To prawie nie do znalezienia, ale pomozcie

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Keepsake

Post12 lip 2004, 12:05

Kupilem sobie Cabrinhe CO2 z tego roku i juz pierwszego dnia zgubilem jedna linke (przecieta przez motorowke). To byloby wrecz smieszne, gdyby nie bylo smutne. :)

W kazdym razie w barach Cabrinhy z Reconem jest tak, ze na sztywno do baru przymocowana jest jedna linka (oblozona taka gabkowa tuleja). Ta linka konczy sie metalowym kolkiem, przez ktore przechodzi druga linka - od strony baru zakonczona czerwona kulka, od strony kite'a - standardowa koncowka z petla do robienia lark's head knots. Od strony kite'a do srodkowej linki idzie oczywiscie glowna leader line.

No wiec jak mi motorowka przeciela czerwona leader line, to w trakcie holowania ta srodkowa linka (czerwona, lewa) musiala zostac wyciagnieta od strony kulki (co jest mozliwe). Trudno mi to wyjasnic bo bawie sie w kite od relatywnie niedawna, ale jak ktos wie jak wyglada bar Cabrinhy z reconem to wie o co chodzi.

Nie znacie kogos kto moze to sprzedac? Cabrinha nie robi tamtej linki jako elementu zamiennego w ogole, niestety, wiec musze szukac kogos kto ma zdekompletowany bar gdzie taka linka bedzie.

Oczywiscie moge ja sobie dorobic (co tez zrobilem) ale chcialbym miec oryginal... Pomocy!

Dzieki

Wróć do „Forum Główne”