Program kite szkół

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post17 maja 2011, 15:30

Mam takie pytanko, które dostaje od znajomych i nie wiem co im odpowiedzieć.
Zmienił się program IKO:
http://www.ikointl.com/iko.php?page=dis ... nu_area=30
a na wiekszości stron z polskimi szkółkami wisi zakres szkolenia wg starego programu IKO.
Jak to jest czy strony są nieaktualne? Czy może dalej szkoły szkola wg starego programu? i jakie wtedy dostaje się karty iko?
Jak rozumiem to zaznacza sie na nich konkretne skille.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post17 maja 2011, 16:56

Ale - w CZYM się zmienił wg Ciebie? Że bodydragi weszły do IKO II jak rozumiem?

Przecież robiąc je jeszcze w ramach opłat za IKO I IDZIEMY NA KORZYŚĆ KURSANTA - no chyba że ktoś woli w tej cenie nauczyć się tylko sterowania latawcem w ramach IKO I...to nie ma sprawy, ale nie w mojej szkole.

Nie widzę powodu żeby IKO narzucalo szkołom w jaki sposób mają tworzyć systemy opłat, wbrew bdb zwyczajowi na dodatek.

Nie odróżniłeś programu szkolenia IKO, wg którego wciąż większość szkół "idzie", od opłat za to szkolenie.

pzdr

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post17 maja 2011, 20:06

przemass pisze:Nie odróżniłeś programu szkolenia IKO, wg którego wciąż większość szkół "idzie", od opłat za to szkolenie.

no wlasnie jest w tym nieco zamieszania.z jednej strony jest program iko a z 2giej szkolki maja swoje programy ktore tez nazywaja iko.
moje pytanie jest takie czy robiac "polski" program iko1 dostanei sie miedzynarodowa licencje iko 2G? czy jak to wyglada?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post17 maja 2011, 22:14

march_in pisze:moje pytanie jest takie czy robiac "polski" program iko1 dostanei sie miedzynarodowa licencje iko 2G? czy jak to wyglada?

TAK :idea:
to że zapłacisz za IKO 1 - ale wg nowych standardów zrealizujesz* część nowego IKO 2 nie przeszkadza ,
by TE nabyte przez Ciebie umiejętności
zakreślić (a właściwie pozostawić NIE zakreślone :idea: ) na Twojej karcie IKO * :idea:

*oczywiście temat nie dotyczy Ciebie, bo wiem , że kartę IKO POSIADASZ :idea:
..sam Ci ją wystawiałem :wink:

dla niewtajemniczonych - tak wyglądają "historyczne" niezakreślone karty IKO

Obrazek

pzdr

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post19 maja 2011, 14:41

Ja tam nie widze żadnego problmeu, a "na przeciw" szkoleniu do skutku u nas w kursie 5h 1:1 masz szanse nawet na 30min-1h pierwszych przymiarek do deski :)

Tylko niehc nikt nie liczy, że "za szybko" dostanie Level II ;)
Kto na jakim poziomie kończy, taki level dostaje.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post19 maja 2011, 17:02

Crazy Horse pisze:, a "na przeciw" szkoleniu do skutku u nas w kursie 5h 1:1 masz szanse nawet na 30min-1h pierwszych przymiarek do deski :)

tylko że w godzinach (które właściwie wszystkie szkoły proponują - w tym nasza oczywiście również..)
"MASZ SZANSĘ" - a do skutku "MASZ GWARANCJĘ"..

jasne, że tacy kumaci kursanci (po snowbardzie, skateboardzie, wakeboardzie etc - lub po prostu SPRAWNI się trafiają..
rekordy to niecała godzina od chwycenia latawca ( bez odrębnej teorii - a z równoległą podczas ćwiczeń..)
- po OBA HALSY ZE ZWROTEM - miałem kilku takich zawodników, najczęściej profi snowbardzerzy w idealnych warunkach około 20 węzłów czyściutkiego wiatru.. mój osobisty rekord z kumplem zawodnikiem to 40 minut.. ( sam pewnie miewasz podobne.. ale to kosztem oczywiście wielu aspektów :idea: )
zwrot wtedy CZĘSTO z przejściem na switch :shock: - jak na snowboardzie
miałem takiego asa - odpłynął mi w Rewie prawym halsem i ..wrócił na switchu :shock: mówiąc: "No a jak miałem wrócić?" :lol:
złapal zajawkę, do dziś pływa, wpadając od nas często..

tak więc jeśli ktoś się czuje mocno sprawny - to godziny są bdb opcją :idea:
choć też trafiali się tacy, którym się wydaje, że szybko złapią, a potem mimo starań obu stron dokupują i dokupują sobie godzin..

więc warto mieć świadomość różnic obu ofert..
pzdr

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post21 maja 2011, 12:53

march_in pisze:no wlasnie jest w tym nieco zamieszania.z jednej strony jest program iko a z 2giej szkolki maja swoje programy ktore tez nazywaja iko.
moje pytanie jest takie czy robiac "polski" program iko1 dostanei sie miedzynarodowa licencje iko 2G? czy jak to wyglada?

- to nie po stronie szkół tak naprawdę leży problem - tylko po stronie IKO, które dość drastycznie zmieniając program "odcina" tak naprawdę umiejętności tych, którzy skończyli np szkolenie w zeszłym roku na poziomie IKO I. NIe jest to jednak tak naprawdę wielki kłopot - większość osób nie na IKO I przecież kończy szkolenie...

- robiąc polski program dostajesz licencję IKO odpowiadającą poziomowi kursu na którym skończyłeś i jest zgodne z programem IKO - to jest oczywiste i działa tak samo na świecie.

pzdr

Wróć do „Forum Główne”