Kite na Śląsku

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
witoo

Post21 lis 2010, 17:11

Witam wszystkich
Jestem tu nowy, dopiero rozeznaje się w forum i nie wiem czy w dobrym miejscu umieszczam posta więc jak co nie bijcie proszę ;)
Proszę Was o wskazanie miejsca gdzie na Śląsku mógłbym kontynuować naukę pływania na kicie. W tym roku zacząłem się uczyć w Board&Kite (pozdrawiam całą załogę !), ale w przyszłym roku chciałbym mieć szkołę pod ręką. Możecie coś polecić ? Może na Goczałkowicach coś się będzie tworzyć ?
Dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
Krzysztof-L
Deska: NHP
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 37 razy

Post21 lis 2010, 21:58

Na szkółkę sensu stricto w naszym rejonie bym raczej nie liczył - pozostaje zatoka i board&kite.
Nauka od zera na śródlądziu w porównaniu z Helem to wyzwanie ale po zaliczeniu bazy można spokojnie myśleć o dalszym rozwoju.
Pływa tu (Pszczynka/Łąka i Goczałkowice) kilku kolegów z odpowiednimi umiejętnościami i papierami.
Nawet chyba jeden ogłaszał się gdzieś na tym forum.
Myśłę, że indywidualne lekcje z nim/nimi mogą być dobrą alternatywą.

witoo

Post21 lis 2010, 22:38

Dzięki za info. IKO I już mam a na więcej niestety brak wiatru nie pozwolil. Takze teraz trzeba czekac do sezonu :)

Chciałem trochę rozwinąć moje pytanie, mianowicie myślę nad miejscem w płd Polsce gdzie oprócz pomocy ze strony doświadczonych kitowców mógłbym wypożyczyć sprzęt.
Niestety wujek google mnie nie wspiera w poszukiwaniach :evil: . Serdeczne dzięki za wszelkie wskazówki.

Wróć do „Forum Główne”