Mam problem i mam nadzieję zę dobrze trafiołem pomóżcie!!

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
CherryMaster

Post30 gru 2005, 22:09

cześć słuchajcie kumpel pokazał mi w internecie że można kupić latawieć pociągowy. nie mam o tym żadnego pojęcia ale bardzo mnie to zaciekawwiło chciałbym sie dowiedzieć do czego naprawdę taki latawiec służy i gdzie można go kupić i za ile. I mam takie jeszcze jedno pytanie czy mógłbym np. podczepić taki latawiec do samochodu i holować go za sobą z uczemionym na nim kolegoą . czy wogłe do tego to się nie nadaję a jeżeli tak to co należało by użyć .proszę o pomoc . Z góry dziękuję:D:)

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post30 gru 2005, 22:22

No "trafiołeś" jak kurą w płot!
Co za fantastyczny pomysł! Nigdy nie wpadłbym na to że można też za samochodem bo ja zawsze podczepiam się za pociągiem... :oops:
A tak z ciekawości to gdzie twój kolega jest ubezpieczony? :wink:

Miazio

Post30 gru 2005, 22:34

Chodzi tu o akcje jak z ace Ventury zewu natury jak leciał on na spadochronie za samochodem. I nie jest to wcale dziwne że za samochodem ponieważ jest to odmiana parascendingu. macie - parascending to niezupełnie lotniarstwo na spadochronie wynoszonym w powietrze przez samochód; znacznie częściej spadochron podczepia się do motorówki i jest to jeden z popularnych sportów wodnych

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post30 gru 2005, 22:36

no tak ale jak by nie patrzeć to jest spadochron który masz nad głową, a nie kite którym musisz kierować i jak go źle pokierujesz to tez spadniesz i bedziesz wleczony po ziemi za samochodem.

moze to po prostu nei to forum co chciałeś ?:P

Miazio

Post30 gru 2005, 22:42

Mniej więcej podobne sporty ale czy ktoś moze coświęcej wie o tym co tu pisze cherrymaster

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post30 gru 2005, 23:12

PRAWIE robi wielką różnicę :)

pozdrawiam,
Patryk

Miazio

Post30 gru 2005, 23:15

Jednakowoz fajnie było byu sobie polatać na cpadochronie za samochodem :D

Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post30 gru 2005, 23:21

Ja bym tam chyba nie zaryzykował niespodziewanego kontaktu z asfaltem :D ale za motorówka na wodzie czemu by nie :wink:

Miazio

Post30 gru 2005, 23:29

a ja z chęciął bym zaryzykował spotkanie z polnądrogą jakbym miał sobie polatać :D

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post31 gru 2005, 13:28

na forum był kiedyś link do filmu o kolesiu na kicie podłączonym do skutera lub motorówki (nie pamiętam dokładnie), to co było ciekawe ze koleś cały czas się wznosili nie było mowy o utrzymaniu stałej wysokości (prawdopodobnie wynika to ze zbyt dużej prędkości skutera) :!: suma sumarum :) skończyło się wodowaniem z mega wysokości :( dodam jeszcze ze kolo leciał plecami do kierunku płynięcia :idea: wiec nie polecam tej odmiany Kita :idea: wole już słup elektryczny i nase :twisted:

Awatar użytkownika
JastrząB
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post31 gru 2005, 14:03

neykon pisze:na forum był kiedyś link do filmu o kolesiu na kicie podłączonym do skutera lub motorówki ...

http://www.kiteflix.com/movies/ks6.mov

"...Neil Hutchinson (Slingshot kiteboarding) thought it would be a good idea to get towed up by a jetski, then release and do tricks on the way down. Several ski lines were tied together (later paced off at over 120 feet). When Neil hits the apex, what could go wrong did go wrong. Of course if you know Neil you know he lived but he almost went home in the back of his hearse that day."

Fajny pomysl, trikow nie bylo, ale za to jaki plusk :wink:

Cateto

Post04 sty 2006, 01:28

Mam problem...

problem to ty dopiero bedziesz mial jak postanowisz wprowadzic w zycie swoj plan.... :D

Awatar użytkownika
Dominiq
Kontaktowanie:

Post04 sty 2006, 17:15

Kiedys podlaczylismy sie do samochodu zamiast do motorowki. bylo to na poludniu Polski takze byl problem z woda i musielismy go jakos rozwiazac.Efekt byl taki sam. kierujacy samochdem musial utrzymywac stala predkosc a przy ladowaniu bardzo powoli sie toczyc do momentu kiedy lecacy nie dotknal ziemi.Jedyna przeszkoda sa drzewa i ewentualnie druty wysokiego napiecia. prawdziwa jazda byla jak latalismy w nocy!!!

Awatar użytkownika
C A M E L
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post05 sty 2006, 14:23

No Murphy latał za motorówką w sierpniu na zatoce, co zostało uwiecznione przez ekipę 4FUN TV w 7 odcinku programu POLSPORTY.

Zrobiliśmy najpierw kilka prób.
Prowadziłem tę motorowkę i wiem o co cho.
Mogę coś poradzić jak ktoś potrzebuje.

Salam

Camel

Wróć do „Forum Główne”