eska pisze:BraCuru, a nie zauważyłeś, że w tym numerze jakieś wielkie odrodzenie reklamowe ? - Prawie wszystkie nowe - lepsze.
Mi sie to nie rzucilo od razu w oczy. Porownalem 43 i 44 i jak na mój gust są raczej podobne z wyjątkiem reklamy Xenona i Transcenda (ta ostatnia na wzor pierwszego Bandita - super)
Przy okazji rzuciła mi sie w oczy reklama Besta - warto porównać te "same" reklamy z 43 i 44

Fajny klimat - wg mnie o to chodzi bo reszte mozna znaleźć na necie.
Dlatego reklamy: LF, Blade'a, Epica, Mystica, NRD, GK, Nobile, MRK, Flyboards, Gin, Fluid, Spleene to niemalze epoka reklamy w PRL (tyle, że nie czarno-białe).
Totalna porażka to Dakine, Flexifoil, Naish, Wainman, Excel - blade, nudne i nieostre zdjecia
Fajne są te: Catalyst, by Ozone, F-1, North, Core, Airush i Brunotti - ciekawa kompozycja, super zdjecia, klimat.
Podoba mi sie tez reklama z Murphym w 44.
Powyzej oczywiscie to moj prywatny ranking.
Reklama KS jeszcze raczkuje bo caly ten biznes jest za cienki - większość walczy o przetrwanie...
Kamszot - zdjecie zrobione w studio - zero sladu wody. Wg mnie chlupniecie wodą z grubej rury po desce dodałoby smaczku.
Ale z drugiej strony kogo stać na to aby bawić się w Smingus-Dyngus w suchym studio z kablami, lampami, i całą tona sprzetu foto:wink: