TRAPEZIK

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post26 maja 2004, 21:27

Co o tym sądzicie???
Obrazek
Nowość w ofercie! Seria trapezów Deemeed ma szanse stać się bestsellerem w tym sezonie. Uszyta na bazie materiałów o najlepszej jakości. Nieprawdopodobnie wygodny i lekki.
Wykonane w najnowszej technologii Termoform (trapez jest zawsze suchy oraz idealnie dopasowany). Innowacyjny system Quick-Relase. Pas zaciskający Power-Belt. Przesuwany hak. Kieszonka na rzep. Poduszka lędźwiowa.

W ofercie http://www.easy-windsurfing.pl/product.php?product=779
299 PLN

Awatar użytkownika
hase
Kontaktowanie:

Post26 maja 2004, 21:44

Wyglada zachecajaco

Dr Eutanator

Post26 maja 2004, 22:03

cóż można powiedzieć tak bez dotknięcia - wygląda to bardziej niż podejrzanie. Technologii thermoform używa w swoich trapezach firma Dakine znana z najwyższej i niepodważalnej jakości swoich wyrobów. Z tego co sie orientuję, dotychczas trapezy z thermoformem były ze względów jakościowych jako jedyne z gamy modelowej Dakine'a wykonywane w USA, podczas gdy pozostały sprzęt jak to na tym rynku bywa - na daaaalekim wschodzie. W tym roku Dakine chciał przenieść także produkcję Thermoforma w tamte rejony świata, ale ze względu na to, że Charlies jednak nie są najmocniejsi w co bardziej wysofistykowanych produktach, ostatecznie wkładka ta jest produkowana w USA, następnie wysyłana do Charlie'ch i tam to wszystko składają w trapez PYRO.
Obrazek
Tegoroczne PYRO zastępuje ubiegłoroczny model Thermoform i w komplecie z podkładką i hakiem z ruchomą głowicą kosztuje około 850,- :(
Na tej podstawie można łatwo domniemywać, ze najnowsza technologia termoform użyta w trapezie Deecośtam niewiele będzie miała wspólnego z tym co to słowo rzeczywiście oznacza. Zawsze jest to jednak cenowa alternatywa dla trapezów innych marek. Jednak nie oszukujmy się - trapez jest bardzo ważnym elementem wspierającym nasze plecy - jeśli za parę lat nie chcemy mieć problemów z kręgosłupem, to lepiej wydać parę stówek więcej na ten gadżet.
Swoją drogą muszę zajrzeć do chłopaków z EasyW i zerknąć na to z bliska.[/img]

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post26 maja 2004, 22:21

Dr_hydrozoID pisze: Technologii thermoform używa w swoich trapezach firma Dakine znana z najwyższej i niepodważalnej jakości swoich wyrobów.

mialem pyro dwa albo trzy lata temu i dla mnie byl to jeden z gorszych trapezow jakie mialem, w tym samym okresie w niskich trapezach dakine rozginaly sie zapiecia haka wiec z ta najwyższa i niepodważalna jakościa to ostroznie.

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post26 maja 2004, 23:02

Dr_hydrozoID pisze: Technologii thermoform używa w swoich trapezach firma Dakine

A dlaczego do tej pory produkuje z termoformu tylko Dakine??

Dr Eutanator

Post27 maja 2004, 08:23

maski pisze:mialem pyro dwa albo trzy lata temu i dla mnie byl to jeden z gorszych trapezow jakie mialem, w tym samym okresie w niskich trapezach dakine rozginaly sie zapiecia haka wiec z ta najwyższa i niepodważalna jakościa to ostroznie.

może miałeś jakiegoś pecha, ja mam Pyro z ubiegłego roku i jestem z niego bardzo zadowolony - przykładowo po blisko roku używania wygląda prawie jak nowy. Moich kilku znajomych też ma trapezy Dakine'a i wszyscy bardzo je sobie chwalą. Piszę więc o moich doświadczeniach i kilku moich znajomych.

Warto jednak też zauważyć, że wielu pro riderów sponsorowanych przez różne firmy używa właśnie Pyro, pomimo tego, że mogliby używać właśnie trapezów tych firm, kóre ich sponsorują.

Dr Eutanator

Post27 maja 2004, 08:26

zak pisze:A dlaczego do tej pory produkuje z termoformu tylko Dakine??

nie wiem czy tylko Dakine

andrzej
Dostał piwko: 1 raz

Post27 maja 2004, 20:11

pyro w tym roku nie jest zadnym nastepca termoformu sa to dwa inne modele trapezow

Dr Eutanator

Post27 maja 2004, 20:18

andrzej pisze:pyro w tym roku nie jest zadnym nastepca termoformu sa to dwa inne modele trapezow

trudno się spierać, tym niemniej na stroniw www.dakine.com nie znajdziesz w tegorocznej ofercie kajtowego trapezu Thermoform, ale za to w opisie Pyro znajdziesz wzmiankę o wykorzystaniu w nim wkładki thermoform, dodatkowo zamieszczone w opisie zdjęcie pokazuje taką samą wkładkę w Pyro jak w windsurfingowym Thermoform.
Być może jednak nie jest to wystarczający powód do twierdzenia o następstwie modeli - choć podobnie jak ja myślą dystrybutorzy tego sprzętu w Wlk. Brytanii.

Wróć do „Forum Główne”