Zasady pisowni słów: kitesurfing, kite, kajt, kejt etc

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post14 paź 2013, 08:21

BraCuru pisze:
przemjas pisze:a inni po co mają wiedzieć? do szczęścia im to nie potrzebne. jak będą chcieli się dowiedzieć to się dowiedzą ;)

Z mediami wiele nie miałeś do czynienia, czyż nie?

Nie, nie miałem, do szczęścia mi to nie jest potrzebne, parcia na szkło nie mam.

BraCuru pisze:
Więc po co zmieniać to??

Żeby 99% cywilów czytających o nas wiedziało, że czytają o nas.

No właśnie. Po ostatnich artykułach lepiej żeby nie wiedzieli że to o nas.

Poza tym kite czy kajt? to dla cywilów też bez różnicy. Tak jak pisałem wcześniej. Wpisując w wujka google kite znajdziesz więcej na temat kitesurfingu niż wpisując kajt. Jest dużo angielskich słów, które przyjęły się w Polsce. Teraz już nawet kierowników nie ma tylko managerowie tzn menadżerowie.

Awatar użytkownika
Maks
Deska: Fifty50+RonixOne / NHP
Latawiec: Ozone C4
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 6 razy

Post14 paź 2013, 11:33

przemjas pisze:
BraCuru pisze:
przemjas pisze:No właśnie. Po ostatnich artykułach lepiej żeby nie wiedzieli że to o nas.

Poza tym kite czy kajt? to dla cywilów też bez różnicy. Tak jak pisałem wcześniej. Wpisując w wujka google kite znajdziesz więcej na temat kitesurfingu niż wpisując kajt. Jest dużo angielskich słów, które przyjęły się w Polsce. Teraz już nawet kierowników nie ma tylko managerowie tzn menadżerowie.

Niby bez różnicy, ale lepiej jak przysłowiowy "wujek Zdzichu" powie, że jego bratanek pływa na Kajcie, niż na KICIE (czytane dosłownie = K I C I E). :D

Wróć do „Forum Główne”