Sprzet kitesurfingowy w WizzAir CZARTER

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Defrag

Post26 sie 2014, 19:59

Siema,

w przyszlym tyg wybieram sie do Soma Bay i transprot jest czarterowanym lotem Wizzair. Niestety nigdzie nie moge znalezc informacji ile kosztuje sprzet do kite'a w takiej opcji (teoretycznie na ich stronie jest 125pln w platnosci wczesniej, 250 pln na lotnisku, ale NIE MA JAK zaplaci wczesniej przez internet, poniewaz nie mamy osobistego numeru rezerwacji). W biurze oczywiscie nie wiedza.

Czy ktos lecial w ten sposob i ew. orientuje sie jak sprawa wyglada? Z gory dzieki.

mikis1617
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Airush Lithium

Post27 sie 2014, 00:51

Siemanko
Ja ostatnio leciałem do Hurghady... W praktyce wygląda to tak że większość ludzi leci na żywioł i może się uda może nie. Zazwyczaj przy wylocie z PL gość w okienku przymyka oko i nic się nie płaci. Gorzej jest z powrotem bo wtedy już tragarz woła gościa z lini lotniczych a ten wypisuje rachunek i bulimy (w AirCairo 30 euro).... :c

Mój quiver mieścił się w wymiarach normalnego bagażu ale ciapaci i tak mają na to wywalone.. :roll:
Najlepiej jest wcześniej zadzwonić i powiedzieć że wiezie się sprzęt sportowy co pozwoli oszczędzić trochę kasy jeśli już sie uprą żeby zapłacić.

Awatar użytkownika
ALPHATON
Dostał piwko: 2 razy

Post29 sie 2014, 12:18

Kompletnie nie ma znaczenia że lecisz Wizzairem, prócz ewentualnie finansowego. Informujesz biuro podróży że masz bagaz sportowy, a oni informuja cie ile placisz, jesli placisz. Nie obchodzi cie czy lecisz Wizzairem, Lufa, LOTem czy innym padlem.

ss7pro@gmail.com
Dostał piwko: 8 razy

Post29 sie 2014, 15:35

ALPHATON pisze:Kompletnie nie ma znaczenia że lecisz Wizzairem, prócz ewentualnie finansowego. Informujesz biuro podróży że masz bagaz sportowy, a oni informuja cie ile placisz, jesli placisz. Nie obchodzi cie czy lecisz Wizzairem, Lufa, LOTem czy innym padlem.

Kazda linia ma swoj cennik :P I to nie biuro go ustala :P

Wróć do „Forum Główne”