skąd takie chorągiewki??

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post15 lis 2005, 13:41

skąd się bierze takie chorągiewki?? Można to gdzieś zakupić?? Albo jeszcze lepiej wydziadowac od producenta??
Obrazek

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post15 lis 2005, 14:29

Zakupić u producenta. Niestety wyciągnąć w ramach "promowania" firmy sięnie da. Przynajmniej mnie się nie udało. Ale to chyba zależy też od firmy - bo nie wiadomo o jakiej piszesz. Ja mam full wypas flagę kiteforum.pl :D No ale sam ją projektowałem ;)
Chcesz FS czy jakąkolwiek :?:

Awatar użytkownika
zgred
Kontaktowanie:

Post15 lis 2005, 14:36

FS było by na wypasie :), ale pewnie kosztuje tyle co latawiec o tej samej powierzchni :) Z drugiej strony nie dziwię się producentom to tez kosztuje. A zwykłemu ludkowi nic nie powie nazwa FlySurfer nawet jak będzie na fladze wielkości boiska do piłki nożnej :). Aczkolwiek zawsze to gdzieś w pamięci utkwi szczególnie jak się zobacy zgraję kolesi smigających za szmatą po jeziorze :)

Awatar użytkownika
zgred
Kontaktowanie:

Post15 lis 2005, 14:38

a i jeszcze jedno. Jak do jasnej ciasnej wstawia sie te cholerne zdjęcia??? co jest z tym u mnie nie tak?? Powinno byc chyba ok, ale nie jest? Jak to sie robi. To że fota powinna byc na serwerze to wiem. Moja jest bo to serwer kiteforum i nie wiem ocb z tym wstawianiem. Niech mi ktoś napisze instrukcję. Wiem że nie tylko mi się przyda.

Awatar użytkownika
zgred
Kontaktowanie:

Post15 lis 2005, 14:43

no to chyba jednak moja gafa sorawka
Obrazek

teraz powinien się pokazać :oops:

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post15 lis 2005, 14:45

Obrazek

Wstawiasz fotkę a nie link do strony - wtedy będzie ok.

W tym przypadku pomiędzy tagami wpisujesz

http://kiteportal.pl/galerie/albums/use ... n0109i.jpg

A flaga chyba nie jest taka droga - coś koło kilkudziesięciu Euro - jest chyba na stronce FS. Teraz sąfull wypas czarno czerwone ;)

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post15 lis 2005, 15:08

na allegro ktoś sprzedawał swego czasu wypasione flagi Slingshota, sam nawet chciałem kupić, ale przegapiłem licytacje, a flagi poszły baaardzo tanio.

http://www.allegro.pl/search.php?closed=1&string=flaga+slingshot

Ciekawe dlaczego sprzedający wystawił je na licytacji w dziale WINDSURFING :shock: :?:, gdyby wystawił je w dziale kitesurfing to poszłyby pewnie za dużo więcej :lol: .

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post15 lis 2005, 23:47

Flagi Slinga poszły tanio, bo jak śmiem przypuszczać po pewnej burzy zniknęły z Siemensowych sliderów ;-). A flagi typu "Flysurfer" to wydatek +-300/400pln

Awatar użytkownika
zgred
Kontaktowanie:

Post16 lis 2005, 07:53

Ja rozumiem żeby zdzierać z biednych ludzi na latawcach bo to trzeba zrobić porządnie, z dobrego materiału i jeszcze rzeby latało i wogóle. Ale co w takiej fladze kosztuje 300/400zł??? No bo chyba nie materiały ;)

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post16 lis 2005, 08:54

Ceny flag to w ogóle pomyłka. Nie wiem jak w innych firmach, ale ceny u FS ceny flag są przerażające. Z drugiej strony próba zamówienia takiej samej flagi dla siebie wyniosłaby chyba podobną ilość $. Chyba, że robimy sami... Nie wiem za co oni licza - chyba, za to, że jest szyta a nie barwiona, ale czy to ma aż takie znaczenie :?:

Awatar użytkownika
zgred
Kontaktowanie:

Post16 lis 2005, 09:14

Nawet gdyby była robiona na drutach przez członkinię francuskiego koła gospodyń wiejskich z owłosionymi nogami z wełny australijskich pająków to bym za to nie dał 400zł. Chyba żebym traktował 400zł tak jak 4gr. Wtedy tak.

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post16 lis 2005, 13:05

400pln to koszt zrobienia jednej takiej flagi z własną grafiką razem z masztem (wędką). Robione seryjnie są na pewno dużo tańsze.

Awatar użytkownika
zgred
Kontaktowanie:

Post16 lis 2005, 13:15

No i z tym sie zgodze ze tak. Ale ja sam chyba bym to taniej zrobił. Wędki u ruskich nie takie znowu drogie 20zł pożądny kij teleskopowy (wiem bo wędkuję - jednakże nie ich wędkami), kawałek szmaty tez 200zł nie kosztuje no conajwyżej szycie. Ale krawcowa taki gałgan to zszyje w kilkanaście minut do godziny czasu.To ile można brać za roboczogodzinę??? W fabryczce takie coś to kosztuje góra 50-100zł za sztukę a jak made in china to pewnie połowę :)

A w sumie nasuneło mi się pytanie : gdzie producenci szyją swoje szmaty?? Bo jak u siebie to rozumiem czemu latawiec kosztuje tyle co kosztuje. Chinole wszystko robią taniej, podrabiają adidasy itp itd nie słyszał ktos o podróbach FSa speed :) ?????

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post16 lis 2005, 13:52

o podróbach nie slyszalem - ale oryginaly w ChRL szyją :idea:
za jakieś +- 150 usd komplet (o tym juz bylo na kf)
a co do flag: zakladaj firmę :idea:
skoro to "żadne koszty"
sam zamówie z 10 sztuk w sezonie

ps: podaj namiar na ruskich
bo ja gupi :doh: wędki ponad dwa razy drożej kupuję :roll:
i żadna nie przetrzymuje 8 bf :roll:
Ostatnio zmieniony 17 lis 2005, 11:27 przez Ziomek., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zgred
Kontaktowanie:

Post16 lis 2005, 14:08

dla mnie to są koszty bo:

- po pierwsze nie jestem instytucja która żeby uszyć flage kupi kilkadziesiąt belek szmaty

- po drugie nie jestem krawcem i nie mam ochoty nim być (chyba żebym robił stringi dla super modelek)

co do wędek to ja nie mówie o węglówkach Robinsona, shimano, mikado i jeszcze tam innych super hiper. Mówię o zwykłych batach bez przelotek, kołowrotków itp itd. Zwykły kij. A to że nie wytrzymuje 8bf nie wiem nie sprawdzałem. Jak chcesz żeby Ci wytrzymywało 8bf to zrób flagi na stalowej calowej grubościennej rurze z kwasówki. Nie bierzesz tez pod uwagę tego że liczy się powierzchnia szmaty.

Ale jak się ktoś chce przyczepić to zawsze znajdzie powód :)

Ja na Twoje flagi tez moge powiedzieć że nie trzymają się ziemii przy 12bf hahaha.

Dobra nie będziemy się tu kłócić. Moje pytanie brzmiało skąd i czemu tak dużo. Skoro mówisz że to nie drogo to spoko wywalaj po 400 za flagę. Ja uważam że to zdzierstwo i tyle.

peace!!

Wróć do „Forum Główne”