Dokumenty na zawody

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post10 kwie 2011, 13:03

Cześć. Pytanie czysto retoryczne, ale sezon sie rozpoczyna, a wiem że zawsze są z tym kłopoty także może trzeba o tym przypominać.
JAKIE dokumenty musi miec zawodnik chcąc brać udział w zawodach organizowanych pod patronatem PSK , oraz IKO. Pozdro.

Najlepsze odpowiedzi są w punktach bez przywołania do regulaminów i linków do ogłoszeń

Gumi$
Deska: Cabrinha Custom + LF Vantage
Latawiec: Torch
Kontaktowanie:

Post10 kwie 2011, 22:17

Wydaje mi się że jedynie badania od lekarza sportowego potwierdzający brak przeciwwskazań do uprawiania danego sportu.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
MatDe
Deska: Su-2
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post16 kwie 2011, 18:04

?????

jacekdaktera

Post16 kwie 2011, 23:29

Cześc i wybacz. Prosiłem o odpowiedz, a Tobie sie wydaje, ze.......

Awatar użytkownika
MatDe
Deska: Su-2
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post16 kwie 2011, 23:36

też liczyłem na jakąś konkretną odpowiedź...

Awatar użytkownika
Adam S
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post17 kwie 2011, 11:35

Na wstępie uprzejmie informuję, że zapytania do Zarządu PSKite należy umieszczać na forum PSKite.

O ile czytujemy niektóre posty na kiteforum.pl i innych "branżowych" portalach, o tyle z góry uprzedzam, że zapytania dotyczące dokumentów na zawodach kite umieszczane na forach twoja-uroda.pl, wiesci-tczewskie.pl, czy wejherowo-tuning.pl na pewno pozostaną bez odpowiedzi. To samo może się stać z pytaniami umieszczanymi na kiteforum.pl, sieplywa.pl, czy kiteportal.pl - nie sposób przeczytać wszystkiego, co zostanie napisane, a niektóre mniej lub bardziej anonimowe wpisy lepiej pozostawić bez komentarza.

Do rzeczy, cytuję odpowiedź z topicu http://pskite.pl/index.php/forum/5-forum-gowne/313-dokumenty-dla-zawodnika.html umieszczoną tam 11.04.2011 w odpowiedzi na pytanie zadane 10.04.2011 przez użytkownika jacek.daktera:

Odpowiadając wprost: jedynym wymogiem formalnym stawianym zawodnikom jest posiadania ważnego ubezpieczenia OC obejmującego zakresem start w zawodach kitesurfingowych. Oczywiście zachęcamy, aby było do ubezpieczenie oferowane przez PZŻ, bo trudno na rynku o lepsze. A złe ubezpieczenie, to pozory odpowiedzialności i pewne piekło w przypadku (odpukać) nieszczęścia.

Zapis to regulujący znajduje się we wzorcowym regulaminie zawodów, nad którym kończymy wewnętrzne prace i niebawem roześlemy do organizatorów, by zaproponowali ewentualne zmiany.

Pozostałe formalności będą załatwiane na bieżąco podczas zawodów (oświadczenie o starcie na własne ryzyko, znajomości elementarnych przepisów i zasad bezpieczeństwa, itd).

jacekdaktera

Post17 kwie 2011, 21:27

Szanowny Panie Prezesie PSKite.Drogi Adamie.Nie rozumiem dlaczego.

Pozostali Szanowni Forumowicze nie czytający Forum PSKite,a zamierzający brać udział w zawodach .Dostałem za Was lanie.Ale od Was zależy czy warto było. Zbierajcie papiery i napierajcie na zawody. Ja będę tam na Was czekać, jak zwykle, próbując pomieszać faworytom szyki .Taka decyzja może sie przecież pojawić spontanicznie. Zapamietajcie informacje dotyczące dokumentów . Pomyślcie o nich już dzisiaj , tak , żeby w dniu zawodów nie okazało się ,jak bywało, że ich brak uniemożliwi start w zawodach. Do tej pory udawało sie z przymrużeniem oka przeskoczyć ten punkt regulaminu. Ale jak będzie w tym roku nie wiadomo. Skoro regulamin jest przemodelowywany, to może sie okazać, że mruganie okiem lub szlmowski usmiech nie pomoże. Tym bardziej, że kontrolą przeprowadzać będzie Organizator, PSKite i ja. :D
Pozdrawiam. Jakby ktoś nie wiedział to za postami podpisanymi przez jacekdaktera kryję się ja czyli Jacek Daktera . Nie mylcie z Daktim. To inny podmiot gospodarczy.

Awatar użytkownika
Adam S
Kontaktowanie:

Post19 kwie 2011, 09:27

Drogi Jacku,
cieszę się, że będziesz i w tym roku czarnym koniem. Świetnie, że humor Ci dopisuje, pewnie za sprawą rozkwitającej na wiosnę jak kwiat wiśni formy.
Jacku - ciśnij, trzymam kciuki.
Faworyci - drżyjcie.
Wszyscy - ubezpieczajcie się i do zobaczenia na wodzie.

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post19 kwie 2011, 12:51

Czyli w tym roku cały czas nie mamy licencji PSK, czy jakiegoś innego papierka, może w takim razie napiszymy dużymi literami, że wystarczy mieć ubezpieczenie OC, a badania lekarskie już nie?

Może Bracuru albo Adam napiszcie to DUŻYMI LITERAMI, najpieej w pierwszym i ostatnim poście tego tematu i temat będzie równocześnie zamknięty ;)

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post19 kwie 2011, 13:43

Crazy Horse pisze:CzylMoże Bracuru albo Adam napiszcie to DUŻYMI LITERAMI, najpieej w pierwszym i ostatnim poście tego tematu i temat będzie równocześnie zamknięty ;)

też chciałbym, aby to było takie proste :D
Musimy poczekać na oficjalne ogłoszenie Regulaminu PSKite - z tego co widzę to nie będzie wcześniej niż 1 maja. Czekam na poprawki Zarządu. Jak będę to miał to wówczas napiszę na 100%.

W tej chwili mogę napisać to co napisałem na forum PSKite (czyli będzie tak na 90% a na pewno udało mi się przekonać Zarząd do zlikwidowania zaświadczeń od lekarza).
Jednym zdaniem. Z dokumentów będziemy wymagać: ubezpieczenie OC, dowód potwierdzający wiek a w przypadku niepełnoletnich oświadczenie prawnych opiekunów.
Czyli prościej niż w poprzednich latach - także nie ma powodu siać paniki :idea:

Dodam jeszcze, że wpisowe będzie uzależnione od wieku i przynależności do PSKite - młodzież i członkowie PSKite będą płacić niższe wpisowe. Nazwałem to motywatorem :wink:

Fragment projektu:
8. UCZESTNICTWO. WYMAGANE DOKUMENTY.
8.1. W regatach mogą uczestniczyć zawodnicy polscy i zagraniczni.
8.2. Zawodnicy muszą posiadać ważne ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej OC oraz dokument potwierdzający datę urodzenia.
8.3. Wymagane jest złożenie oświadczenia o wyrażeniu zgody na podporządkowanie się obowiązującym przepisom przeprowadzania regat oraz o stanie zdrowia nieprzeszkadzającemu udziałowi w zawodach kitesurfingowych.
8.4. Zawodnicy niepełnoletni muszą pozostawić pisemną zgodę rodziców lub prawnych opiekunów zezwalającą na udział niepełnoletniego zawodnika w zawodach kitesurfingowych.
8.5. Do regat mogą zgłosić się również trenerzy lub członkowie zespołu wspomagającego zawodnika jednakże bez prawa startu.

jacekdaktera

Post19 kwie 2011, 17:49

Widzę,czytam, że odpowiedzi sa coraz bardziej skomplikowane, dlatego obiecuję w tym miesiącu nie zadać juz żadnego pytania. :D

Awatar użytkownika
jashaka
Deska: F-one signature 5'10''
Latawiec: Wainman Hawaii
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post21 kwie 2011, 20:11

A karta pływacka ???????

Awatar użytkownika
Adam S
Kontaktowanie:

Post22 kwie 2011, 10:00

Zgodnie z sugestiami przedmówców, oznajmiam wielkimi literami, że na zawody w Polsce będą potrzebne:

1. ważne ubezpieczenie OC obejmujące swoim zakresem start w zawodach kiteboardingowych

oraz w przypadku niepełnoletnich
2. pisemna zgoda prawnego opiekuna na start w zawodach kiteboardingowych

Zgodnie z aktualnym stanem rzeczy te dokumenty wystarczą również do startu w zawodach patronowanych przez IKA

Wróć do „Forum Główne”