KiteWorld 48 Grudzien

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post09 lis 2010, 11:40

Uzależniłem się od tego pisemka. Kupowałem od początku ale po około dwóch latach znudził mnie swoją jakością, nudnymi tekstami, szablonowymi i bałwochwalczymi testami, fatalnymi reklamami. Kitesurf UK był dużo lepszy. Potem się COŚ zmieniło. Nie wiem co dokładnie ale teraz nie moge doczekać się kolejnego numeru. A to jest spory sukces, aby w dobie internetu papierowa gazeta mogła byc konkurencyjna. Sporo nowości ze świata - i to świeżych a nie z marca 2010.
Zaczynam zawsze od Mark my words, potem Od redaktora, główny artykuł, zdjęcia, w końcu ciekawe reklamy. Jedynie testy to masakra - nie czytam. Po jaki hugon silą się na pisanie tej propagandy bzdur.

Bynajmniej - numer 48: Powrót Jedi! Rzetelny wywiad z Aaronem - obowiązkowa lektura dla naszych zawodników. Ciekaw jestem ilu z nich zrozumie o czym Mistrzu pisze? Mam to szczęście, że Junior tłumaczy mi co Aaron miał na myśli. Smokie - skąd wiedziałeś, że bloczki Aaron dodał dla swojego ojca?

Reklama: Xenon boards / 2011 / COMING SOON... na czarnych dwóch stronach - mistrzostwo świata - gratulacje Arek :clap:

Fajny tekst reklamowy Nobile Team (między innymi o latających dywanach) a to poparte zdjęciem naturalnych cycków :lol:

Dla Papy Daktiego - przegląd rynku desek wave 2011 - 6 stron.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post09 lis 2010, 12:14

BraCuru pisze:Smokie - skąd wiedziałeś, że bloczki Aaron dodał dla swojego ojca?

A nie powinienem tego wiedzieć ?? :lol: Sie gra sie ma ;)
Jak uważnie posłuchasz wywiadu robionego podczas UK Tour to sie dosłuchasz ;)

A apropos KW to wkurza mnie że w polskich empikach i innych pejperstorach nie ma żadnych gazet kite. Jeszcze rok temu cos tam się czasem pojawiało...

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post09 lis 2010, 14:37

a dziwisz się :?: Nikt tego nie kupował, co najwyżej kilku zapaleńców czytało w empiku lub przeglądało foty. Ja to w ogóle nie wiem z czego się te jak to określiłeś paperstory utrzymują...

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post09 lis 2010, 19:16

Smokie pisze:A apropos KW to wkurza mnie że w polskich empikach i innych pejperstorach nie ma żadnych gazet kite. Jeszcze rok temu cos tam się czasem pojawiało...

Wiesz dla mnie to tekst w stylu .... dlaczego kiteforum nie jest hmmm listowne korespondencyjne .... Kurde empik to fabryka nastawiona na dużego odbiorcę, resztą w tym kraju jest więcej empików niż kupujących kiteworldy hahahahahahhah, a zresztą jak przychodzą nowe Kiteworldy to zawsze piszę kilka słów o każdym artykule na stronie Kiteworldmag.pl, robię zdjęcia stron a i tak w Polsce Kiteworlda kupuje 20 osób czasem 25..... a dla Twojej wiadomości to większość z nich jest z miasteczek, gdzie do emipku najbliższego jest 60 km ..... albo więcej. Nie w empiku problem, tylko w chęciach do czytania.

TY też sam nigdy u mnie nie kupiłeś (lub było to tak dawno temu że nie pamiętam), więc chyba nie powinieneś się wypowiadać że prasy nie ma, tym bardziej że jesteś oczytany i dobre zaznajomiony z tematem kite według siebie.

Wkurza mnie podejście takich osób jak Twoje, bo na prawdę zastanawiam się po jakiego ch** się odzywasz, jak chcesz mieć prasę ale nie ode mnie, to zacznij ją sprowadzać i zamawiać, tylko licz się z tym że za 150 zł zarobku co dwa miesiące będziesz dymać na pocztę kilka razy w miesiącu i użerać się z panią w okienku, która upiera się że to nie format A tylko format B - ten droższy, że 5 z 10 identycznych gazet waży o 300 g więcej, więc trzeba zapłacić więcej (czyli nie zarobić nic na sztuce), że ta koperta wygląda jak by się miała rozerwać więc jej nie przyjmą itp itd. Chętnie Ci oddam ten niezwykle dochodowy biznes, do Empików z tymi gazetami też będziesz mógł uderzyć, na pewno czekają z otwartymi ramionami.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2010, 19:35 przez eska, łącznie zmieniany 1 raz.

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post09 lis 2010, 19:23

Eska - pogryzłaś się ze Smokie'm, czy pomyliłaś adresata tekstu??? :lol:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post09 lis 2010, 21:02

Nie raczej sie nie pocielismy :) To taka wolna dyskusja jak wszystkie na tym forum. Eska nie denerwuj sie mnie wkurza fakt ze wchodzac do empiku nie moge sobie poczytac, a nie kupowac. :idea: Kupowanie przeze mnie czasopism nie ma troche sensu bo i tak jestem ze wszystkim na bieżąco. Kiedyś czasem zdarzało sie ze cos kupowaloem chyba ze Kamil podrzucał Stance'y. I tak tez jeszcze 2-3 lata temu te magazyny mozna bylo w emipku znalezc.
W erze internetu szczególnie w Polsce utrzymanie tytułu wymaga dużego nakładu a co sie za tym wiaze i sponsorów. Dobrze o tym wiesz bo nie raz o tym rozmawialismy :)
A swoja droga czy probowałas dostac sie do empiku z Kiteworldem, ewentualnie Stancem ??
I nie musisz tu naprawde mi o Pani w okienku z poczty... przerabiam to co miesiac za fakturami papierkami do Urzedów i innych takich .... no i zarobkach na "dochodowym" biznesie prasy kite w Polsce :naughty:

Awatar użytkownika
slawek
Postawił piwka: 18 razy
Kontaktowanie:

Post10 lis 2010, 19:09

eska pisze:
Smokie pisze:A apropos KW to wkurza mnie że w polskich empikach i innych pejperstorach nie ma żadnych gazet kite. Jeszcze rok temu cos tam się czasem pojawiało...

Wiesz dla mnie to tekst w stylu .... dlaczego kiteforum nie jest hmmm listowne korespondencyjne .... Kurde empik to fabryka nastawiona na dużego odbiorcę, resztą w tym kraju jest więcej empików niż kupujących kiteworldy hahahahahahhah, a zresztą jak przychodzą nowe Kiteworldy to zawsze piszę kilka słów o każdym artykule na stronie Kiteworldmag.pl, robię zdjęcia stron a i tak w Polsce Kiteworlda kupuje 20 osób czasem 25..... a dla Twojej wiadomości to większość z nich jest z miasteczek, gdzie do emipku najbliższego jest 60 km ..... albo więcej. Nie w empiku problem, tylko w chęciach do czytania.

TY też sam nigdy u mnie nie kupiłeś (lub było to tak dawno temu że nie pamiętam), więc chyba nie powinieneś się wypowiadać że prasy nie ma, tym bardziej że jesteś oczytany i dobre zaznajomiony z tematem kite według siebie.

Wkurza mnie podejście takich osób jak Twoje, bo na prawdę zastanawiam się po jakiego ch** się odzywasz, jak chcesz mieć prasę ale nie ode mnie, to zacznij ją sprowadzać i zamawiać, tylko licz się z tym że za 150 zł zarobku co dwa miesiące będziesz dymać na pocztę kilka razy w miesiącu i użerać się z panią w okienku, która upiera się że to nie format A tylko format B - ten droższy, że 5 z 10 identycznych gazet waży o 300 g więcej, więc trzeba zapłacić więcej (czyli nie zarobić nic na sztuce), że ta koperta wygląda jak by się miała rozerwać więc jej nie przyjmą itp itd. Chętnie Ci oddam ten niezwykle dochodowy biznes, do Empików z tymi gazetami też będziesz mógł uderzyć, na pewno czekają z otwartymi ramionami.

Eska ty sie nam tak nie stresuj bo ci zylka peknie i kto nam bedzie nobile promowal.

Awatar użytkownika
eska
Kontaktowanie:

Post11 lis 2010, 19:23

slawek pisze:Eska ty sie nam tak nie stresuj bo ci zylka peknie i kto nam bedzie nobile promowal.

A co do ciężkiej cholery ja mam wspólnego z Nobie ??? LOL

Awatar użytkownika
eska
Kontaktowanie:

Post12 lis 2010, 13:14

I jest już kolejny numer Kiteworlda - to ten tak zachwalany przez BraCuru :wink: :wink: :wink:

Kilka zdjęć na stronie http://www.kiteworldmag.pl

daga
Deska: F-one TX
Latawiec: F-one Bandit
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post13 lis 2010, 09:02

Skoro juz rozmawiamy generalnie, to cos co mnie wkurza w gazetach kite, to recenzje sprzetu.
A szczegolnie "wady" sprzetu, czyli np:
-plecak moglby byc lepszy
-deska do FS moglaby byc bardziej miekka
-kite przeznaczony do wave moglby byc bardziej freestylowy
-raczka do deski moglaby miec bardziej oplywowy ksztalt.
I inne tego typu bzdety, ktore sprawiaja ze w ogole tych recenzji nie chce mi sie czytac.

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post26 lis 2010, 17:07

kochana eska mnie właśnie doposażyła w dwa ostatnie numerki...
i tu taka surpresa: w przedostatnim numerze foteczaki Michaliny (z miłym komentarzem o jej talentach!), bazy RedseaZone...
a także Kiwhan'a, Nemo, i Coshy, których wielu z nas z RSZ zna.
i poszło w świat. ta część artykułu napisana została (w bardzo przyjacielskim tonie :) ) przez przemiłą Brytyjkę Jenny, która na stałe się przeprowadziła do El Gouny i zżyła z teamem RSZ.

Wróć do „Forum Główne”