Co myślicie o utworzeniu nowego działu Porady sprzętowe lub jakoś tak, dział ten miałby na celu poprawienie porządku na forum
Wiem, wiem jest TOPIC "jaki latawiec/jaka deska na początek ale..."
Po pierwsze primo
Pytając tam o sprzęt (co zresztą nie wszyscy robią, bo nie wiedzą o tym topicu), ciężko cokolwiek tam znaleść gdyż w między czasie kilka osób się podłączy do pytania, kilka zacznie się sprzeczać kto ma racje i który sprzęt jest lepszy, kilka następnych zapyta o zupełnie inny sprzęt, i w gruncie rzeczy robi się zamieszanie że nie wiadomo o co tam chodzi, a tak każdy ma swój topic pyta w nim o coś(pomogło by to w pozbyciu się zdublowanych tematów, (było by łatwiej znaleść interesujący nas temat przy użyciu opcji szukaj), a nie przegrzebywać 60 stron by dowiedzieć się co kupić
Po drugie
w dziale tym znalazły by się tematy jak,
a) jaki kite/jaka deska/ jaki trapez itd
b) porównania kitów typu co wybrać switchblade czy crossbow
itp
dział pierwsze kroki służył by do zadawania pytań
a) Mam problem z postawieniem kite do zenitu co robię źle

b) umiem jeździć na prawym halsie na lewym już nie,
c) jak wykonać dany trik
itp
Tak samo dział recenzje nie był by zaśmiecany pytaniami kite a vs kite b (oczywiście pomijając przypadek że ktoś pisze recenzje porównującą te dwa kite/dwie deski) który kupić itp., służył by do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami na temat różnego rodzaju sprzętu(jego recenzji)
Dział Porady sprzętowe nie był by tylko dla początkujących, można w nim było by zadawać wszelkie pytania dotyczące latawców, desek itd., by rozwiać swoje wątpliwość i nie śmiecić innych działów
Ewentualnie mile widziane inne propozycje modyfikacji forum.
Pozdrawiam Daniel
Ps. wypowiadajcie się co o tym myślicie, podzielcie się swoimi spostrzeżeniami.