Naklejki Kitesurfingowe & Logo

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
dobry
Deska: NHP
Latawiec: Torch
Kontaktowanie:

Post12 lip 2011, 13:53

Pomalowaliśmy Campera T-3 i poszukujemy naklejek związanych z tematyką Kitesurfingu.
Możecie wspomóc naklejkami?
Proszę o kontakt na priv. Wyślę kopertę ze znaczkiem na wskazany adres.
Z góry dzieki!

Awatar użytkownika
fokus123
Deska: SU-2
Latawiec: Core
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post12 lip 2011, 15:41

Taniej cię chyba wyjedzie jak ściągniesz sobie loga z netu i pójdziesz do drukarni i powiesz żeby ci wydrukowali to jako naklejki

Awatar użytkownika
djbartekk
Deska: Czapla Kiteboards
Latawiec: F-one Bandit Flysurfer Cronix
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post12 lip 2011, 16:33

fokus123 pisze:Taniej cię chyba wyjedzie jak ściągniesz sobie loga z netu i pójdziesz do drukarni i powiesz żeby ci wydrukowali to jako naklejki

zgadzam sie ! kup w jakims kumatym papierniczym folie przeźroczysta w formacie A4 to koszt 1zł (szt.) pościagaj loga z internetu , najlałatwiej przez google-grafika. Mozna drukowac na zwyklej drukarce, jak wyschnie tusz naklejasz na to kolejny arkusz foli przeźroczystej tak żeby zabezpieczyc przed woda, temperatura itp :lol: i tak w cenie ok. 2pln masz 5-6 naklejek do wyciecia, mozesz naklejic je nawet na deche (na jasnej powierzchni lepiej wygladaja)

Piotrekb
Deska: Squad 5,9/SU2 Prorider
Latawiec: LF NRG 12/ SB 8
Postawił piwka: 3 razy

Post12 lip 2011, 17:33

A czy do drukarni nie trzeba mieć zwektorowanego wzoru? :think: Wiem że kiedyś to kosztowało to sporo kaski i generalnie gra nie była warta świeczki.

Awatar użytkownika
djbartekk
Deska: Czapla Kiteboards
Latawiec: F-one Bandit Flysurfer Cronix
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post12 lip 2011, 18:10

Piotrekb pisze:A czy do drukarni nie trzeba mieć zwektorowanego wzoru? :think: Wiem że kiedyś to kosztowało to sporo kaski i generalnie gra nie była warta świeczki.

nie wiem, nie znam sie, nie orietuje sie :mrgreen: nawet nie wiem co to zwektorowanie i co kryje sie pod tym tajemniczym słowem hahaha napisałem ci tylko z własnego doświadczenia jak ja to zrobiłem i jakie koszty poniosłem a wyszło to elegancko :thumb: przyszle naklejki wrzuciłem normalnie do worda i przesłalem do drukarni, tam zapłaciłem 1zł za wydrukowanie, 1zł za folie przylepna/przezroczysta (A4) i to wszystko

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post12 lip 2011, 19:43

djbartekk pisze:
Piotrekb pisze:A czy do drukarni nie trzeba mieć zwektorowanego wzoru? :think: Wiem że kiedyś to kosztowało to sporo kaski i generalnie gra nie była warta świeczki.

nie wiem, nie znam sie, nie orietuje sie :mrgreen: nawet nie wiem co to zwektorowanie i co kryje sie pod tym tajemniczym słowem ..

..pliki otware
znajdziesz kilka np tu:

----> http://www.wake.pl/kite_media.php

np takie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pzdr

Awatar użytkownika
Tarboszek
Kontaktowanie:

Post17 lip 2011, 10:06

Właśnie sęk w tym że albo musisz mieć grafikę wektorową albo rastrową dużej rozdzielczości. Jak ma być na cały bok samochodu albo chociaz ciut większe niż na deskę to niestety tzreba się już pobawić w przerabianie tego na .DWG .DXF Pomocne są konwertery które przerzucają nawet kolorowe obrazy na dxf ale trzeba ustawić czułość. Po wszystkim będziesz miał same kontury w grafice wektorowej które możesz dowolnie rozciągać. Czasem trzeba zrobić operacje wygładzania szkicu albo ręcznie pojechać niektóre elementy.
Ale nie spodziewaj się cudów z takiej rozdzielczości ciężko będzie Ci zrobić wektorówkę na której nie będzie widać "pixeli" to co podrzucił ziomek w grafice wektorowej już będzie ładne- im większa rozdzielczość tym lepszy efekt.
Ewentualnie zamiast robić naklejki wycinasz tego .DXFa na ploterze naklejasz na auto i malujesz efekt znacznie lepszy

Awatar użytkownika
dobry
Kontaktowanie:

Post18 lip 2011, 09:56

Dzięki za podpowiedzi. Może ma ktoś z was logo Naisha z jego znaną piracką czaszką w wektorach?

Awatar użytkownika
Tarboszek
Kontaktowanie:

Post18 lip 2011, 23:50

Tym raczej musisz zająć się sam bo trochę dłubania z tym będzie podejrzewam ze nawet naish nie ma wektorowego rysunku tylko duuuuużą bitmapę i nanoszą to na kity, naklejki itp.
Masz tutaj link do forum gdzie jest opisane jak pozmieniać BMP->DXF (Gcode Cię nie interesuje to kod na obrabiarki numeryczne) oraz linki do programu.

Awatar użytkownika
k_gabra
Deska: Neuron '11
Latawiec: Crossbow '09
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post19 lip 2011, 11:06

A nie można napisać do producentów o takie gifty? Przecież dla nich to jest dodatkowa reklama.

Piotrekb
Deska: Squad 5,9/SU2 Prorider
Latawiec: LF NRG 12/ SB 8
Postawił piwka: 3 razy

Post20 lip 2011, 12:21

Większe naklejki są z reguły płatne, tak więc importerzy nie rozdają ich zbyt chętnie :(. Ostatnio byłem w sklepie firmowym RipCurl'a i zaoferowali mi takią ładną nawet ładną za... 50,- :doh: . Przegięcie. Fajnie jakby wszyscy mieli takie jak na stronie Ziomka :pray: :)

Awatar użytkownika
dobry
Kontaktowanie:

Post21 lip 2011, 12:05

Tarboszek pisze:Tym raczej musisz zająć się sam bo trochę dłubania z tym będzie podejrzewam ze nawet naish nie ma wektorowego rysunku tylko duuuuużą bitmapę i nanoszą to na kity, naklejki itp.
Masz tutaj link do forum gdzie jest opisane jak pozmieniać BMP->DXF (Gcode Cię nie interesuje to kod na obrabiarki numeryczne) oraz linki do programu.

Dzięki za wskazanie programu Plasma 777, doskonale nadaje się do prostych bitmap.

Awatar użytkownika
Tarboszek
Kontaktowanie:

Post21 lip 2011, 14:25

Nie ma sprawy :) tam musisz się tylko pobawić saturacją kolorów a reszta to już nie problem. Jak powiększysz DXF to może się okazać że są tam jakieś śmieci które trzeba wyrzucić więc przeleć na powiększeniu i powinno być git. Najlepszy efekt uzyskuje się z wszelkiego rodzaju tapet 1600x1200 albo zdjęć robionych własnoręcznie w rozdzielczości 3888 x 2592. tedy można do woli rozciągać bez obawy o pixelozę

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post21 lip 2011, 14:42

załączam logosy Slingshota

różne formaty do wyboru pod linkiem poniżej:

:arrow: :arrow: :arrow: http://www.slingshot.pl/logo

Obrazek

plik pdf w wektorach -> http://www.slingshot.pl/logo/slingshot_napis_logo.pdf

Obrazek

plik pdf w werktorach -> http://www.slingshot.pl/logo/slingshot-trybik.pdf

A tak wyglądają litery wycięte na ploterze:

slingshot-01.jpg
slingshot-01.jpg (58.94 KiB) Przejrzano 2957 razy

slingshot-02.jpg
slingshot-02.jpg (45.71 KiB) Przejrzano 2957 razy

Awatar użytkownika
Tarboszek
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2011, 00:57

Znalazłem coś jeszcze lepszego http://www.img2cad.com/ program rewelacyjny i wszelkie korekty można nanosić już w dxfie. Program w wersji demo ale w pełni funkcjonalny

Wróć do „Forum Główne”