GLOBRIDERKITES SONIC PREZENTACJA

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
X SPORT
Deska: Crazy Fly Bulldozer 130 x 41
Latawiec: Takoon Furia 7.0, 9.0, 13.0
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post13 sie 2005, 15:24

ZAPRASZAM NA PREZENTACJĘ NA
www.globekites.com/gksonic
MIŁEGO OGLĄDANIA
BARRY

Awatar użytkownika
FERRER
Kontaktowanie:

Post13 sie 2005, 15:45

dość ciekawe

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post13 sie 2005, 20:55

dość :?:
bardzo ladnie porobione :)

Awatar użytkownika
FERRER
Kontaktowanie:

Post13 sie 2005, 21:18

Ziomek. pisze:dość :?:
bardzo ladnie porobione :)

raczej funkcjonalne niz ładne ;)

Awatar użytkownika
Tyś ... Widzioł !!!
Kontaktowanie:

Post15 sie 2005, 22:13

no to jest trzeci BOW! fajnie, że GK pojawia się w awangardzie z takimi markami jak Cab i Tak, choć mam nadzieję, że nadal pozostanie troszkę niszowy.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Tyś ... Widzioł !!!
Kontaktowanie:

Post15 sie 2005, 23:00

:!: :!: :!:

Obrazek

no jestem ciekaw... jakoś troche chyba przesadzili :roll:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post16 sie 2005, 01:14

Stance Poland pisze::!: :!: :!:

Obrazek

no jestem ciekaw... jakoś troche chyba przesadzili :roll:

niekoniecznie
mamy też takie bary
puszczasz - masz luz
i jesteś bezpieczny
chwytasz spowrotem i zaciągasz - kite sam wstaje i ma moc

AndrzejB

Post16 sie 2005, 10:32

czyżby Stance zapomniał o nowym Nemesisie 2006 Best'a ....? No tak, ale przecież to wiadomość sprzed ponad 1,5 miesiąca .....

Awatar użytkownika
X SPORT
Kontaktowanie:

Post22 sie 2005, 17:13

Jak Wam się podoba nowy produkt Globeriderkites Sonic
Pozdrawiam
Barry :D :D :D

Awatar użytkownika
IgorS
Deska: North/Nobile/Cab
Latawiec: Cabrinha, AirRush

Post22 sie 2005, 22:02

Czy się ten latawiec podoba to się dopiero dowiemy po testach, bo kształt ten sam co Cabrinha Crossbow oraz Takoon Nova.
Tutaj firma Takoon nieco zwlekała z releasem swojego produktu, bo podobno musiała przetrawić problem bar'owy.
Ale najpierw o Cabrinha, gdzie największe zarzuty dotyczącym Crossbow są takie, że latawiec wraz z barem wyposażony jest w zestaw bloczków - jedna podwójna para przy latawcu i pojedyncza para przy barze. Ta pojedyncza para przy barze podczepiona jest pod linki nośne co powoduje wzrost jego obciążenia i rączki mogą się nieco szybciej zmęczyć. Oprócz tego te bloczki mogą się przy pewnych okazjach zaplątać, przykładowo przy obrocie w poziomej osi latawca, co się czasami zdarza przy dziurze wiatrowej po skoku. Jak do tej pory użytkownicy komórek nieszczególnie na bloczki narzekali.
Firma Takoon zamierza czy też już wyeliminowała ten problem z bloczkami, ale czy kosztem zakresu depowera? Jeszcze nie wiem. Jutro (wtorek) ma się pojawić ta latawka do testów w ABCkitesurfing więc być może coś popływam, chociaż prawdziwe testy odbedą się przy zachodnim porywistym wietrze aby faktycznie sprawdzić zakres depowera, a na to jeszcze musimy poczekać bo cyrkulacja jesienna jeszcze się nie zaczęła.
Ostatecznie wydaje mi się, podkreślam że wydaje mi się, że Globek może być najuboższą wersją latawców typu BOW (łuk). Jak się pojawi w sprzedaży to sami ocenimy, czy mam rację. Z drugiej strony jeśli tak, a co za tym idzie cena będzie również uboga to klienci dużo szybciej się znajdą, a ja wtedy zaczynam garażową produkcję kitów do upgrade latawców :wink: również w cenach promocyjnych.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post22 sie 2005, 22:32

[quote="IgorS"]
Ostatecznie wydaje mi się, podkreślam że wydaje mi się, że Globek może być najuboższą wersją latawców typu BOW (łuk). Jak się pojawi w sprzedaży to sami ocenimy, czy mam rację. Z drugiej strony jeśli tak, a co za tym idzie cena będzie również uboga to klienci dużo szybciej się znajdą, quote]

daleko poszedleś we wnioskach PRZED
poczekajmy

a te bloczki się aby nie przecierają :?: :idea:
bo na razie WSZYSTKIE kite bloczko/linki z jakimi mialem do czynienia
lubily się dość szybko poprzecierać.. :?

peace

Awatar użytkownika
IgorS
Deska: North/Nobile/Cab
Latawiec: Cabrinha, AirRush

Post23 sie 2005, 07:34

Proszę się przyjrzeć prowadzeniu linek, gdzie w Sonic'u są one podczepione w jak najbardziej tradycyjny sposób (linka starująca jest pojedyncza, natomiast w XBow oraz Nova jest dzielona). Nie wiem, czy sam kształt latawca jest chroniony patentem, czy dotyczy to całości, czyli i podczepienia linek bo rozwiązania baru to podobno oddzielny patent.
Moje rozważania nie są tak bezpodstawne, gdyż napewno pierwsza firma, która zainteresowała się tego typu rozwiązaniem musiała wykupić licencje oraz zobowiązać designer'a do niesprzedawania patentu innym firmom do czasu aż konstrukcja nie bęzie już na top'ie.
Jeżeli tak jest :idea: to tylko jeden z tych latawców będzie miał w tej chwili optymalne rozwiązania a pozostałe będą nieco w tyle.

Kolejna sprawa odnośnie Sonic'a to brak blokady na depowerze, puszczasz bar i ... latawiec spada, no cóż nie każdy sobie tego może życzyć, co prawda bardzo łatwo go podnieść, ale na plaży przy częstym poprawianiu gaci (po mniej udanym lansie) jest to niewygodne. Takie rozwiązanie miał Takoon w wersji testowej latawca, w wersji produkcyjnej miała być już blokada, zobaczymy czy też tak się stało.

I teraz pytanie, który z tych latawców wykorzystuje swój kształt optymalnie i czy ten kształt jest rzeczywiście taki sam :?:

Awatar użytkownika
Tyś ... Widzioł !!!
Kontaktowanie:

Post23 sie 2005, 08:35

X SPORT pisze:Jak Wam się podoba nowy produkt Globeriderkites Sonic
Pozdrawiam

a ja jestem ciekaw - jak wam Barry podoba sie nowy produkt GK? bo chyba jak dotad niewiele osob go widzialo a jeszcze mniej na nim plywalo

a kolega IgorS lepiej niech sie juz dalej nie posuwa w swoich analizach, bo nieco przegial pale nazywajac rozwiazania prostsze ubogimi, wypowiadajac sie na temat baru nie znajac jego konstrukcji i piszac ze firma wykupujac patent zmusza designera do tego, zeby inni ten patent kupujacy dostawali cos gorszego :shock:
No i ksztalt tych latawcow nie jest taki sam - Inny jest Xbow, inna Nova i jeszcze inny Sonic.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2005, 11:11 przez Tyś ... Widzioł !!!, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post23 sie 2005, 10:25

IgorS pisze: Jak do tej pory użytkownicy komórek nieszczególnie na bloczki narzekali..

No to proponuję porozmawiać z tymi, którzy kładą często latawce na plaży. Zajrzyj też na foilzone.com. Tam też często narzeka się na bloczki (chociaż ostatnio mniej bo w nowych kite'ach "wodnych" ten problem jest już marginalny, a w lądowych piasek rzadko przeszkadza). Bloczki lubią sie zacinać. Są najlepszym pomysłem na zwiększenie zakresu wiatrowego ale jednocześnie najlepszą metodą na wydawanie kasy na nowe linki, gdy stare się przecierają. Na szczęście w niektórych kite'ach komorowych udało się z tego zrezygnować (patrz XTC), albo bloczki umieszczono w lepszym miejscu lub wraz z grubszymi linkami, które się mniej przecierają (Speed, ale też Xbow ma grubsze linki przy czaszy).

Awatar użytkownika
X SPORT
Kontaktowanie:

Post23 sie 2005, 14:50

Witam
Popływam na Sonic'u za dwa tygodnie i podziele sie z wami wrażeniami.
Czy się podoba oj podoba nawet bardzo :D :D :D
Pozdrawiam
Barry

Stance Poland pisze:
X SPORT pisze:Jak Wam się podoba nowy produkt Globeriderkites Sonic
Pozdrawiam

a ja jestem ciekaw - jak wam Barry podoba sie nowy produkt GK? bo chyba jak dotad niewiele osob go widzialo a jeszcze mniej na nim plywalo

a kolega IgorS lepiej niech sie juz dalej nie posuwa w swoich analizach, bo nieco przegial pale nazywajac rozwiazania prostsze ubogimi, wypowiadajac sie na temat baru nie znajac jego konstrukcji i piszac ze firma wykupujac patent zmusza designera do tego, zeby inni ten patent kupujacy dostawali cos gorszego :shock:
No i ksztalt tych latawcow nie jest taki sam - Inny jest Xbow, inna Nova i jeszcze inny Sonic.

Wróć do „Forum Główne”