Cabrinha CO2 11,5 2 linki na 4 ??

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
kajko0000
Kontaktowanie:

Post11 sty 2005, 13:38

Mam latawke ustawiona na dwie linki, ma ona mozliwosc podpiecia zestawu 4 linek, ma troche dziwne zakonczenie na uszach, zamiast ścietych krawędzi tak jak w większości znanych mi latawek, sa ostre uszy, niby mozna te uszy podwinąć i spiąć klamrami :/ ale to jakos dziwnie wygląda :roll: i nie ma tam miejsca na jakies wzmocnienie (listwe ustywniająca). Moze ktoś sie spotkał z taką Cabrinhą??
Bede wdzięczny za pomoc :)
Jeszcze jedno w jastarni 8 stycznia miałem niesamowity hight fly na tym maleństwie :)
Do dzis mnie plery bolą :/
Ale wicher wioł :shock:

strazak
Latawiec: Rhino 12, Yarga 9, Naish 17
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 3 razy

Post12 sty 2005, 00:27

mam aktualnie NAISHA VIRUSKA 17 m(orginalnie 2-linkowiec) którą przerobił Kowis :lol: na 4 linkowca.
Wcześniej też miała ostre uszy :twisted: które się zwija do momentu gdzie są podczepienia do 4-linkowca. Mój orginalnie miał w tym miejscu 3 otworki przez które przepycha się sznureczek i wiąże zrolowane uszy i to........ wszystko. Nie mam żadnych listew usztywniających i lata jak trzeba. Ale jak ktoś się uprze to można ten rulon usztywnić kawałkiem listwy wkładając ją w rulon. Jeśli masz uchwyty do 4-linkowca to na pewno jest jakiś sposób zamocowania skręconych uszu. U mnie to były otworki
Można też obciąć te uszy nie daleko mocowań 4-ech linek ale wtedy to już napewno czeka cię zaszywanie kieszeni do włożenia listew usztywniających. A po obcięciu nie ma możliwości powrotu na 2 linki np. jak kogoś będziesz kciał pouczyć :wink:

Awatar użytkownika
dr. borian
Kontaktowanie:

Post12 sty 2005, 01:41

latalem na takiej kolegi, dokladnie zawijasz konce, podczepiasz cztery linki i nie musisz sie o nic martwic.

Wróć do „Forum Główne”