Crazy Horse pisze:CzylMoże Bracuru albo Adam napiszcie to DUŻYMI LITERAMI, najpieej w pierwszym i ostatnim poście tego tematu i temat będzie równocześnie zamknięty

też chciałbym, aby to było takie proste
Musimy poczekać na oficjalne ogłoszenie Regulaminu PSKite - z tego co widzę to nie będzie wcześniej niż 1 maja. Czekam na poprawki Zarządu. Jak będę to miał to wówczas napiszę na 100%.
W tej chwili mogę napisać to co napisałem na forum PSKite (czyli będzie tak na 90% a na pewno udało mi się przekonać Zarząd do zlikwidowania zaświadczeń od lekarza).
Jednym zdaniem. Z dokumentów będziemy wymagać: ubezpieczenie OC, dowód potwierdzający wiek a w przypadku niepełnoletnich oświadczenie prawnych opiekunów.
Czyli prościej niż w poprzednich latach - także nie ma powodu siać paniki
Dodam jeszcze, że wpisowe będzie uzależnione od wieku i przynależności do PSKite - młodzież i członkowie PSKite będą płacić niższe wpisowe. Nazwałem to motywatorem
Fragment projektu:
8. UCZESTNICTWO. WYMAGANE DOKUMENTY.
8.1. W regatach mogą uczestniczyć zawodnicy polscy i zagraniczni.
8.2. Zawodnicy muszą posiadać ważne ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej OC oraz dokument potwierdzający datę urodzenia.
8.3. Wymagane jest złożenie oświadczenia o wyrażeniu zgody na podporządkowanie się obowiązującym przepisom przeprowadzania regat oraz o stanie zdrowia nieprzeszkadzającemu udziałowi w zawodach kitesurfingowych.
8.4. Zawodnicy niepełnoletni muszą pozostawić pisemną zgodę rodziców lub prawnych opiekunów zezwalającą na udział niepełnoletniego zawodnika w zawodach kitesurfingowych.
8.5. Do regat mogą zgłosić się również trenerzy lub członkowie zespołu wspomagającego zawodnika jednakże bez prawa startu.