Mam pytanie, bo ostatnio na 'moim spocie' widuje coraz wiecej osob plywajacych na kajt w wiazaniach wake. W wiekszosci sa to mlodzi i mocno ambitni kolesie ktorzy ostro katuja mocne triki.
Moje pytanie jest mocno ogolne:
-zalety?
-wady?
-od kiedy jest sens sie w cos takiego bawic? (wiadomo do skokow przez zenit to raczej bez sensu, ale czy od razu trzeba ladowac na mega powerze kgb, front i back mobe i co tam jeszcze nie wiem, czy moze pomoze takie wiazanie i bedzie fajna zabawa gdy sie jest na poziomie podstawowych trikow UH railey, railey/back roll/front roll to blind)
-czy sa zwiazanie z tym jakies niebezpieczenstwa? (jak umocze triki do blind to czesto wypadam z wiazan i kajt mnie ciagnie po wodzie bez dechy, z wiazaniami wake zostaje kotwica na nogach... wypadnie jedna noga z wiazania... itp)
- czy decha powinna byc dluzsza niz normalnie?
- czy jest to ewentualnie opcja, zeby na takim zestawie pobawic sie na wyciagu wake majac troche wiecej frajdy niz normalnie decha kite i wiazanie kite?
i ostatnie pytanie, czy moze ktos jakies wiazania polecic, od jakiej ceny sie zaczyna, zeby bylo to cos przyzwoitego, a moze ktos ma cos do sprzedania rozmiar 43-44