Nasza wiedza o zaawansowanym freestyle - ankieta

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

Czy rozumiesz zacytowane poniżej zdania?

Jasne - toż to bułka z masłem,
20
29%
Mgliście mogę sobie wyobrazić o co chodziło autorowi,
22
32%
Czemu na polskim forum admin pozwala pisać po chińsku?
24
35%
Racing rules - who cares about freestyle
3
4%

Liczba głosów: 69

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post03 lip 2011, 12:27

Ciekaw jestem ilu z nas rozkminia dyskusję o freestyle w wątku:
viewtopic.php?f=1&t=37729&start=45

Co by nie marnować czasu na łamanie enigmy zacytuję tylko parę zdań:
Chyba nikt mi nie powie, że łatwiej ląduje się raley wrapped niż 313 (a to przecież ten sam problem). A back2blind vs back2blind airpass?
albo:
Chodziło ci chyba o back2wrapped, a back mobe - wtedy to ma sens. I mi też się łatwiej ląduje lowmoby niż te back2wrapped.

No i zapraszam do ankiety.
PS. Ostatnia opcja to taka malutka prowokacja :lol:

PS2. Ja przyznam się bez bicia, że klikam opcję 3.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post03 lip 2011, 14:16

do tego zeby zrozumiec mozna posluzyc sie slownikiem np youtube :)

Awatar użytkownika
jarul7
Deska: su2
Latawiec: torch
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post03 lip 2011, 19:16

中國是最好的 :thumb:

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post03 lip 2011, 19:55

Odpowiedź jest sugerowana ankieta nie ważna :wink:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post03 lip 2011, 19:55

Powyższa ankieta potwierdza opinię iż rodzice w dzisiejszych czasach zupełnie nie rozumieją swoich dzieci :lol: :lol: :lol: ;)

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post03 lip 2011, 23:07

Hmm, jakbym tu parę z zasad regatowych przytoczył, niekoniecznie z race to też byłaby chińszczyzna dla wielu czy nie :?: Ot tak dla przykładu - pierwszeństwo na boi z zasadą 2 długości....Procedura startowa :?: Połowa z oglądających nie wie kiedy był start.... :wink: :lol:

To może inne pytanie - DLACZEGO na polskim forum pisze się tak dużo tylko o race ? :wink:

pzdr

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post03 lip 2011, 23:17

Smokie pisze:Powyższa ankieta potwierdza opinię iż rodzice w dzisiejszych czasach zupełnie nie rozumieją swoich dzieci :lol: :lol: :lol: ;)

:lol: :lol: :lol:
No i jak nie wchodzić na te wstrętne forum jak zdarzają się takie komentarze :thumb:
Pinio ditto :thumb:
jarul7 pisze:中國是最好的 :thumb:

Ditto :thumb:
PS. Ale czemu "Chiny są najlepsze" :?: :?: :spam: :offtopic: :lol: :wink:

przemass pisze:To może inne pytanie - DLACZEGO na polskim forum pisze się tak dużo tylko o race ? :wink:

bo ostatnio na forum jest wylew wizjonerów :lol: Za lat 4 każdy będzie miał w quiverze deskę race, co drugi twintipa a co czwarty wave :idea:

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post04 lip 2011, 08:50

Często pływam u siebie nie jest to tak popularne miejsce jak półwysep dzięki Bogu :D
Na plaże przychodzi wiele osób które pierwszy raz w życiu widzą jak ktoś pływa na parasolce :shock:
Zadają mi różne dziwne pytania i tak sobie myślę, że rejs to jedyna konkurencja która może skumać
zwykły śmiertelnik. FS jest zaje..., ładny, efektowny ale zbyt skomplikowany dla normalnego obserwatora.
Dlatego tylko dyscyplinę wyścigu ma sens wprowadzać na salony :arrow: olipmiada bo chyba o to tu chodzi :?:
A jak będzie wyglądać przyszłość a kto to wie :?: :arrow: może się dogadają $$$$$ :wink:

PusieK
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post04 lip 2011, 08:55

BraCuru pisze:
przemass pisze:To może inne pytanie - DLACZEGO na polskim forum pisze się tak dużo tylko o race ? :wink:

bo ostatnio na forum jest wylew wizjonerów :lol: Za lat 4 każdy będzie miał w quiverze deskę race, co drugi twintipa a co czwarty wave :idea:

Jak dla mnie niemożliwe.. jest pewna grupa lansująca race i dlatego tak dużo go na forum. Każdy ma Twintipa co 3 wave co 10 deska do race :)

Wiedza o fs myśle ze wśród młodych jest spora.

Awatar użytkownika
bronix
Postawił piwka: 1 raz

Post04 lip 2011, 09:17

A czy brak wiedzy na temat nazewnictwa 4stylowego przeszkadza komuś w śmiganiu na twintipie?!,Pusiek masz rację po narodzinach tworu ,, PSK " lobbing race-owy dał sie we znaki wszystkim ,ale nie przesadzaj z tą co 10 deską race ,chyba że miałeś na myśli w sumie te 10 desek które pływają w ogóle (co widać na filmach).Podobnie było z wave ,kto chciał to spróbował ,potem kupił i jest zadowolony ,osobiście wybieram wave i nad taka deską się rozglądam, bo daje więcej frajdy, nie nudzi się brak monotonii na wodzie iiiiiiii........ to tyle .A ankieta jest sugerowana, i prowokacja kolejna :lol: staje sie natarczywa jak posty jednego forumowicza ,ale ciiiiiiiii, sami wiecie kogo :mrgreen: :thumb:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post04 lip 2011, 09:47

bronix pisze:...po narodzinach tworu ,, PSK " lobbing race-owy dał sie we znaki wszystkim...

:doh:
"Twór" ...aż tak źle to odbierasz? Twierdzisz że wszyscy ucierpieli i będą cierpieć przez ten potwór? :?
Swoją drogą jak tworzy się stowarzyszenie filatelistów to raczej tudno spodziewać się, aby lobbowali podpaski ze skrzydełkami :wink:

A ankieta to jak sugerują odpowiedzi to rodzaj małego wkrętu, żartu, prowokacji, autoironii, aby coś działo się na tym nudnym i mdłym jak flaki z olejem forum :idea:
Skoro znalazły się dwie osoby co kliknęły opcję 4 to znaczy, że robią sobie z tego polewkę :clap: A wcześniejsze komentarze pokazują jak ludzie bawią się słowami :clap: i traktują ankietę z przymrużeniem oka :lol:

Więcej wyrozumiałości plissss :pray:

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post04 lip 2011, 10:01

Bez obaw, nie wiem jaki lobbing race i tak nie zmieni tego że FS będzie miał się dobrze. :wink:

A trochę humoru i dystansu przydało się by tutaj. Bo ostatnio nie da się czytać tego forum. :? jakiś chory poziom emocji i nawalania się (może niedługo o każdy przecinek?)

Więcej chillu i pływanka wypada życzyć. Coś na rozluźnienie :lol: 8)
Załączniki
suchar.jpg
suchar.jpg (112.66 KiB) Przejrzano 1796 razy

Awatar użytkownika
bronix
Postawił piwka: 1 raz

Post04 lip 2011, 10:16

Ja tego żle nie odbieram bo nie mi oceniać waszą działalność ,uraziłem to przepraszam , jak doskonale wiesz ,kiedy powstaje jakaś organizacja to wraz z nią produkuje sie tomy przepisów, nakazów i zakazów ,a dla mnie właśnie kite jest taką niczym nie skrępowaną wolnością ,oczywiście po za zdrowym rozsądkiem , jak to zaszufladkuje jakiś biurokrata to wiadomo ,ale o tym to już chyba było. Nie chce Tobie zaśmiecać tematu Pozdro :thumb:

ps .a u mnie zaświeciło słonko i 18knt mam :mrgreen: .Ide na plac zabaw <papa>

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post04 lip 2011, 10:59

bronix pisze: jak doskonale wiesz ,kiedy powstaje jakaś organizacja to wraz z nią produkuje sie tomy przepisów, nakazów i zakazów ,a dla mnie właśnie kite jest taką niczym nie skrępowaną wolnością ,oczywiście po za zdrowym rozsądkiem , jak to zaszufladkuje jakiś biurokrata to wiadomo ,ale o tym to już chyba było.

Właśnie powyższe było jednym z powodów stworzenia PSKite, aby żaden oszołom-biurokrata nie wpiepszał się w sprawy kitesurfingu. A uwierz i, że już paru się przymierzało... My działamy, lobbujemy, promujemy (nie tylo racing) ale również wiemy co to footstrap, leash...
A kitesurfing w Europie ma coraz mniej miejsca na niczym skrępowany rozwój (patrz Belgia, Grecja). Zakładamy, że nasza działalność zachowa jak najdłużej główny atrybut tego sportu. Wiem, że powyższe brzmi pokracznie i mało wiarygodnie ale osobiście dam wyrwać sobie flaki aby kitesurfing był przede wszystkim sportem dla pasjonatów a nie biznesmenów nakładających na nas myto.
PS. A o rejsiarzach tak ostatnio dużo, bo w tej chwili to największa grupa pasjonatów w polskim kitesurfingu jaką znam. Należę do nich, cieszę się z obcowania z tymi wariatami i dzielę się swoją radochą. Czy ja komuś zabraniam, aby pisał o pływaniu na skimie, crossingach przez Bałtyk, pierwszym backloopie, chilooucie na swoim kempingu, swoich umiejętnościach.
Właśnie forum kuleje, jest nudne i rejso-monne, bo ludziom nie chce się dzielić swoimi przeżyciami, dawać coś z siebie. Większość przyglada się i wchodzi na forum jedynie jak chce sprzedać deskę, zareklamować coś co nawaliło, dowiedzieć się czy w hotelu xxx na wyspie yyyy podają do śniadania crusanty lub zostawił pompkę na spocie i wali z tym na główne :?
Ale pojechałem... teraz spalcie mnie na stosie. Kutfa u mnie od tygodnia nic nie wieje :evil: :evil: :evil: Ja chcę na wodę....

uraziłem to przepraszam,

nie uraziłeś ale dałeś do myślenia...

Ide na plac zabaw <papa>

Zazdroszczę - bo u mnie tylko słonko. Miłego...

@zaq - ja teraz na miesięcznym odwyku w pracy więc stąd moja spina - brak mi surferskich procentów :lol:

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post04 lip 2011, 11:32

o właśnie, dobrze ze o tym piszesz Marek. za dużo (?) postów by coś tylko załatwić, sprzedać, oszczedzić 200 pln na wyjezdzie czy zeżreć wiecej w all inclusive... może ich jest tyle co zwykle, a coraz mniej tego co jest częścią pływania, dobrej atmosfery czy chillu. robi się z tego korpo forum :naughty: zamiast surferów biznesmeny :doh:

z chęcią poczytałbym relacje z wyjazdów, obejrzał amatorskie produkcje czy fotos, wiecej humoru by się przydało.
tego ostatnio brakuje. albo ginie w zalewie bieżącego napierdalania sie :?:

do folkloru forum nic nie mam (można się pośmiać czasem). tak jak do przepisów, psk etc. tylko znać proporcje :pray:
Ostatnio zmieniony 04 lip 2011, 11:38 przez zaq, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Forum Główne”