Troskliwa mama

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post03 lut 2006, 21:31

Słuchajcie, jak przekonąć mame, że kitesurfing to bezpieczny sport. Ostatni wciąz powtarza ze nie che zebym sie tym zajmował, ze to niebezpieczne, ze moze mi sie cos stac, ze moge zostać kaleką. Tłumaczyłem jej ze to nie jest do konca tak jak ona myśle. Ona porównuje to do skoków spadochronowych :D , mówiąc ze jak bede spadał z wysokosci po skoku, to nie mam zapasowego spadochrony jakby sie stało cos z tym głównym. Mówiłem jej o systemach bezpieczeństwa i o tym ze moge sie w kazdej chwili uwolnic od latawca ale chyba to do niej nie dociera. To ze bede pływał w kasku też nic nie dało bo stwierdziła ze jak spadne przy duzej predkosci na wode to tak jakbym spadł na beton i kask mi nie pomoze.

Najgorsze jest to ze troche racji ma bo wszystcy wiemy ze kitesurfing nie jest do końca bezpiecznym sportem, no ale w koncu zaden nie jest, no chyba że szachy :D Nie wiem jakich mam jeszcze uzyc argumentów zeby ja uspokoic i przekonac do tego pieknego sportu. Wesprzyjcie mnie :cry:

Aha i jeszcze jedno :) Czy mama to zaakceptuje czy nie pływac i tak bede :wink: Chodzi tylko o to żeby była spokojna i żeby nie było jakiś niepotrzebnych konfliktów :)

ccat

Post03 lut 2006, 22:01

sluchaj starego Indianina....
mamie nie wytlumaczysz, kropka.
mozesz tylko dla niej byc ostroznym/skrupulatnym. a gdy ci sie kilka razy uda nim byc, ona to spostrzeze.
thats the only way, dude.

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post03 lut 2006, 22:15

a moja się o meni nie martwi :)

Babcia chce natomiast kupić mi kask :P musze sie gdzieś wybrać

powiedz ze na beton kask pomaga. To co motocykliści noszą go zamiast czapki? a Skórę zamiast T-shirta? :)

pozdrawiam,
Patryk[/img]

Awatar użytkownika
mlody14
Kontaktowanie:

Post03 lut 2006, 22:19

pu

Awatar użytkownika
mlody14
Kontaktowanie:

Post03 lut 2006, 22:21

pusc mamie jakis filmik bo sadze ze ona dokonca nie wie o co w tym chodzi!!A szachy sa ekstremalnym sportem bo mozesz dostac zawal i koniec!! 8)

Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post03 lut 2006, 22:23

Dodam moze jeszcze że ojciec jest zachwycony i też chce sie nauczyć nawet dołożył mi do latawca :wink:

Boje sie zeby nie było z tego jakiejs kłutni rodzinnej hehe :lol:

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post03 lut 2006, 22:55

Mama ma rację to niebezpieczny sport i nie dla grzecznych chłopców ale jest jeden argument, który ją powinien przekonać 8) powiedz jej, że jeśli twoją pasją byłoby szydełkowanie to byłaby skazana na synową w typie słuchaczki radia maryja w mocherowym berecie z wiecznie kwaśną miną... natomiast teraz może się spodziewać MegaWoman kogoś w stylu Angeliny Jolie i na dowód pokaż jej zdięcie ESKI for example :lol: To powinno zakończyć sprawę :wink:

Włodar
Kontaktowanie:

Post04 lut 2006, 09:30

Stary, jesteś osobą dorosłą i Twojej mamie nic do tego, tym bardziej że piszesz, że i tak nic jej nie uspokoi. Po prostu mama musi się przyzwyczaić do tego, że sam ponosisz odpowiedzialność za swoje decyzje i jej w zasadzie nic do tego. Rozumiem, że nie chcesz, że mama się denerwowała ale z drugiej strony mama nie może ograniczać Ciebie.
Pamiętam, jak miałem 19 lat i wyjeżdżałem ze znajomymi w góry, przez miesiąc się szwendaliśmy po różnych górach Polski. Też była kupa gadania że w górach przecież jest tak niebezpiecznie i spaść można :lol: Coż ja mogłem zrobić, uśmiałem się jedynie, dla mnie to był kosmos, żebym miał nie wziąć udzialu w zarypistej wyprawie, tylko z tego powodu, że mama się denerwuje. Pępowinę trzeba odcinać radykalnie, chociaż na jednym takim razie to się nie skończy. Mama musi sobie sama poradzić z tym problemem. A jak zobaczy ile radości Ci to sprawia, to z czasem będzie OK.

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post04 lut 2006, 11:17

sampan pisze:Mama ma rację to niebezpieczny sport i nie dla grzecznych chłopców ale jest jeden argument, który ją powinien przekonać 8) powiedz jej, że jeśli twoją pasją byłoby szydełkowanie to byłaby skazana na synową w typie słuchaczki radia maryja w mocherowym berecie z wiecznie kwaśną miną... natomiast teraz może się spodziewać MegaWoman kogoś w stylu Angeliny Jolie i na dowód pokaż jej zdięcie ESKI for example :lol: To powinno zakończyć sprawę :wink:

dobre, sampan na PRowca polskiego kitesurfingu :lol:

a co do mamy, kup metrowa szmatke zabierz mummm na lake i daj jej sie pobawic ...

ccat

Post10 lut 2006, 01:57

WIEM !
powiedz mamie, ze kajtowcy to prawdziwi hetero !
to bedzie siedzialo ! :D

Wróć do „Forum Główne”