5-ta linka

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
strazak
Latawiec: Rhino 12, Yarga 9, Naish 17
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 3 razy

Post11 kwie 2005, 23:29

Mam pytania do was w związku z moją- próbą podłączenia piątej linki do latawczyka -pompowańca 17m, jak wam wychodzi.
Jak podłączyłem ją na środku krawędzi natarcia to za cholere nijak mi się nie udało odpalić :( ,ale jak podłączyłem ją po przeciwnej stronie do końca tuby która jest na środku (po przeciwnej stronie latawczyka to start jest zajefajnie prosty :lol: - ale nie było by tak dobrze żeby nie było jakiegoś ale :? tzn. po ciągnięciu za piątą linkę latawczyk startuje do"tyłu"jak komorówka do czasu wyluzowania piątej linki
No i tu jest problem bo dostaje kopa zajebistego co przy braku zaparcia może się skończyć -jeszcze się nie skończyło ale... :pray:do czasu -niekontrolowanym bodydragiem po plaży itd. do czasu sprowadzenia go na krawędź okna, a napomkne że startowanie jest z wiatrem centralnie w plecy. Macie jakieś konkretne wskazówki jak go wystartować z piątej linki podłączonej do krawędzi :wave: czy tu ma znaczenie - no nie wiem np. ilość powietrza, :think: rodzaj AR :think: . Na filmie reklamującym cls wipiki to jest jakieś niby proste ale... :disgusted:

Awatar użytkownika
kowis
Kontaktowanie:

Post12 kwie 2005, 07:11

5ta linka do krawędzi ma pomoc przewrocic sie latawcowi na plecki a potem, musisz go sprowadzic do krawędzi okna i startowac :D

Wróć do „Forum Główne”