Parę fotek z "helmet cam" Jastarnia wrzesień/paźdz

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
JanekJ
Kontaktowanie:

Post28 lis 2009, 21:46

Witam wszystkich :)

Jestem kajtowym "greenhornem", neofitą; nie udzielałem się jeszcze tutaj acz jestem pilnym czytelnikiem Kiteforum.pl od początków swojego zainteresowania kajtingiem ( 2008 r., wcześniej 8 lat windsurfingu); w zasadzie znalazłem na łamach Forum odpowiedź na każde nurtujące mnie pytanie względem tego pięknego sportu; dzięki za to wszystkim którzy włożyli w KF tyle cennej wiedzy i wiadomości :)
Mieszkam na południu Polski gdzie nie ma dobrych warunków do kajtowania, w zimie za to ciekawiej ale to inny już dział tego Forum...
Zatoka, Bałtyk wydał mi sie na urlopie rajem w porównaniu z szuwarami jeziornymi; stały wiatr, płytko i pół km od brzegu, klimat ... długo by wymieniać.

Podczas kilkunastodniowego urlopu nad Zatoką uskuteczniłem pewien progres; udało mi się zminimalizować "spacery wstydu", robić zwroty na "toeside" i pierwsze chwile w powietrzu - air time- dzięki którym to zapomniałem już o WS :D

Przepraszam za ten przydługi wpis; najwyżej Admin przerzuci ten "temat" w wątek o nabijaniu postów :D

Fotki nie są rewelacyjne; nie ma na nich żadnych deadmanów, kiteloopów, na których myśl dostaję gęsiej skórki etc etc; może kiedyś...

Pozdrawiam fanów kitesurfingu ! Janek

Aloha !

Obrazek

Obrazek
Podskakuję; jak na złość nie wyszło żadne zdjęcie gdy znajdowałem się w Hmax ;)

Obrazek
Jakiś "ollie", na tym słynnym w tym spocie, falogennym wypłyceniu;
widoczny "donkey dick" to pokłosie wielkiej improwizacji w postaci fragmentu wieszaka znalezionego na plaży gdy zgubiłem "oryginalnego"...

Obrazek
"sedesowy" setup ;) no co, w końcu to trapez do WS, typu seat...

Obrazek
Wyczerpujące pływanie do samego zmierzchu...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Kilwater

Obrazek

Obrazek
z początku śmigły fuelek wyrywał mnie z kapci...

Obrazek
-//-

Obrazek

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post28 lis 2009, 21:58

JanekJ pisze:...z początku śmigły fuelek wyrywał mnie z kapci...

Witamy kolegę poznanego na Dradze ;) Swoja droga to był dzień pięknych lotów :)

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post28 lis 2009, 22:43

Witka "Greenhorn",

Mozesz sobie juz sam zadroscic bo dzieki KS przezyjesz niezapomniane chwile, zapomnisz o codziennych problemach, poznasz nietuzinkowych ludzi i odwiedzisz przeurocze miejsca.
Im dluzej plywam na KS tym bardziej jestem o tym przekonany :D

Pamietaj jednak o minusach:
- zazdrosna partnerka,
- brak zrozumienia u starych znajomych cywilów,
- uzaleznienie od windguru i kiteforum,
- piasek w samochodzie i łazience :wink:

Witaj w tym doborowym towarzystwie zakreconych wariatek i wariatów :lol:

PS. Zdjecia kozackie - widac radosc rajdera :idea:

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Kontaktowanie:

Post28 lis 2009, 23:00

1-sza fota jest mega :thumbsup: - kite-art
...a donkey dick rewelacja :lol: - chyba sobie też w jednym z moich latawców taki zamontuję!!!

Witaj wśród wariatów :D

Awatar użytkownika
k2
Kontaktowanie:

Post29 lis 2009, 16:40

a foty czym robione?

Awatar użytkownika
JanekJ
Kontaktowanie:

Post29 lis 2009, 20:46

Jurgen pisze:Witamy kolegę poznanego na Dradze ;) Swoja droga to był dzień pięknych lotów :)

Hehe ! Do kolegi Jurgena to pretensje mam, bo przez niego straciłem nimb herosa w oczach mojej dziewczyny, gdy pojawił się na spocie i zaczął wyprawiać wypasione tricki ;) Pozdro !

Bracuru, dzięki za uznanie względem zdjęć :)
KsPD - zacnie skodyfikowane przez Ciebie, figuruje w mojej bibliotece, dopadnięte w jednym ze sklepów we Władysławowie, choć wcześniej już zapoznałem się gruntownie z nim w wersji z Internetu; kawał dobrej solidnej roboty ! Respekt !

Pozdro, Yanosik ! "Dick" z wieszaka się dalej sprawdza, używałem go dziś, pływając na Klimkówce k. Gorlic; z lenistwa nie chciało mi się przeciąć kolejnych linek trapezowych do WS ;)

K2, do zdjęć używałem zabawki pt. GoPro Hero Wide

barzyk123
Kontaktowanie:

Post29 lis 2009, 22:27

JanekJ pisze:
Jurgen pisze:Witamy kolegę poznanego na Dradze ;) Swoja droga to był dzień pięknych lotów :)

Hehe ! Do kolegi Jurgena to pretensje mam, bo przez niego straciłem nimb herosa w oczach mojej dziewczyny, gdy pojawił się na spocie i zaczął wyprawiać wypasione tricki ;) Pozdro !

heh, to lepiej uważaj, co by się Jurgenowi nie spodobała, bo dopiero wtedy wypasione triki zaczyna strzelać, o których on sam nie ma zielonego pojęcia, że je umie :twisted:

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Kontaktowanie:

Post29 lis 2009, 23:44

JanekJ pisze:

Mogłeś mówić zanim na wodę zeszliśmy :) Polamiło by sie trochę i byłbyś bogiem ;)

barzyk123 pisze:heh, to lepiej uważaj, co by się Jurgenowi nie spodobała, bo dopiero wtedy wypasione triki zaczyna strzelać, o których on sam nie ma zielonego pojęcia, że je umie :twisted:

Barzyk, przecież wiesz że ja nieśmiały jestem i pływać nie umiem :)

Awatar użytkownika
Krzysztof-L
Deska: NHP
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 37 razy

Post30 lis 2009, 00:14

cześć, zdjęcia bardzo bardzo dobre, gratuluję i pozdrawiam z południa PL, gdzie niby nie ma warunków do pływania, hehe - patrz Pszczynka etc

ps. mam też tę zabawkę ale jeszcze nie próbowałem podczepić gdziekolwiek

Awatar użytkownika
DamianO1
Kontaktowanie:

Post01 gru 2009, 09:55

niezla zajawka :) naprawde duze mozliwosci daje jak sie domyslam.... troche wyobrazni i naprawde mozna cos niezwyklego stworzyc !! :)

Awatar użytkownika
DamianO1
Kontaktowanie:

Post01 gru 2009, 10:19

http://strefah2o.pl/ekstremalnie/445/multimedia,movie tutaj tez niezle! fajnie wygladaly gleby :D taki chaos :lol:

Wróć do „Forum Główne”