recha pisze:Pytanie kieruję do BraCuru, który widnieje jako moderator Forum Głównego, choć uwagę chciałbym zwrócić wszystkich.
Wywołany do tablicy chciałbym dokładnie wyjaśnić czytającym moją rolę jako moderator.
Tworzenie działu
Bezpieczeństwo zajęło mi mniej więcej miesiąc czasu. Najwięcej z tego kosztowało mnie przeczesywanie archiwum i wyławianie postów tematycznych, które znajdowały się w przeróżnych działach.
Dostałem od Pabla pewne prawa do edycji postów, zmiany tytułów, łączenia/dzielenia wątków a przede wszystkim ich przenoszenia ich.
Dlatego widnieję na forum jako moderator w działach, gdzie takie tematy mogłyby się pokazać. Nie ma mnie np w całym rozdziale GIEŁDA
Jestem odpowiedzialny jedynie za dział BEZPIECZEŃSTWO i jestem jego moderatorem. Na samym początku zdeklarowałem się Pablowi, że nie chcę interweniować jako porządkowy na tym forum. Dlatego np nie dostałem narzędzi do trwałego usuwania spamerów i troli. Uważam, że tylko jedna osoba powinna robic tutaj za regulaminową policję i to jest Admin.
W sprawie kogutów - sprawa jest skomplikowana i delikatna. Jak widzisz juz zdania są podzielone.
Osobiście myślę, że są plusy i minusy bezpardonowych potyczek pomiędzy hyperaktywnymi. Można czasami doczytać się czegoś inspirującego lub ciekawego wśród tych batalii. Np:
viewtopic.php?f=1&t=38180Największym chyba minusem jest fakt, że spora grupa ludzi czytająca forum nie chce się tutaj udzielać, bo nie życzyłaby sobie konfrontacji z "tyranami"

tego forum. Dla osób mających uczulenie na pewnych uzytkowników namawiam na spróbowanie opcji WROGOWIE w panelu zarządzania swoim kontem.
Kiedyś nie było takiej opcji więc sam założyłem wątek poświęcony ziomkowym krucjatom:
viewtopic.php?f=14&t=20950&hilit=w%C4%85tek+dla+ziomkaW odpowiedzi dostałem taki wątek:
viewtopic.php?f=14&t=21110&hilit=witaj+nowy+kr%C3%B3lutakże jak mówi Owsiak: róbta co chceta

Ja na pewno nie chce się bawić w policjanta.
Może ktoś ma ochotę?
Ziomek - nie chciałbyś?