kupilem ja w 2005r
rozmiar 132x38
cena 950zl, kosztowala mnie zaledwie 1950 zl

do tej pory bym nie sprzedal,ale rzucalem palenie wrzucilem 13 kilo

Polecam do wagi w przedziale 75-85 kilo, wtedy obsłuzy nam 90% dni wietrznych w Polsce.
Zalety
Wygodniejsze footstrapy od wielu innych desek takze od Nobile 2007!
duze wygodne strapy pewnie trzymaja noge,nawet w butach!
Wada,nie maja szybkiej regulacji od góry na pasek,trzeba odkrecic srubke i przesunac strapa.Potrzebne gdy przechodzimy z butow na gołe stopy.
Kształt deski bardzo uniwersalny, leciutka konkawa przyjazna dla kazdego rajdera, szybko odpala, dzięki wyższemu podgięciu na koncach deski pieknie przechodzi chopy i falochopy ktore wystepuja na 90% zbiornikach w Polsce.
Lekka!
bardzo lekka.Jak karbonowka.
Krawedzie cienkie,ale nia tak ostre jak np w Nobile,nie tna skory,co najwyzej zlapiemy siniaka.
Stateczniki duze 6cm bardzo przydatne na fali,duzym chopie i podczas nauki i doskonalenia plywania.
Zaawansowanym polecam kupic mniejsze,a deska zamieni sie w speed maszyne prującą po każdym typie zbiornika,nawet na kartoflisku.
Duza, fajna, wygodna raczka.Bardzo przydatne kiedy probujemy zalozyc deske na nogi.
Do nauki nadaje sie jak nabardziej dzieki
-długim statecznikom 6cm ktore pomaga utrzymac kurs
-zaokrąglonej krawędzi deski, co ocali twoje ciało od większości urazów
-przyjaznemu kształtowi dna,które stosowane jest z sukcesem np w deskach Spleene 2007(mój faworyt na ten rok)
-miekkim tipom deski,ktore pieknie wybieraja chopy i amortyzuja lądowanie po skoku
Uwaga:
jesli chcesz sie uczyc szybko polecam duze deski nadywmiarowe
nauka pojdzie ci o wiele szybciej.
cena jedyne 950zł
Wazne:
serwis czyli strapy, srubki,stateczniki,kupimy w sklepie ABCWindsurfing
w Gdyni.