PZDR od PePe z Cumbuco, BRA

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
PePe

Post03 lis 2004, 23:52

Pozdro z Cumbuco w Brazylii, gdzie od tygodnia, drugi rok z rzędu spędzam z ekipą przełom jesienno-zimowy. Tym razem ciągniemy dłużej bo do 6-go grudnia, Miejsce bez zmian: rewelka. Pływamy codziennie na 12-kach i 9-kach; Można się zajechać. W przyszłym tygodniu mam zamiar zmierzyć nowe miejscówki na północ od Paracuru i Flexeira.

Zachęcony wynikami prób na Helu, zdecydowałem się wziąć ze sobą Rhino05 w rozmiarach 9, 12 i 16 i w pełni odpowiedzialności za swe słowa stwierdzam, że to genialny latawiec. Potwierdza moje odczucia zawarte w opisie w dziale „recenzje”, a mogę tylko dodać, że zawarte uwagi co do nie specjalnego hang-time’u okazały się nie do końca słuszne… po prostu latawca prowadzi się trochę inaczej i wtedy ma się czas na fajkę w "big air" :-)

PePe

jacare

Post04 lis 2004, 01:44

Aloha

Napiszę krótko, TOTALNA ZAZDROŚĆ :wink: Brazylia ech.... nie dość, że można poszaleć na kajcie to na dodatek ojczyzna Capoeiry :mrgreen:
Beribazu rulez :D
Pozdrawiam

p.s. dla wszystkich miłujących prawdziwe hawajskie klimaciki: www.alohajoe.com :D

Awatar użytkownika
mm
Latawiec: Airush

Post04 lis 2004, 16:06

czesc pepe

tez zazdroszcze. byliscie moze dalej na pólnoc, w jericoacoara?

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post04 lis 2004, 18:02

Dlaczego nas dreczysz :evil: - oczywiscie to zart.Bardzo jestem ciekaw czy zmieniles stajnie ? Jak odczucia porownujac macha i rhino?Mysle ze kazdy chetnie przeczyta :idea:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post04 lis 2004, 18:05

Jeszcze jedno.Nie pakujesz juz kitow w kostke ;czy moze masz jakis sposob na listwy?

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post04 lis 2004, 19:46

jacare pisze:Aloha

Napiszę krótko, TOTALNA ZAZDROŚĆ :wink: Brazylia ech.... nie dość, że można poszaleć na kajcie to na dodatek ojczyzna Capoeiry :mrgreen:
Beribazu rulez :D

Capoeira :thumb: Wypas
Trenujesz w gdzieś w grupie?? Ja się noszę z tym żeby się gdzieś zapisać już od długiego czasu ale jakoś mi to nie wychodzi :roll: A w gdańsku mam chyba dwie grupy :) Może jak p******* to zajęcie co mnie tyle czasu i wysiłku kosztuje to wtedy coś z tego wyjdzie.
Brazil :roll: :thumb:

Awatar użytkownika
yacol
Kontaktowanie:

Post04 lis 2004, 22:07

Proponuje Abada :)
ja trenuje w Poznaniu, moze u Ciebie tez jest...

jacare

Post04 lis 2004, 23:24

Trenuję w Beribazu w Warszawie, choć chwilowo mogę zająć się jedynie aspektem muzycznym (zerwane wiązadło krzyżowe :( )
w każdym bądź razie polecam, to nie tylko świetna zabawa ale i sposób na życie! Jest ruch, muzyka i cudowna atmosfera!!! Dzięki Capoeirze zapomniałem co to kłopoty z kręgosłupem!!! :D Sumując: zajebista ogólnorozwojówka, która zaraża i nie ma na nią lekarstwa :wink:

Awatar użytkownika
Belzebub_Wro

Post05 lis 2004, 11:23

Z tego co wiem DOnat zabieral tam lartawce FONE 05 TEstowaliscie je Jakies wrazenia ?

Pozdro

Tom

PePe

Post05 lis 2004, 23:25

Witam wszystkich raz jeszcze.

Nie testowałem F.ONE M5, bo mamy tylko 14-kę, a nie było jeszcze wiatru tak słabego żeby można go było dosiąść... Ale wygląda kosmicznie...

Co do stajni, tu mam ze sobą 9, 12, 16 R05 i fantastycznie mi się na nich pływa!!! Ale co zaprezentują inne firmy w 2005, dopiero się okaże. Na razie Nosorożec jest świetny, oprócz prau mankamentów baru, ale to moja prywatna opinia.

Nie byłem jeszcze nigdzie bardziej na północ od Paracuru, Flexeira i Embuaca, bo nie było czasu; muszę się troszkę opiekować grupą która jest tu ze mną, i tą która przyjedzie ;-) Dopiero po 24.11, kiedy ostatani wyjadą, mam zamiar się gdzieś dalej zapuścić.

Póki co, jutro lecę na 3 dni do Rio, ale po powrocie jadę z Jojo Carneiro, dla odmiany na południe od Natalu. Jojo, mimo że lokales, też tam nie był ale mówi że słyszał niesamowite historie o tym spocie i zaproponował żebyśmy razem zmierzyli miejscówkę. Jedna z tych propozycji 'nie do odrzucenia' :-) Jeśli pojedziemy i wrócę, od razu opiszę. Tymaczsem gorąco ściskam całą kite'ową Polskę i niniejszym wyrażam ubolewnie, że nie wszyscy mogą być tutaj :-(

Pozdrawiam

PePe

Awatar użytkownika
O'błędnik
Kontaktowanie:

Post06 lis 2004, 07:39

BRAWO NORTH 05 :):):) :clap: :clap: :clap:

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post06 lis 2004, 10:20

PePe pisze:i niniejszym wyrażam ubolewnie, że nie wszyscy mogą być tutaj :-(

Łączymy się z tobą w bólu.
Have fun in Rio, ziom.

pzdr

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post08 lis 2004, 20:15

U nas też pięknie! Podziwiamy wszystkie odcienie szarości - nawet nie wiesz jak bardzo mogą być ponure twarze ludzi na ulicach zmieszane z bezbarwnością chodników :( Nie wracaj PePe! Zostań w słonecznej Brazylii - załóż własny spot nad Atlantykiem i bedziemy do Ciebie przybywać. Dasz radę :?: Wierzymy w Ciebie :)
HOWK!

Wróć do „Forum Główne”