Mniej więcej miesiąc temu w wyniku niewiedzy osoby pomagającej mi zwinąć sprzęt oraz mojej nieuwagi straciłem wymienną część przedniego bridla wraz z bloczkiem. Próbowałem przez sprzedawcę, skierował mnie do dystrybutora, a z dystrybutorem po krótkiej wymianie korespondencji (dowiedziałem się m.in. ile to kosztuje i kiedy przyjdą linki - tydzień temu miały być) kontakt się urwał... Dzisiaj próbowałem tam też zadzwonić - odpowiada automatyczna sekretarka. Powoli dochodzę do wniosku, że nie mogę liczyć na dystrybutora tej marki w naszym kraju. Gdybym wiedział to wcześniej, ściągnąłbym to z USA (jest na stronie producenta komplet za kilkanaście $, można zamówić przez internet) i pewnie już bym miał sprawny latawiec. Niestety liczyłem na serwis w Polsce i się przeliczyłem - sezon ucieka, a ja jestem bez latawca.
Czy ktoś zna jakieś alternatywne źródło części zamiennych do produktów firmy Best? Zależy mi na jak najszybszym sprowadzeniu tej cholernej linki...
Jak jest w naszym kraju dostęp do części zamiennych do latawców innych "wiodących marek"? Czy to tylko problem Besta, czy też ogólnonarodowy tumiwisizm dystrybutorów?