Potrzebne informacje

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Gość

Post01 wrz 2004, 21:17

Witam serdecznie,

Zbieram materiały do artykułu o konfliktach między osobami uprawiającymi różne sporty, m.in. konflikcie między kitesurferami i windsurferami.
Bardzo chętnie poczytam Wasze opinie na temat przyczyn tego konfliktu, jego przejawach, itp.
A może macie jakieś pomysły co zrobić, aby zaradzić problemowi?

Pozdrawiam,

PS.
Posty można przesyłać również na tsmaster1@op.pl

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2004, 21:37

Konflikt? Oszem na wodzie potrafi dojść do lekkich spięć, lecz wieczorem w beach barze nikt się z nikim nie bije o przejechanie po linkach lub przywalenie linkami w maszt 8).

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2004, 21:52

Zgadzam się całkowicie z Maslavem - to nie narty i snowboard i bardzo dobrze :thumbsup:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post01 wrz 2004, 21:59

Jaki konflikt :shock: ?
Sorry ale tak miedzy kiciazami i ws nie ma konfliktu tak samo miedzy snowboardzistami i narciarzami - sa debilowate jednostki ktore moze by tego chcialy i sieja zament .Wszystkich laczy chec dobrej zabawy! :lol:

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2004, 23:45

Kolejna prowokacja :wink:

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Deska: Naish Haze
Latawiec: Flysurfer Speed
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2004, 08:25

Tez bym nie laczyl tego w ogolny spor. Konflikty wystepuja miedzy niezdrowymi osobami, bez wzgledu to na czym jezdza... mozna sie poklocic z debilnym kitesurferem, a pic na umor z windsurf-ami... a jak sie trafi na idiote na WSie - to od razu przypisuja, ze to konfilt miedzy sportami :lol:

Tomas
Postawił piwka: 1 raz

Post02 wrz 2004, 15:09

Idiotę to i kiteboardera można spotkać. Prosimy nie mącić środowiska takimi prowokacjami!

Awatar użytkownika
wlad

Post02 wrz 2004, 18:03

ja staram sie machac :wave: do wszyskich ws'owcow a do ws'owcow zenskich to sie nawet usmiecham. :D

Awatar użytkownika
Free&Style Magazyn
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2004, 10:43

Witam,

Przyznam, że to ja zapodałem ten temat. Zrobiłem to anonimowo, aby nie sugerować odpowiedzi. Do zainteresowania się tematem skłoniła mnie lektura niedawnego wątku o historii w Wolinie. Zastanawia mnie kwestia skąd bierze się taka niechęć i co można zrobić, aby takich sytuacji nie było.
Oczywiście nie zamierzam wywoływać żadnej wojny. Rozumiem też, że nie jest to ogólna zasada w tych środowiskach, ale jednak te pojedyncze przypadki się zdarzają i mają wg mnie wspólny mianownik. Po przejrzeniu różnych miejsc w sieci zauważyłem, że wątki o relacjach KS-WS "cieszą się" dużym zainteresowaniem i wywołują sporo emocji. Jest zatem coś na rzeczy.
Z grubsza mam już opinię na ten temat, ale chętnie posłucham innych.

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
kasya
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2004, 12:12

Bicie piany i nic wiecej... IMHO wiekszosc konfliktow wynika raczej z braku kultury konkretnych osobnikow a to na czym kto plywa jest bez znaczenia.

Mysle, ze kolega z KSM powinien zajac sie wyszukiwaniem sensowniejszych materialow do tej gazetki - bo odnosze dziwne wrazenie, ze podobnie jak topic o zabezpieczeniu szkolek - ten rowniez mialby sie ukazac na lamach KSM...

KiteSurf Magazyn pisze:Po przejrzeniu różnych miejsc w sieci zauważyłem, że wątki o relacjach KS-WS "cieszą się" dużym zainteresowaniem i wywołują sporo emocji. Jest zatem coś na rzeczy

Jestem cokolwiek zniesmaczona - moze niektorzy powinni sie zastanowic czy nie warto byloby zaczac pisac dla faktu, super ekspresu czy innego brukowca... mysle, ze tam takie SENSACJE na pewno wywolalyby wiecej emocji... moze nawet zbulwersowani konfliktem czytelnicy napisaliby listy do redakcji poparte pikczersami - jak to np zostali pogryzieni przez wscieklych WS...

.... ech .... :roll:

pozdro
Kasya

Awatar użytkownika
Free&Style Magazyn
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2004, 12:26

To chyba oczywiste, że temat ma być dla KSM.

Nigdzie nie napisałem, że chcę zrobić jakiś "sensacyjny" artykuł, a jednak większości tak się ten temat kojarzy. Zastanawiające...

A tak w ogóle, to bardziej zależy mi na wyjaśnieniu przyczyn sytuacji konfliktowych i zwróceniu uwagi na ewentualne niewłaściwe zachowania.

Pozdrawiam,

Leeloo
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2004, 12:34

napiszcie o zasadach porusznia sie na wodzie, pierszenstwo, sygnalizacja itd.... moze niektoorzy uswiadomią sobie ze nie są sami na wodzie i ze czasama trzeba sie obejrzec przez ramie...
wiekszosc nieporozumien wynika wlasnie z kolizji, wymuszen i samolubstwa żóltodzibów i innych zadufańców (ktoorych cale szczescie nie jest jeszcze zbyt wielu)
Ja w tym sezonie spotkalam sie z samymi zyczliwymi WS i KS, i nawet spowodowane przeze mnie ostre hamowanie WS przed linkami albo przed moja sliczna deska nie spowodowalo wyzwierzenia ani oplucia ....
aloha all surfers (ta jedna literka "W/K" nie stanowi przeciez tak wielkiej róznicy)
:wink:

Awatar użytkownika
Free&Style Magazyn
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2004, 12:50

Temat sygnalizacji poruszamy w 7 numerze (w sprzedaży od 13.09), a "prawo drogi" znajdzie się w numerze 8 (listopadowym).

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
kasya
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2004, 13:01

KiteSurf Magazyn pisze:Nigdzie nie napisałem, że chcę zrobić jakiś "sensacyjny" artykuł, a jednak większości tak się ten temat kojarzy. Zastanawiające...

Zastanawiajace jest to dlaczego uwazasz, ze tak ma sie nie kojarzyc... przeczytaj jeszcze raz - tylko tym razem uwaznie, to co napisales i przemysl to jeszcze raz... to czasem pomaga.. Tu naprawde wiekszosc ludzi ma IQ wyzsze od srednio inteligentnego szympansa i potrafi samodzielnie wyciagnac logiczne wnioski.. a ani jedna osoba wypowiadajaca sie w tym watku nie poparla twojej "tezy o konflikcie"... nadal nie rozumiesz??? :roll:

A L O H A,

Kasya

Awatar użytkownika
Free&Style Magazyn
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2004, 13:49

... a np. wątek o Wolinie, to oczywiście Amerykanie zrzucili ...

I może skupmy się na ostatnim zdaniu z mojego ostatniego postu, chyba, że uważasz, iż "niewłaściwe zachowania" też są mitem.

Pozdrawiam,

Wróć do „Forum Główne”