A nie możesz wypożyczyć przed kupnem? Ceny desek tegorocznych na początku przyszłego sezonu będą mardzo przyjemne. Myślę, że jak będziesz obserwować oferty sprzedaży to znajdziesz coś dla siebie. W desce zresztą poza grafiką znaczenie ma bardzo wiele parametrów, a takie odczuwalne jużna początku to twardość deski, jej szerokość i długość, rozstaw strapów, szerokość strapów. Mnie np bardzo się podobały deski nobile'a jeżeli chodzi o pływanie, ale niestety mam wąskąstopę i pady były za szerokie. Moja Maja natomiast w ogóle nawet do niej nie podchodziła bo właśnie szerokość padów i wielkośćstrapów jej nie podpasował. Dechy super (cena nie

) ale ostatecznie kupiłem inną. Co do długości - musisz się zastanowić jaki styl Cię interesuje. Jeżeli jeździsz na sb lub na nartach - jak jeźdisz? Ostro i agresywnie? Wciskasz mocno krawędzie w lód i tniesz po całym stoku, czyraczej lightowo (nawet jeśli super technicznie) zjeżdżasz na dół z wielką gracją

Bo jeśli to drugie to krótka deska to chyba nie najlepszy pomysł

Przy jakich wiatrach chciałabyś pływać, a przy jakich się boisz

Wiele drobnych dziewczyn powyżej 4B nie chce wychodzić na wodę bo zimno, bo za mocno wieje

A przy słabszych wiatrach dłuższa (w sumie o te kilka cm) decha to dobre rozwiązanie. No i jeszcze gdzie chcesz pływać - głównie Polska i wyjazdy wakacyjne, czy może wciąż za granicę

Bo o pływanie w takich warunkach jak dzisiaj to Cię nie posądzam

W każdym bądź razie jak w wietrznych spotach to krótsza może być spoko - szczególnie do takich latawców. Ale jeżeli głównie w POlsce to moze jednak dłuższa

Mam nadzieję, że pomoglem.