Szczyt chamstwa na EKOLAGUNIE!!!

Dyskusje nie związane z profilem forum.
Nomercy
Deska: Parapet z OBI
Latawiec: TESCO Bag
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post28 wrz 2008, 17:12

Jak widac po raz kolejny Polska to panstwo prawa.
Proponuje WSZYSTKIM poczytac prawo wodne obowiazujace w naszym kraju, a potem dodawac komentarze :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Ktos moze powie co ma prawo wodne do parkowania samochodu :?: :?: :?:
w tym przypadku chodzi o swobodny dostep do akwenu, o którym w 99% podobnych sytuacji jest tak samo.
A na pólwyspie to az boli. :? :? :? :? :?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post28 wrz 2008, 18:44

z jakiegoś powodu jednak ekipy wybierają Ekolagunę
i inne kempingi

zamiast np zaparkować poza nimi
(choć są i tacy :idea: i bardzo dobrze - wolnoć wyboru)

wiesz z jakiego?
z takiego że na kempingach
mogą skorzystać chociaby z WC, czy pryszniców, czy z koszy na śmieci
a jak pozostawią śmieci na plaży - to ktośje posprząta
mało tego - i plaży dosypie , jeśli wodą ją zabierze
(np po to by ktoś inny mógł pożalić się że i tak za wąska jest :wink: )
jeśli mu mało - może korzystać z dachu nad głową, prądu,
parkingu - by nie ugrzęznąć w błocie, ochrony, restauracji, sklepów spozywczych czy surferskich..

jeśli jednak NIE CHCE korzystać z tej infrastruktury
a trudno by ktoś oferował ją i dbał o to za darmo

naprawde może omijać kempingi z daleka :idea: :roll:

a jak JEDNAK decyduje się z jakichś (często wyej wymienionych) powodów
skorzystać z infrastruktury kempingu - warto by stosował się nie tylko
do wynikających z tego tytułu praw - ale i OBOWIĄZKÓW :idea:

i wszyscy będą zadowoleni

Awatar użytkownika
michooo

Post28 wrz 2008, 19:05

Ziomek nie bron dziada bo dla ludzi ktorzy chca normalnie wjechac i zaplacic tez bywa nieuprzejmy - wiem z wlasnego doswiadczenia: szlaban otwarty, nikogo nie ma wiec wjechalem, zaparkoam i zanim zdarzylem wysiasc z auta on podbiegl z ryjem (to bylo jakos w lipcu).
a spuszczenie komus powietrza...w jego wieku, rzeczywiscie szacun dla tego pana

kaskader

Post28 wrz 2008, 21:00

Witam czytam to i zaczynam właśnie się zastanawiać a raczej dochodzę do wniosku że polska to kraj zwyklych debili i ze w naszej polsce nigdy nie bedzie dobrze szkoda mi tego starszego pana , biednych chlopcow , i kolegi z sredniowiecznymi metodami prawa .
Pozdro dla normalnych ludzi :lol:

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post28 wrz 2008, 22:45

Ziomek. pisze:
ted pisze:....zresztą nawet gdyby mieli ciecia NIC nie usprawiedliwia.

gdybyś prowadził kemping lub JAKĄKOLWIEK INNĄ DZIAŁALNOŚĆ
i na codzień miał kłopoty z bardzo niekulturalnymi ludźmi
domagającymi się działalności charytatywnej
i zerem poszanowania dla wieku chociażby
przypuszczam że inaczej byś odbierał podobne sytuacje :idea:

NO COMENTS :idea:

ziomek, z całym szacunkiem, ale pieprzysz głupoty jak rzadko kiedy....
.....jasne, jaka działalność charytatywana?! tego od nikogo nikt nie oczekuje, ale spuszczać powietrze z kół???
osobiście, któryś sezon z rzędu siedzę na małym, nie boli mnie ani trochę, że ktoś zaparkuje przed wjazdem, nie boli podejrzewam też obsługi, bo w sezonie tłum tu jest taki, że nie ma gdzie zaparkować...
.... a teraz?!
ziom....
...szczerze....przebieram się w krzakach i jest zajebiście... pozdro. parking za maszoperią,toalelet na eko mi nie trzeba ;)
i mega mnie dziwi Twoje stanowisko..... z chamstwem to walczyć, a nie usprawiedliwiać...

mac.

Post28 wrz 2008, 22:59

Z tego co wiem, a wzeszłym roku na pewno tak było, to po sezonie na MM wjazd jest bezpłatny. Przynajmniej auta nie rozjeżdżają tak "chronionego" półwyspu.Może to jest dobre wyjście.
Ps. Nic specjalnie do tego nie mam ale obsługa parkingu na eko faktycznie nie zawsze grzeszy uprzejmością nawet do wjeżdżających na parking.Może warto zwrócić im na to uwagę
Ziomek. pisze:z jakiegoś powodu jednak ekipy wybierają Ekolagunę
i inne kempingi

Częściowo pewnie z powodu małej ilości ogólnodostępnych parkingów (nawet istniejące się zamyka bo ktoś pewnie bierze w dzierżawę w sezonie. A po sezonie stoją zamknięte i niedostępne.
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2008, 23:34 przez mac., łącznie zmieniany 1 raz.

barzyk123
Kontaktowanie:

Post28 wrz 2008, 23:10

Ziomek pisze:a barzyk&CO "święci" Wink

Prosze Cie Ziomek, ale w tej sytuacji nasze zachowanie w przeciwieństwie do tego starego palanta było bardzo kulturalne, nawet próbowałem mu spokojnie wytlumaczyć, że nie mamy pieniędzy na ten parking, i że idziemy do kite24... Ale on nic, jak nie to nie, jest takie przysłowie " gówna lepiej nie ruszać bo śmierdzi"

Ale chętnie bym się spotkał jeszcze z tym panem i z nim porozmawiał.

Awatar użytkownika
michooo

Post28 wrz 2008, 23:39

barzyk123 pisze:

ustawka? :twisted:

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post29 wrz 2008, 08:41

ale jaja - ale rzeczywicie mentalość posezonowa niektórych na helu wręcz mnie rozbraja , smieszna sytuacja tez miala miejsce na CHIII w sobote koleś na bramie powiadomił ze 5zł za godzine :twisted:

policznych targach jakos sie dogadalismy , co ciekawe nastepnego dnia brama otwarta na szerokosc i juz nic nie chcieli

Awatar użytkownika
zielwandam

Post29 wrz 2008, 09:08

Ziomek. pisze:z jakiegoś powodu jednak ekipy wybierają Ekolagunę
i inne kempingi

Pewnie ze wybieraja... Mi osobiscie Kaper i MM przypadly do gustu... super plaza, chyba najlepsza od strony zatoki i dzieci maja co robic...
Trojka tez niezla...
ale luzik latem na Kaperku najwiekszy bo najglebiej i na tym glebokim nikt nie szkoli tylko kawaleczek dalej w jedna i w druga strone :wink:
...
Ziomek. pisze:mało tego - i plaży dosypie , jeśli wodą ją zabierze
(np po to by ktoś inny mógł pożalić się że i tak za wąska jest :wink: )

No ja nie mowilem ze waska ino ze ciasno na niej jak i w wodzie sporo ludzi tam plywa a i na rozlozenie latawca czasami miejsca nie ma...

korzysta sie z infrastruktury to wypada zaplacic nie mowie... ale spuszczac powietrze z kol to jednak sa jaja niezle :wink:

Awatar użytkownika
romi

Post29 wrz 2008, 09:17

michooo pisze:
barzyk123 pisze:

ustawka? :twisted:

Fan piłki :cry:

Poszanowanie własności to nic!! :x Facet płaci podatki, wode, prąd, zusy !! :idea:
barzyk123 szacunek dla starości jest ci obcy?Kidyś ty będziesz taki jak ON. :wink: Myślę ze jak mnie nie stać to sie niestawiam, trzeba było powiedzieś ze na 5 min, lecz jak ty chciałeś popływać to inna spraw!!! :think: .1,5 km jest parking

Z Gdańska masz daleko, no no :think: :pray:

Piotrekb
Deska: Squad 5,9/SU2 Prorider
Latawiec: LF NRG 12/ SB 8
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post29 wrz 2008, 09:44

Potwierdzam - "bramkarze" na MM są najbardziej wyrozumiali na całym półwyspie :) .

Nec555

Post29 wrz 2008, 10:17

michooo pisze:Ziomek nie bron dziada bo dla ludzi ktorzy chca normalnie wjechac i zaplacic tez bywa nieuprzejmy - wiem z wlasnego doswiadczenia: szlaban otwarty, nikogo nie ma wiec wjechalem, zaparkoam i zanim zdarzylem wysiasc z auta on podbiegl z ryjem (to bylo jakos w lipcu).

miałem podobną historię - wjazd przy podniesionym szlabanie - wyjazd z wielką mordą bramkarza. Wyciągnąłem 50 zł w jednym kawałku bo nie miałem inaczej, gościu nie miał jak wydać więc zacząłem liczyć grosiki, w sumie uzbierałem coś z 6,50 – wystarczyło !!!! a bramkarz moim skromnym zdaniem kaskę wziął do swojej prywatnej kieszeni a nie dla właścicieli kampingu !!!!!! – ale to tylko moje prywatne zdanie.

Awatar użytkownika
<<Kriss>>
Kontaktowanie:

Post29 wrz 2008, 10:42

Dodam 2 grosze od siebie - nie wiem jak to dokładnie wyglądało - ale mogę tylko powiedzieć, że też miałem już do czynienia ze 'starszym siwym panem' - i jego podejście do klientów też nie przypadło mi do gustu...
Jestem na Eko ładnych kilka razy w sezonie - i generalnie jestem zadowolony - w porządku młodzi właściciele, Pani Irenka (zainteresowani wiedzą o kogo chodzi :P ), Wake, plaża itd. Za to na minus jest 'karczma' no i właśnie siwy pan - który m.in. kiedyś obudził mnie dość niewybrednie ok. godz. 22 - za brak naklejki na namiocie, której przy wjeździe nie dostałem, bo im zabrakło.... oczywiście po obejżeniu rachunku dostał ode mnie 'reprymendę'.
W każdym razie - skłonny jestem uwierzyć w wersję autorów tematu - a jeżeli sobie zaparkowali na zewnątrz - to Panu z kempingu nic do tego. Oczywiście liczyłbym się z tym, że doniesie na policje - i zapłacę mandat - bo tam jest faktycznie zakaz zatrzymywania się.. takie zachowanie bym zakwalifikował jako 'złośliwość' - no ale spuszczenie powietrza z kół - to już Chamstwo :evil: ale pocieszcie się, że mógł wam np. zamiast spuścić - to poprzebijać opony.....

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post29 wrz 2008, 12:06

<<Kriss>> pisze:ale pocieszcie się, że mógł wam np. zamiast spuścić - to poprzebijać opony.....

dopiero wróciłem do domu i moge sie wypowiedzieć. koleś mega cham i tyle. serio mógł zadzwonić po policje i byłaby tylko moja wina. ale po serii wrzut (na nasz temat)zapytałem ładnie czy nie bedzie problemu jak tu zaparkuje. nic nie powiedział i odszedł. zaparkowaliśmy i poszliśmy pływać. chodziło tylko o testy torchy i gdyby nie to wyjebane bym miał w ekolagune. a co do cytatu u góry to jakby spróbował przebić mi opony o co miałem obawy na początku jak zobaczyłem moje piękne autko to by zębów szukał po całym swoim ekolagunowym terenie. sram na tego palanta który sie chował i bał sie wyjść nawet na rozmowe a jestem na tyle normalny ze skończyłoby sie na kilku obelgach :wink:

Wróć do „Offtopic”