Pomysł polega na tym, aby stworzyć dwustronną tablicę informacyjną dla kitesurferów i dla przypadkowych cywili znajdujących się na popularnych spotach w Polsce.
Tablica zawierałaby z jednej strony plakat KsPD (zalecany przez International Kiteboarding Association) a z drugiej strony plakat z obrazkami pokazującymi zasady bezpiecznego zachowania się przez kitesurferów (Dobre Praktyki Ks) i cywili (podstawowe zasady bezpiecznego przyglądania się wariatom na wodzie i plaży).
Oczywiście tablice byłyby zrobiona na porządnej aluminiowej płycie i zostały osadzone na rurowatej ramie wkopanej w ziemie. Wymiary tablicy to około: 100x150cm.
Nobile nie wahało się i od razu przyznało 5000PLN na ten pomysł

Chciałbym aby takie tablice stały nie tylko na paru spotach Półwyspu ale na popularnych miejscówkach całego polskiego wybrzeża i paru jezior jak np. Miedwie, Bukowo. Wydaje mi się, że 30 sztuk załatwiłoby potrzeby na najbliższy sezon.
Całkowity koszt uzależniony będzie od ilości potrzebnych tablic. Koszt produkcji pojedynczej tablicy to około 500PLN. Nie sprawdzałem jeszcze tego dokładnie.
Do tego trzeba doliczyć pracę grafika (50PLN za godzinę czyli zakładam min 30h pracy).
Transport i rozwiezienie tablic po Polsce kolejne 1500PLN.
Co w zamian dostaną sponsorzy – logo ich firm i adnotacja o wsparciu tego projektu będzie znajdowała się na tablicach, oglądanych przez setki ludzi. Do tego będą mogły pochwalić się rzeszom na swoich stronach internetowych, że dbają o rozwój bezpiecznego kitesurfingu i dobry wizerunek tego sportu poprzez wspieranie właśnie takich inicjatyw.
Nobile zdecydowało się na promocje KsPD i dołączy te zasady do pomysłów zawartych w ich Human Concept.
Także mam do was prośbę, aby przekazać powyższą informacje waszym znajomym plywającym na KS co nie wiedzą co zrobić z pieniędzmi. Przetarg wygrywają tylko najhojniejsi sponsorzy.
Powiedzmy takie tam sobie kitesurfingowe złote tablice…

Kontakt do mnie: bracuru@interia.pl