prosze o pomoc North toro 2

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
posejdon
Kontaktowanie:

Post27 maja 2006, 11:20

Witam
Mam zamiar kupić North toro 2. 8 m2. Waże 60kg. Czy ten latawiec nadaje sie nan nauke kitesurfingu?? może ktoś na nim latał proszę o jakieś recenzje i dobre rady

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post27 maja 2006, 12:31

sam latawiec ok, średni AR, przyzwoicie radzi sobie ze szkwałami,dobry "dół",
natomiast wg mnie wielkość jest źle dobrana, po mojemu jeśli chcesz mieć na początek jeden wszechstronny latawiec powinienes się zainteresować czymś w okolicy 12m [+-1m](i najlepiej z piąta linką=bajecznie łatwe wstawanie kita z wody).lub BOW 9-12m......chyba że pływasz na Rodos, Egipcie lub innej Teneryfie :wink: to wtedy 8m będzie w sam raz....na Polskę 8m jest za mały nawet przy wadze *koguciej* :wink:....a swoja drogą taka waga ma swoje zalety- masz 12stke jako największy latawiec :shock: .

:hand:

PS z tych wszystkich propozycji wg mnie najbardziej efektywny i najbardziej bezpieczny będzie kite typu BOW .np 9tka WAROO Besta lub 12stka, lub jakieś inne PROPOZYCJE rynkowe kitów typu BOW .

Bow'y to prawdziwa rewolucja w latacach i mogą być używane przez riderów o każdym poziomie zaawansowania ale najwiecej korzyści z nich mogą " wycisnąć" właśnie początkujący i średniozaawansowani.[chodzi mi o to że pros poradzi sobie na każdym latawcu, a poczatkujacy niekoniecznie lub z marnym skutkiem]

...może jedynie cena BOW'ów jest lekko " niepodejściowa" ale z drugiej strony [w zwiazku z ich potężnym ZAKRESEM] możemy mieć tylko dwa latawce BOW zamiast trzech c-shape lub jeden BOW zamiast dwóch c-shape. ... więc finalnie może[choć nie musi ] wyjść na jedno.
.....no troche sie rozgadałem :roll: już kończę :lol:

gdybyś miał jakies pytania a propo's BOW'ów[ceny i inne takie,tam.... :roll: ] , a szczególnie Besta to pisz na priv. :hand:

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post27 maja 2006, 13:48

ello, ...GURU ma racje co do wielkości 8 m to troche mało !!, jesli juz to radziłbym 12 m ( przynajmniej) wiecej bedziesz miał okazji do pływania w naszych warunkach ..przy nauce jest tak że pływasz ( startujesz itp) "siłowo" mocujesz sie z wiatrem , kitem i barem ...na 8m możesz miec sporo za mało .
pozdr fuu1

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post27 maja 2006, 17:47

Tak guru tylko nie bierzesz pod uwage ze kolo kupuje latawke za 500 zeta
Oczywiscie bow 9mkw w twoim przypadku byl by the best ale mysle ze na 8 przy twojej wadze i wiekszej desce tez dasz rady.
Potem kup bowa :wink: .

Awatar użytkownika
posejdon
Kontaktowanie:

Post27 maja 2006, 18:56

nom do wydania mam gdzieś 1000-1200 PLN.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post27 maja 2006, 20:05

Hm jak mam byc szczery to obecnie w tej kwocie kupisz lepszego kita niz toro 2 8 mkw.Rzeczywiscie rozejrzal bym sie za jakac 10 - 12.

Wróć do „Forum Główne”