WIENIEC OD KITESURFINGOWCÓW DLA RAFAŁA!!!

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Primax

Post17 lip 2007, 10:41

Niechciałbym się powtarzać albo wypaść na ignoranta albo bezdusznego gościa ale z praktycznego punktu widzenia oddałbym tę kasę rodzinie. Każdy ma jakieś zobowiazania, każdy w takiej chwili zostawia masę niezałatwionych spraw (zrobię to jutro) a kasa jest do tego wszystkiego potrzebna. Ostatnio miałem podobną sytuacje w rodzinie (ojciec) i choć nasze stosunki nie były najlepsze to musiałem załatwić jego sprawy i kasa szła jak woda.
Czytałem że koło jest kolegą Rafała wiec nie widzę problemu aby subtelnie przekazać pieniądze rodzinie. Napewno wzruszy ich fakt zbierania kasy w necie i będą go pamiętać tak jak Rafała a kasę wydają na swoje realne potrzeby.
Wydawanie broszury, tworzenie stron, edukację za te pieniądze odpuściłbym całkowicie.

Tyle mojego zdania.

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post17 lip 2007, 10:47

Kompletnie zielony Primaxie- odpuść sobie całkowicie :twisted:
Tyle mojego zdania

Awatar użytkownika
Maverick
Kontaktowanie:

Post17 lip 2007, 10:53

Primax pisze:Niechciałbym się powtarzać albo wypaść na ignoranta albo bezdusznego gościa ale z praktycznego punktu widzenia oddałbym tę kasę rodzinie. Każdy ma jakieś zobowiazania, każdy w takiej chwili zostawia masę niezałatwionych spraw (zrobię to jutro) a kasa jest do tego wszystkiego potrzebna. Ostatnio miałem podobną sytuacje w rodzinie (ojciec) i choć nasze stosunki nie były najlepsze to musiałem załatwić jego sprawy i kasa szła jak woda.
Czytałem że koło jest kolegą Rafała wiec nie widzę problemu aby subtelnie przekazać pieniądze rodzinie. Napewno wzruszy ich fakt zbierania kasy w necie i będą go pamiętać tak jak Rafała a kasę wydają na swoje realne potrzeby.
Wydawanie broszury, tworzenie stron, edukację za te pieniądze odpuściłbym całkowicie.

Tyle mojego zdania.

Nie znałeś Rafała więc nie powinieneś w tym wypadku zabierać głosu.
On by chciał żebyśmy wyciągneli wnioski z tego co się stało.
Uczcijmy faceta w sposób godny, a niech i on wie że pamiętamy o nim choćby przez zrobienie czegoś żeby sport stał się bezpieczniejszym.

Primax

Post17 lip 2007, 13:30

Przecież się nie upieram. Myślałem, że każdy może wyrazić swoją opinie nie tylko Ci co znali Rafała osobiście. :oops:
Pomysł mój być może niezbyt wzniosły i uduchowiony jest napewno praktyczny i możliwy do zrealizowania.

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post17 lip 2007, 14:21

Ci którzy są blisko rodziny Rafała i znają sytuację ( w tym materialną), najlepiej będą wiedzieć co ostatecznie zrobić!!!
Primax prawdopodobnie chciał zasugerować, że rodzina może mieć kłopoty finansowe po śmierci żywiciela rodziny (bardzo częste przypadki).
Więc opanujcie emocje!!! Nie wypada!!!

Awatar użytkownika
kolo
Deska: nobile, North (wave)
Latawiec: Cabrinha SB5-10m

Post17 lip 2007, 19:45

Witam wszystkich. Dziś o 12:00 "zablokowałem" konto na które wpłacaliście kaskę na wieniec dla Rafała.. Kaskę jaką udało nam się zebrać poprzez wpłacanie kasy i zbiórkę pieniędzy od ekipy z Malborka daje nam łączną wartość 1806zł.. Dziś spotkałem się z Anfenger'em i przekazałem mu 400zł na symboliczny wieniec dla Rafała..Więcej info co zrobiłem z resztą kasy podam jutro, gdy spotkam sie z przyjaciółmi i znajomymi Rafała, którzy przyjadą na pogrzeb...

Awatar użytkownika
anfenger

Post17 lip 2007, 21:33

Nie wiem! Nie znam się! A w ogóle to zarobiony jestem! maciekt1000 , nie wygłaszaj swoich opinii , skoro i tak się nie znasz , a może urlop Ci się przyda ,skoro zarobiony jesteś :?:

Blesso

Post17 lip 2007, 22:59

Sprawa nie jest taka prosta jak sie wydaje.
Jesli mamy 1800zl z tego wieniec bedzie kosztowal 400zl to ...co z 1400zl ?
To jest problem i Kolo nie wiem czy dobrze robisz twierdzac ze poinformujesz nas co zrobisz z pieniedzmi po spotakniu ze znajomymi i rodzina Rafala.
Te decyzje powinnismy podjac wspolnie a nie zatwierdzac tylko czyjas opinie( np znajomych)
Oczywiscie nie mozna zapytac kazdego z wplacajacych ale ... moze ankieta na ten temat ?
To bylo by najbardziej uczciwe i demokratyczne.

Z drugiej strony popelnilismy maly blad -bo w pierwszym poscie powinnismy okreslic maxymalna kwote wplaty(np 2 zl )
Wtedy wszystkie pieniadze poszly by na wieniec (tak jak wskazuje na to topic ) i nie bylo by sprawy.
A tak qpa gdybania,nieciekawych pomyslow itp roznorodnosci

Blesso

Ps
Kolo - prosze poinformuj nas ile osob dokonalo wplaty( ilosc)

monika

Post17 lip 2007, 23:25

Uprzejmi iformmyjey iz oficjaa sypa dla rodziy po pogrzebie raFala odbedzie sie w Alfa Club ul.Daleka 125, Malbork. Spotkanie to bedzie polaczone z memmorial ku pamieci raFala(wyswiwtaie zdjec i filmow). Wszystkich zaiteresownych zapraszamy na ta uroczystosc. Bedzie mozlioscia skorzystaia z odplatneo bufetu.

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post17 lip 2007, 23:57

Blesso drogi kolego.....

Daj już spokój swojej głowie i nie wiruj tak...

Ludzie mają inne problemy, są tu osoby , które znały Rafała...po jego odejściu chcą w spokoju wrócić na Ziemie...... nauczyć się zyć bez niego :idea:

Nie możesz wytrzymać i przemilczeć niektórych spraw :?: , machnąć ręką....jak będzie tak będzie.....w końcu te pieniądze były zbierane na wieniec, pomysł rozmowy z rodziną Rafała-dobry pomysł , która jak czytałem wczesniej zadecydowała co z nimi zrobić....

Ile dałes 2zl, 5, 10, 50 :?:

Martwisz sie o swoje pare groszy :?:

Że chłopaki źle zainwestują pieniądze :?: A może nadal nie ufasz "Kolo" :?:
..... wrzuć na looz, niech robią co chcą...ty byś sam na taką inicjatywę nie wpadł....ale doradzca z Ciebie świetny....

....tak jak z Lepperem jestem w koalicji, ale wychodze...sam nie wiesz co chcesz....

PEACE!!

grzechu
Kontaktowanie:

Post17 lip 2007, 23:59

...zrobić proste www na temat bezpieczeństwa

Blesso

Post18 lip 2007, 05:16

OXy- ja dalem pieniadze (5zl) na wieniec dla Rafala tzn na upamietnienie jego pamieci.
I cieszyl bym sie gdyby zebrane przez nas pieniadze daly te mozliwosc ze pamiec ta w nas/innych nie zaginie.
Dysponujemy taka kwota ze mozemy juz pomyslec nad tym.

Przekazanie np 1400zl rodzinie moze wchodzic w gre - nie przecze - ale co z tego bedzie ?
Za rok pamietal bedzie ktos o tym co bylo ?
Strona WWW,ksiazka,ulotki i inne sprawy - tez pewnie sa "jakims pomyslem ale bardzo nierealenym . (kto /gdzie/kiedy/z kim/ jak to wszsytko zrobi)

NIE CHODZI O PIENIADZE ALE O PAMIEC !

1400zl to swietna kwota na to by wybrac sie do kamieniarza i zamowic krzyz z lastriko/granitu i postawic gdzies na plazy w poblizu " tego miejsca" -
Mala adnotacja " Rafalowi - przyjaciele" dala by wiecej niz np ....partycypowanie przez nas w kosztach stypy !!

Pamiec przede wszsytkim dla innych -tych ktorzy moze beda nas potrzebowali.

Wiec oXy - wlacz ..szare komorki i ...najpierw pomysl a potem napisz.
"Lepperem" hanbisz ten topic

Blesso

Awatar użytkownika
anfenger

Post18 lip 2007, 06:43

Blesso ,widzę , że jesteś jednym z najbardziej udzielających się odnośnie "wieńca " masz rację czy ktoś tam , że błąd popełniliśmy rozpoczynając temat i nie podając kwoty jaką należało by wpłacić ,dzisiaj będzie wsadzony wydruk z banku z osobami , które dokonały wpłaty ,Blesso dałeś tutaj wydaje się niezły pomysł odnośnie krzyża czy pomnika na miejscu zdarzenia .Dupowato jest ,że to my z Kołem będziemy zbierać joby za to co zrobimy z kasą , bo obojętnie co zrobimy z" taką ilością "to znajdzie się ktoś , kto i tak nie poskąpi krytyki . Do zobaczenia o 13 stej na pogrzebie

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post18 lip 2007, 07:40

anfenger pisze:Blesso ,widzę , że jesteś jednym z najbardziej udzielających się odnośnie "wieńca " masz rację czy ktoś tam , że błąd popełniliśmy rozpoczynając temat i nie podając kwoty jaką należało by wpłacić ,dzisiaj będzie wsadzony wydruk z banku z osobami , które dokonały wpłaty ,Blesso dałeś tutaj wydaje się niezły pomysł odnośnie krzyża czy pomnika na miejscu zdarzenia .Dupowato jest ,że to my z Kołem będziemy zbierać joby za to co zrobimy z kasą , bo obojętnie co zrobimy z" taką ilością "to znajdzie się ktoś , kto i tak nie poskąpi krytyki . Do zobaczenia o 13 stej na pogrzebie

Robcie swoje wg waszego uznania! Super, ze sie tym zajeliscie i zadajesie sobie trud aby cos kreatywnego zrobic. Kase dac jest najprosciej (juz o tym mpisalem).
A swoja droga wyszedl mysle zajebisty pomysl... jakis akcent trwaly wlasnie na pomniku.. moze krzyz.. moze jakas tablicza z inskrypcja od kitesurferow.. Sa na allegro nalepki na auto z kitem.. mysle, ze koles od pomnikow nie mialby problemu aby zrobic wlasnie jakas tabliczke stalowa nierdzewna na podstawie wlasnie takiego wzoru (tylko musialo by to byc trocho wieksze niz te wzory chyba np. 2:1 czy 1,5:1).

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post18 lip 2007, 08:43

Blesso daj na luz.
Robcie swoje wg waszego uznania! Super, ze sie tym zajeliscie

Dokladnie .I pamietajmy ze caly czas chodzi o symbol i pamiec.

Wróć do „Forum Główne”