mam pytanie jak mozna samemu wystartowac latawiec ? Gdy nikogo nie bedzie w okolicy

Dzieki
kristofer pisze:Ustawiasz kite'a na ziemi tak jakby ktos ci go trzymał, tubą do wiatru. Dolny bok zaginasz na jakies 30-40 cm i przysypujesz piaskiem zagiętą część na tyle mocno, by kite nie uciekł. Zaczepiasz lisza, chwytasz bar i energicznie nim pociągasz. Piasek sie zsypyje, a kite wstaje
. Powodzenia.
ps. najbezpieczniej gdy wiatr jest wdłuż lini brzegu a kite'a stawiasz z brzegu w kierunku wody. To tak na wszelki wypadek gdyby za mocno "pociągło"
pzdr
szed pisze:...no chce Cie Kristofer widziec w tej akcji z dobrze napompowanym latawcem (nie flakiem, ktory sie da zaginac) i przy konkretnym wietrze..
kristofer pisze:Bede miał czas to wrzuce filmik, jak gosciu tak stawia myśle ze z 7m2 góra 9m2 pompowańca.
Jak zobaczysz to może się pośmiejemy razem
szed pisze:..na filmach to ja Ci tez moge cuda pokazac..
Gdyby to bylo takie proste to wszyscy by tak startowali latawki. To tylko teoria... choc oczywiscie 1 na 30 prob pewnie wychodzi. Tylko po co sie tak meczyc. Ja tam wole chocby dziadka emeryta (lepiej mloda zgrabna turystke oczywiscie) wykorzystac do tego niz tak kombinowac..
szed pisze:kristofer pisze:Bede miał czas to wrzuce filmik, jak gosciu tak stawia myśle ze z 7m2 góra 9m2 pompowańca.
Jak zobaczysz to może się pośmiejemy razem
..na filmach to ja Ci tez moge cuda pokazac..
Gdyby to bylo takie proste to wszyscy by tak startowali latawki. To tylko teoria... choc oczywiscie 1 na 30 prob pewnie wychodzi. Tylko po co sie tak meczyc. Ja tam wole chocby dziadka emeryta (lepiej mloda zgrabna turystke oczywiscie) wykorzystac do tego niz tak kombinowac..
Miszuszu pisze:Latawiec jest pompowany , lezy tuba do ziemi, przy srednim wietrze
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 22 gości