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post19 sty 2008, 14:01

Ertel pisze:nie chcialem sie wtracac ale dodam cos od siebie,
wiec widzialem ten latawiec tuz przed wysylka i zupelnie odbiagal od stanu opisanego przez kupujacego i od zdjec, na tubie wszystkie szwy byly eleganckie, krawedz splywu byla w dobrym stanie, drazek baru nowy, linki wyplowiale od slonca ale nie postrzepione,

co do stanu kajta i baru - też widziałem go wtedy w Egipcie
i potwierdzam to co pisze eRTeL

pozdro

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post19 sty 2008, 14:06

chyba tommy jednak piwka nie dostanie....

Cygański król
Deska: Nobile
Latawiec: Naish Torche 09

Post19 sty 2008, 18:17

No to wychodzi na to że ktoś sobie autentycznie POWAŻNE jaja robi z ludzi :? Jeśli tommy to prawda a jakoś ertel i ziomek moim zdaniem są bardziej wiarygodni niż ktoś kto jest na forum od kilku tygodni... To moim zdaniem jesteś konkret spalony w środowisku kite bo jak sam zajechałeś kajta i wrabiasz w to innych to jesteś strasznym ku****m :shock:

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post19 sty 2008, 18:40

wprawdzie net już podobno nie jest anonimowy ale "kolega" zmieni tylko troszku profil i jest "jak nowy" :twisted: :twisted: pozostaje tylko napisać do miłościwie nam sprzedającego i poprosić o dane miłościwie nam kupującego żeby na przyszłość wiedzieć komu nic nie sprzedawać :lol: :lol: żarcik taki

Awatar użytkownika
kukems
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post19 sty 2008, 18:41

Ja też się nie chciałem wtrącać ale ten sam widziałem kilka razy ten latawiec w Polsce, więc na pewno nie 3 razy, może 3 razy więcej LOL. Stanu nie znam więc się nie wypowiem.

Awatar użytkownika
Zacky
Kontaktowanie:

Post19 sty 2008, 19:05

wiec widzialem ten latawiec tuz przed wysylka i zupelnie odbiagal od stanu opisanego przez kupujacego i od zdjec, na tubie wszystkie szwy byly eleganckie, krawedz splywu byla w dobrym stanie, drazek baru nowy, linki wyplowiale od slonca ale nie postrzepione, David faktycznei plywal na wyjezdzie tylko 3 razy z uwagi na brak wiatru, i ostatnie:
o ile wiem kolega kupujacy zapomnial dodac ze tuz po kupnie smigal na wyjazd i tam mogl latawiec troche zorac. to tyle ode mnie dalej sie nie wcinam, pozdro

Hm tez sie nie chcialem wtracac, ale kto bedac u kumpla patrzy ot tak, po prostu jak wyglada krawedz splywu, bar, szwy?... :roll:

No chyba, ze byles u niego tylko po to zeby byc swiadkiem w takim wypadku jaki teraz wystapil, ale szanse sa nikle...

Tak samo ziomek. Brales ten latawiec do reki i go ogladales bedac w egipcie?
Obstawialbym ze widziales go albo lezacego, albo w powietrzu. Nijak nie mozna tu zobaczyc takich szczegolow jak szwy na tubie...

A bar to jest nowy, z tym to sie nawet chyba kupujacy zgadzal :wink:

No offence.

Cygański król

Post19 sty 2008, 19:54

Zacky pisze:

Hm tez sie nie chcialem wtracac, ale kto bedac u kumpla patrzy ot tak, po prostu jak wyglada krawedz splywu, bar, szwy?... :roll:

No chyba, ze byles u niego tylko po to zeby byc swiadkiem w takim wypadku jaki teraz wystapil, ale szanse sa nikle...

Tak samo ziomek. Brales ten latawiec do reki i go ogladales bedac w egipcie?
Obstawialbym ze widziales go albo lezacego, albo w powietrzu. Nijak nie mozna tu zobaczyc takich szczegolow jak szwy na tubie...

A bar to jest nowy, z tym to sie nawet chyba kupujacy zgadzal :wink:

No offence.

Takie rzeczy jak na zdjęciu rozeszłę szwy widać gołym okiem... zwłaszcza jak na czrnej tubie są wychodzące białę nici, wystarczy nosić latawiec... tyle...

Co do danych pana "tommyego" to jeśli to prawda (możę się wypowiedz?) To również uważam że mimo ustawy o ochronie warto by tu zamieścić imie i nazwisko cobyśmy wiedzieli kogo unikać...

Pozdro

Awatar użytkownika
Zacky
Kontaktowanie:

Post19 sty 2008, 20:26

Cygański król pisze:...

Spojrz jeszcze raz na fotki...

Cygański król

Post19 sty 2008, 20:41

NO ok, ale nadal jeśli by go ktoś trzymał to by zauważył pewnie... tym nie mniej niech się wypowie ziomek, ja nie będe gdybał

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post19 sty 2008, 20:49

nie widze w tym nic dziwnego .Lubie ogladac latawce i czesto patrze na ich stan.Wielu komplom zwracalem uwage na drobne szczegoly jak rozlazly szew na tubie glownej czy dzurka lub przetarcie. Material tez lubie dotykac taki zbok :oops:
kto bedac u kumpla patrzy ot tak, po prostu jak wyglada krawedz splywu, bar, szwy

Awatar użytkownika
Zacky
Kontaktowanie:

Post19 sty 2008, 21:45

rolnik pisze:

nie widze w tym nic dziwnego .Lubie ogladac latawce i czesto patrze na ich stan.Wielu komplom zwracalem uwage na drobne szczegoly jak rozlazly szew na tubie glownej czy dzurka lub przetarcie. Material tez lubie dotykac taki zbok :oops:
kto bedac u kumpla patrzy ot tak, po prostu jak wyglada krawedz splywu, bar, szwy

no wlasnie, a przeciez zboczenia nie oznaczaja ze wszyscy tak robia! :wink:
moze byc ze obejrzeli go dokladnie, ale moze tez byc ze tylko rzucili okiem, wygladal dobrze, a teraz dopisuja ze latawiec byl stan ideal plus. Moze i byl, tam gdzie oni patrzyli :wink:

Chociaz tommy tez cos sie nie odzywa wiec moze maja racje :roll:

Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post20 sty 2008, 01:53

ja tez sie nie chcialem wtracac ale jak wszyscy to wszyscy :wink:

Awatar użytkownika
Krystian <Mosty>
Kontaktowanie:

Post20 sty 2008, 17:28

Chciałem tylko nadmienić, że (tommy o tym nie wspomnial) wysyłałem latwiec z Davem jeszcze przed swiętami Bożego Narodzenia, więc nie wiem dlaczego kupujący odezwał sie i zaczął siać ferment 15 stycznia, wg mnie po grubym katowaniu na wyjeżdzie, jak sam pisze jest początkujący, a kaske wysłał prędko aby sprzęcik doszesł do niego przed wyjazdem, więc jak ktoś kupuje latwiec w idealnym stanie i jedzie z nim na 3tygodniowe pływanko, wraca i chce sie dogadywać o jakikolwiek zwrot pieniędzy to wg. mnie jest troszke niepoważny, stan latawczyka poza tą łatką na poszyciu był IGŁA, tyle

Awatar użytkownika
LOCALES Rewa
Kontaktowanie:

Post20 sty 2008, 19:24

Ksiaze pisze:Aloha!
trochę późno włączam się do dyskusji, ale dziś widziałem na żywo ten latawiec-
-krawędź spływu jest strasznie "wytrzepana"- jeszcze nie ma przetarcia,
ale jest bardzo miękka, na całej długości,
wygląda na ok. dwa sezony pracy w szkole,
mój roczny Waroo 13 którego często katowałem na helu wygląda przy tym Ozonie jak nówka sztuka.

Mam nadzieję że chłopaki zawrą ugodę.

Pozdrawiam

Ksieciu... !!

... a jak ja zobaczyłem swojego 2 letniego kite'a Nemesisa 10m,
używanego tylko na Bałtyku,
po 2 tygodniach latania i leżenia na plaży na Prasonisi ,
to mogę tylko Ciebie zacytować...

Pozdrawiam

Wróć do „Forum Główne”