Planowane zmiany w obrębie zatoki puckiej.

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
3msto
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 45 razy

Post20 gru 2013, 09:42

Pan Królikowski - dyrektor urzędu morskiego , niegdyś wykładowca WSM obecnie AM poważnie ma lekką wadę wymowy szczególnie rrrrr , ale to naprawdę spoko koleś :thumbsup:

szkoda że nie pamięta Kitesurferów a przecież ostatnio wręczał Błękitną Wstęgę jednemu z nas.

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post20 gru 2013, 10:15

onzo pisze:Brawo dla PSKite za reprezentowanie nas na zebraniu.

Fajnie, że chociaż jedna osoba to podkreśliła :thumb:
Zrobiłem aktualizację artykułu z relacją Pauliny Ziółkowskiej. Dziękuję Zióle, Dorianowi Krzystankowi, Mateuszowi Zielińskiemu oraz Maciejowi Szulikowi za poświęcony czas i trzymanie ręki na pulsie :clap:
http://pskite.pl/index.php/news/189-sta ... pucka.html

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post20 gru 2013, 10:28

Swoją drogą nadal media manipulują... To jest straszna żenada... Nigdy nie było mowy w oficjalnych dokumentach o zamknięciu Zatoki Puckiej dla żeglarzy czy "surferów". Mowa była o ograniczeniu ruchu jednostek o napędzie mechanicznym i ograniczenia ruchu i szkoleń na Mewiej.

Ech...

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post20 gru 2013, 10:39

Smokie pisze:Swoją drogą nadal media manipulują... To jest straszna żenada... Nigdy nie było mowy w oficjalnych dokumentach o zamknięciu Zatoki Puckiej dla żeglarzy czy "surferów". Mowa była o ograniczeniu ruchu jednostek o napędzie mechanicznym i ograniczenia ruchu i szkoleń na Mewiej.

Ech...

To jest wiadome od dawna i zainteresowani o TYM wiedzieli ale nie chciałem się w to wtrącać bo pewnie znowu jakieś disssy by się pojawiły i wiecznie niezadowoleni a media jak to media ....byle wywołać awanturę i paru głupków co wierzą w TO co ONI pokazują .Nie dajcie się ogłupiać przez MEDIA

Pozdro i Wesołych Świąt dla Wszystkich

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post20 gru 2013, 12:42

przemass pisze:"Panie bo wie pan, ja ten Półwysep z tak daleka, aż z Warszawy jadę"....

Sorry za offtop - nie mogłem się powstrzymać :hand:

jedno z najczęściej słyszanych zdań w sezonie :wink:

Przemass masz w sumie rację. Jeżeli nam zależy - powinniśmy brać w tym udział. Jednak skoro pojawia się reprezentacja to po co dezorganizować sobie 2 dni w tygodniu skoro zakładam, że dużo bardziej zaznajomieni z tematem będą wiedzieli jak działać. Większa grupa osób zainteresowana tematem też nie zawsze ułatwi negocjacje.
A na marginesie - w konsultacjach społecznych może brać udział każdy, chyba nawet nie musi to być obywatel kraju, którego sprawa dotyczy - wystarczy napisać pismo z własną, rzeczową opinią i tyle.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post20 gru 2013, 12:55

Hmmm czyli w zasadzie nic się nie zmieni? Dopuszcza się jednostki motorowe asekuracyjne i trenerskie. Czyli szkółki będą je musiały gdzieś zgłaszać? Szkolenia na mewich się odbywały i z tego co ten pan mówi, to dalej cześć mewich będzie otwarta dla skajterów.

Sebastian Kite.pl
Deska: Różnie
Latawiec: Różnie
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post20 gru 2013, 14:38

march_in pisze: Czyli szkółki będą je musiały gdzieś zgłaszać?

Hej,

W kapitanacie portu we Władysławowie na każdy kolejny sezon trzeba odnowić pozwolenie na prowadzenie szkółki kite/wind, jednym z wymogów jest posiadanie łódki/skuteru do zapewnienia asekuracji.

Pozdrawiam,

Kubs0n
Deska: Xenon Laluz
Latawiec: North Vegas
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 40 razy
Kontaktowanie:

Post20 gru 2013, 14:48

Sebastian Kite.pl pisze:

Hej,

W kapitanacie portu we Władysławowie na każdy kolejny sezon trzeba odnowić pozwolenie na prowadzenie szkółki kite/wind, jednym z wymogów jest posiadanie łódki/skuteru do zapewnienia asekuracji.

Pozdrawiam,

W zeszłym roku zgłaszaliśmy się do Kapitanatu portu w Helu,czyli teraz trzeba zgłaszac sie do Władysławowa?

Sebastian Kite.pl
Deska: Różnie
Latawiec: Różnie
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post20 gru 2013, 14:51

My zawsze zgłaszaliśmy we Władku;)

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post20 gru 2013, 15:03

onzo pisze:
przemass pisze:"Panie bo wie pan, ja ten Półwysep z tak daleka, aż z Warszawy jadę"....

Sorry za offtop - nie mogłem się powstrzymać :hand:

jedno z najczęściej słyszanych zdań w sezonie :wink:

Przemass masz w sumie rację. Jeżeli nam zależy - powinniśmy brać w tym udział. Jednak skoro pojawia się reprezentacja to po co dezorganizować sobie 2 dni w tygodniu skoro zakładam, że dużo bardziej zaznajomieni z tematem będą wiedzieli jak działać. Większa grupa osób zainteresowana tematem też nie zawsze ułatwi negocjacje.
A na marginesie - w konsultacjach społecznych może brać udział każdy, chyba nawet nie musi to być obywatel kraju, którego sprawa dotyczy - wystarczy napisać pismo z własną, rzeczową opinią i tyle.

Rozumiem :hand: sam nie mogę przyjechać - mam 9h strefy czas. różnicy :roll: Chodziło mi o generalne podejście i w sumie wydaje mi się że akcja FB plus podejście grupy zainteresowanej bardzo dużo pomogło/zmieniło. również na przyszłość.

@Sebastian - jak to mówią - fakty a mity... :wink: :hand: :idea:

Sebastian Kite.pl pisze: W kapitanacie portu we Władysławowie na każdy kolejny sezon trzeba odnowić pozwolenie na prowadzenie szkółki kite/wind, jednym z wymogów jest posiadanie łódki/skuteru do zapewnienia asekuracji.

pzdr

Dorian :: SurfPoint
Latawiec: North Vegas
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post20 gru 2013, 15:46

Kubs0n pisze:
Sebastian Kite.pl pisze:

Hej,

Pozdrawiam,

W zeszłym roku zgłaszaliśmy się do Kapitanatu portu w Helu,czyli teraz trzeba zgłaszac sie do Władysławowa?

Chałupy zglaszaja do Wladka, Jastarnia, Jurata, Hel do Helu.
Kuznica jak dobrze kojarze tez Hel.

Awatar użytkownika
Selim
Deska: LAMIPLAST
Latawiec: SLINGSHOT 11m

Post20 gru 2013, 20:01

Wracam na chwilę do bredni ekoterrorystów. Paniusia występująca w TV była całkowicie nieprzygotowana i wyglądało na to, że wcale jej nie zależało. Nie próbowała ani słowem uzasadniać swojego wystąpienia i ograniczała się tylko do stwierdzeń, latawce na wodzie przeszkadzają ptakom. Jakim ptakom, i jak bardzo przeszkadzają nie chciała lub nie umiała już powiedzieć. A ja umiem przedstawić całkowicie przeciwne i udokumentowane argumenty. Po pierwsze, w dużych i bardzo głośnych miastach można zobaczyć więcej ptaków niż na terenach wiejskich. Po drugie, lotniska, które są najgłośniejszymi miejscami na świecie wprost nie mogą się opędzić od chmar ptaków i mimo hałasu oraz startujących wielkich odrzutowców, muszą wynajmować np. sokolników aby przegonić ptaki. Po trzecie, jedno z bardzo nielicznych gniazd sokoła wędrownego w Polsce znajduje się w samym centrum Warszawy na Pałacu Kultury. Sokoły nie tylko tam gniazdują ale także co roku wychowują młode!. Moje pytanie do ekologów. Jak latawce na wodzie, które są tam trzy a czasami cztery miesiące w roku mogą szkodzić populacji ptaków skoro wykazują się one takimi zdolnościami do przystosowania się do skrajnie niekorzystnych warunków. Jeśli jeszcze kiedyś będą takie spotkania z pseudo ekologami, można wykorzystać te fakty w dyskusji choć jak można łatwo zauważyć raczej nie są oni argumentami zainteresowani.
Pozdrawiam forumowiczów
Jacek

Awatar użytkownika
andi
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post22 gru 2013, 12:42

Selim pisze:Jak latawce na wodzie, które są tam trzy a czasami cztery miesiące w roku mogą szkodzić populacji ptaków

ja mialem kiedys taka sytuacje:
zbieram sie z wody po uapdku, zakladam deske i nagle strzal na latawcu (jakby z wiatru) i nagle luzne linki. ani sie spostrzeglem co sie dzieje, a 1,5 m ode mnie jak kamien w wode spada... labadz. troche sie zdziwilem, ale sumarycznie nikomu nic sie nie stalo, ja poplywanalem dalej, a labadz odlecial :)

Smokie
Kontaktowanie:

Post22 gru 2013, 21:22

Selim pisze:Wracam na chwilę do bredni ekoterrorystów. Paniusia występująca w TV była całkowicie nieprzygotowana i wyglądało na to, że wcale jej nie zależało. Nie próbowała ani słowem uzasadniać swojego wystąpienia i ograniczała się tylko do stwierdzeń, latawce na wodzie przeszkadzają ptakom. Jakim ptakom, i jak bardzo przeszkadzają nie chciała lub nie umiała już powiedzieć. A ja umiem przedstawić całkowicie przeciwne i udokumentowane argumenty. Po pierwsze, w dużych i bardzo głośnych miastach można zobaczyć więcej ptaków niż na terenach wiejskich. Po drugie, lotniska, które są najgłośniejszymi miejscami na świecie wprost nie mogą się opędzić od chmar ptaków i mimo hałasu oraz startujących wielkich odrzutowców, muszą wynajmować np. sokolników aby przegonić ptaki. Po trzecie, jedno z bardzo nielicznych gniazd sokoła wędrownego w Polsce znajduje się w samym centrum Warszawy na Pałacu Kultury. Sokoły nie tylko tam gniazdują ale także co roku wychowują młode!. Moje pytanie do ekologów. Jak latawce na wodzie, które są tam trzy a czasami cztery miesiące w roku mogą szkodzić populacji ptaków skoro wykazują się one takimi zdolnościami do przystosowania się do skrajnie niekorzystnych warunków. Jeśli jeszcze kiedyś będą takie spotkania z pseudo ekologami, można wykorzystać te fakty w dyskusji choć jak można łatwo zauważyć raczej nie są oni argumentami zainteresowani.
Pozdrawiam forumowiczów
Jacek

:doh: :doh: :doh:

Smokie
Kontaktowanie:

Post22 gru 2013, 21:31

przemass pisze: wydaje mi się że akcja FB plus podejście grupy zainteresowanej bardzo dużo pomogło/zmieniło.

A dokładniej co? Bo ja narazie nie zauważyłem nic :)

Wróć do „Forum Główne”