plis pomocy

Trapezy, pianki, bary, linki, t-shirty i wszystkie inne rzeczy.
delfingo

Post27 maja 2007, 11:18

prosze wszystkich o pomoc i wsparcie dla początkującego. Wczoraj rozdarł mi się latawiec na długości ok 30 cm. Nie wiem od czego zacząć . Szukałem zestawu naprawczego do north rhino ale nie znalazlem. Oczywiscie nie wiem czy w takim przypadku jest to ważne jaki to model. Jest to rozcięcie materiału.
PROSZE WAS WSZYSTKICH O POMOC . WSPARCIE WIEDZĄ . LINKAMI DO STRON . JAK JEST MOŻLIWOŚĆ TO (ZDJĘCIAMI NAPRAW TAKIEGO PRZYPADKU ) BYM MÓGŁ SAM SIĘ Z TYM UPORAĆ.
DZIĘKUJE WSZYSTKIM ŻYCZLIWYM.

Gość

Post27 maja 2007, 11:33

delfingo pisze:prosze wszystkich o pomoc i wsparcie dla początkującego. Wczoraj rozdarł mi się latawiec na długości ok 30 cm. Nie wiem od czego zacząć . Szukałem zestawu naprawczego do north rhino ale nie znalazlem. Oczywiscie nie wiem czy w takim przypadku jest to ważne jaki to model. Jest to rozcięcie materiału.
PROSZE WAS WSZYSTKICH O POMOC . WSPARCIE WIEDZĄ . LINKAMI DO STRON . JAK JEST MOŻLIWOŚĆ TO (ZDJĘCIAMI NAPRAW TAKIEGO PRZYPADKU ) BYM MÓGŁ SAM SIĘ Z TYM UPORAĆ.
DZIĘKUJE WSZYSTKIM ŻYCZLIWYM.

Szkoda że nienapisałeś skąd jesteś ale jest kilka możliwości np:

http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic ... ht=celarek

pzdr

Awatar użytkownika
kolo
Deska: nobile, North (wave)
Latawiec: Cabrinha SB5-10m

Post27 maja 2007, 11:42

Sam tego nie naprawiaj.. Daj do żaglowni, zrobią Ci to profesjonalnie i latawiec nie straci żadnych właściwości lotnych.. Ja na początku także rozdarłem latwiec i to z dużo większym skutkiem. Zawiozłem do żaglowni i kolesie naprawili go za nie wielkie pieniądze.. Daj namiar gdzie mieszkasz to może dam Ci namiar na żaglownie..

delfingo

Post27 maja 2007, 14:08

Mieszkam w Krynicy ale Górskiej. Rozdarcie jest na materiale okolo 30 cm.[/img]

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post27 maja 2007, 16:38

Kup zestaw naprawczy do jakiegokolwiek latawca albo dakron do zagli i chwile wytrzyma. A jak znajdziesz sie w poblizu zaglowni to oddaj do szycia.

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post27 maja 2007, 17:58

jak będziesz sklejał, to koniecznie odtłuść to trochę na przykład wodą z mydłem (uważaj, żeby detergent nie był za silny i nie zniszczył impregnacji) i dobrze wysusz. Potem naklej taśmę z obu stron - na pewno w ten sposób wytrzyma dużo dłużej niż naklejone z jednej strony na nieumyty ;)

delfingo

Post27 maja 2007, 22:09

Ponawiam DZIĘKUJE ŻYCZLIWYM ZA POMOC I WSPARCIE.
Zaczynam poszukiwania zestawów naprawczych, gdyż mój jest zbyt skromny jak na tak długie rozcięcie (rozdarcie).
Pozdrawiam i zapraszam wszystkich do Małopolski na jeźioro KLIMKÓWKA. Nie będziecie żałować; codziennie wieje i to dobrze.

morlov
Kontaktowanie:

Post27 maja 2007, 22:43

Tasma spinakerowa w kazdym sklepie zeglarskim, przynajmniej na polnocy kraju ;)

gekon

Post04 cze 2007, 21:59

Bardzo dziekuje za zaproszenie na KLIMKÓWKE, napweno skozystam, a co chodzi o latawiec ,to napewno uda :wave: Ci sie go naprawić i to dobrze ,Pozdrawiam

Wróć do „Akcesoria | Inne”