Witam,
Ja kupowałem tu:
http://www.windsurf.de/kiten/index.php
szybka i miła obsługa, po wykonaniu przelewu na 2 dzień miałem latawce na miejscu, koszt wysyłki 25 Euro za paczkę prawie 20 Kg (dwa kompletne latawce z barami)..
Co do JN zajebiste latawce (szkoda ze mało znane z Polsce).
WildThing jest w ofercie na 2005 w niezmienionej formie ...
Mam i używam 12 i 17 m2..
17-tka na kolan...szybki zwrotny z równym ciągiem, doskonale wstaje z wody, szeroki zakres wiatrowy od 12- 22-25 węzłów (ważę 90 kg) jest to latawiec na którym sprzędziłem 95% pływających dni..

, no i bardzo dobry HangTime..
12-tka nie jest tak udana ja 17 -tka, zachowuje się niestabilnie w powietrzu traci moc wachluje w powietrzu (pływałem na tym latawcu w tylko trudnych warunkach wiatr 20-30 węzłów bardzo nierówny, więc opinia może być trochę zafałszowana)
Jedno jest pewne bar JN jest to dupy!!!!!, jednak łatwo się daje go przerobić, jak będziesz posiadaczem napisz podpowiem co zrobić aby było lepiej....
Generalnie bardzo polecam firmę...
Latawce solidnie wykonane (jednak nie nadają się dla początkujących ponieważ są wykonane z delikatnych materiałów, lub sprawiają takie wrażenie).
W komplecie brak 5 linki jednak bar i latawiec ma możliwość podpięcia.
5 linkę można podpiąć na kilka sposobów polecam lekturę manula, do ściągnięcia ze strony JN-a
To z grubsza tyle...
Jeśli będziesz miał dodatkowe pytania chętnie odpowiem..
PS BigBoySports też jest sprawdzona firmą kupowałem u nich wiązania Wake-owe...transport, płatność wszystko w porządku..
Respect
PS. JN 17 vs SS 15-17 zdecydowanie JN pływałem na wszystkich tych latawcach i zdecydowanie JN jest lepszy...

(to jest moja prywatna opinnia i proszę o nie komentowanie

)