W skrocie. Świetna jazda Maxa, Niebrzydkiego i Miśi.
FS pauzuje.
Crazy Horse pisze:P.S. Mam nadzieje, że bardziej chcesz się kilka razy przepłynąć tylko i wrócisz na te normalne deski
TrueKejner pisze:Wszyscy zawodnicy mają teraz z tego bekę na fejsie.
Jak wyniki race'u? pozmieniało się coś na plus dla naszych? Maksiu mam nadzieję że tam dalej trzymasz poziom!
BraCuru pisze: Niestety to jest efekt priorytetów na łączonych zawodach.
BraCuru pisze: i zrozumie w końcu, że nie tylko gwiazdy RSX potrzebują teraz paliwa do pontonu![]()
Crazy Horse pisze: 2-3 gwiazdy RS:X pływają już lepiej niż wszyscy z poza pierwszej szóstki PP race, gdzie tutaj większość pływa kilka lat. Na dogonienie czołówki dajmy im jeszcze trochę czasu...
Zauważmy, że skoro Maks po 2-3 latach pojechał "Czołową Dwójkę", to czemu chłopaki z RS:X mają tego nie zrobić.
Może jednak do Rio idelanie się wyrobią
BraCuru pisze:Dalej - kluby, pzż inwestują wszystko we wszystkich z RSX aby dać im szansę. Niby fair.
Problem polega na tym, że spora część tych pieniędzy będzie bezpowrotnie zmarnowana, bo nie wszyscy czołowi złomiarze sobie poradzą na kajcie. O przeciętniekach wpgóle nie piszę. na rękę.
BraCuru pisze:Dlaczego aktualnie czołowych 3 zawodników i zawodniczek nie dostaje żadnego wsparcia od pzż mimo, że są w pierwszej 10tce Europy w konkurencji olimpijskiej?
Głupie wpisowe do Cagliari kosztuje 180€. Wpisowe! A co mam napisać o transporcie, lokum, żarciu itd?
Fred :: TeamKatapa pisze: nie tworzmy teorii o nierownym traktowaniu.
Wbrew pozorom mi nie chodzi o rywalizację rsx vs kite w Polsce. Chodzi o wsparcie najlepszych, aby mogli trzymać się światowej czołówki.sezon dla rsx'owcow byl za krotki, zeby Was dogonic, wiec jak zacznie sie prawdziwe wsparcie jednych i drugich to kiteracerzy ciagle beda mieli spory handicup.
byc moze dlatego, ze kazdy roczny budzet ustala sie przed rozpoczeciem danego roku, a nei w polowie maja po niezrozumialej decyzji. tak samo pewnie jest w wypadku pzz. budzet na przyszly rok pewnie czeka na listopadowe rozstrzygniecie. jezeli kite zostanie napewno najlepsi kajciarze dostana wsparcie na przyszly rok i co do tego nie mam watpliwosci.
Juz w tym roku MS w Kiterace organizuje ISAF ? byly jakiekolwiek regaty kiterace organizowane przez isaf pod ktory podlega pzz ? czy tylko PKRA, KTE, KTA ?
chlopaki z Formuly Windsurfing tez nie dostaja pieniedzy z PZZ choc jezdza na miedzynarodowe puchary.
badz dobrej mysli.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 24 gości