Szczyt chamstwa na EKOLAGUNIE!!!

Dyskusje nie związane z profilem forum.
Awatar użytkownika
mizu

Post01 paź 2008, 14:31

barzyk123 pisze: (...) postawiliśmy auto przed ekolaguną koło płotu (...)

Hmmm, a jakby tak popatrzeć na ten temat z szerszej perspektywy???
Za porządek w obszarach, nad którymi kontroli nie ma Zakład Oczyszczania Miasta, odpowiadają właściciele, zarządcy i dzierżawcy nieruchomości . W zakresie zadań tych drugich leży również obowiązek dbania o chodnik przed posesją, na której pracują.

Weźmy więc na tapetę okres zimowy...robi się ślizgawka przed eko Barzyk wywija orła...z pretensjami leci do...Pana Starszego, prawda??? bo to on jest odpowiedzialny za utrzymanie tam porządku...wie nie ma tak, że to co za płotem w stronę zatoki to sprawa Pana Starszego, a to co za płotek w stronę Bałtyku to już "gie" Pana Starszego obchodzi....

Ludzie w sezonie wywożą "trochę" piasku z campingu na oponach swoich samochodów...kto ma posprzątać piasek z podjazdu, by Barzyka nie ponisło na tym piachu w rów po drugiej stronie, jak na pełnym speedzie będzie włączał się do ruchu???...Pan Starszy???

Z tego co pamiętam, to na eko ciężko zaparkować koło płotu, chyba, że: a) utrudnia się wjazd/wyjazd na camping, b) zastawia się ścieżkę rowerową,chodnik...chyba że masz "cienkocienko" o szerokosci trawnika....

barzyk123
Kontaktowanie:

Post01 paź 2008, 16:52

lub
c) Stawiasz pomiędzy krzakami a ścieżką rowerową :))

A co do tego, sprzątania przed kampingiem itd itd to się w 100% zgodze, i więcej luzu panowie, na Eko zostawiłem w ciągu ostatnich 2 lat troche pieniędzy, a to że raz nie miałem na wjazd i musieliśmy tak postawić to nie znaczy, że trzeba odrazu spuszczać powietrze....

Pablo zamknij ten wątek najlepiej, bo tutaj każdy ma 100 tysięcy usprawiedliwień dla tego Pana, i to my się wg, co nie których zachowaliśmy niczym idioci parkując tak, żeby nikomu to nie przeszkadzało.

Więcejjjj luzuuuuu :)

rako
Kontaktowanie:

Post01 paź 2008, 19:01

yanosik pisze:Zasada jest taka, że za wjazd trzeba zapłacić!!!

Zasada jest taka zebys dal piataka, sory...10taka

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post02 paź 2008, 09:57

-Czy jest tu jakiś CWANIAK???
-...
-...to daj piątaka :wink:

Awatar użytkownika
Jancio Wodnik
Deska: aDECHAde.com
Kontaktowanie:

Post06 paź 2008, 00:14

mizu pisze:
barzyk123 pisze: (...) postawiliśmy auto przed ekolaguną koło płotu (...)

Hmmm, a jakby tak popatrzeć na ten temat z szerszej perspektywy???
Za porządek w obszarach, nad którymi kontroli nie ma Zakład Oczyszczania Miasta, odpowiadają właściciele, zarządcy i dzierżawcy nieruchomości . W zakresie zadań tych drugich leży również obowiązek dbania o chodnik przed posesją, na której pracują.

Weźmy więc na tapetę okres zimowy...robi się ślizgawka przed eko Barzyk wywija orła...z pretensjami leci do...Pana Starszego, prawda??? bo to on jest odpowiedzialny za utrzymanie tam porządku...wie nie ma tak, że to co za płotem w stronę zatoki to sprawa Pana Starszego, a to co za płotek w stronę Bałtyku to już "gie" Pana Starszego obchodzi....

... to tez typowo polskie... coś wiemy ale nie dokońca........ale napisać trzeba :D
gwoli wyjaśnienia za u3manie chodnika odpowiada wlaściciel posesji w przypadku jezeli chodnik przylega BEZPOŚREDNIO do posesji ... w przypadku kiedy pomiedzy posesją a chodnikiem jest trawnik, tudzież także i poniekąd pas zieleni za u3manie chodnika , ściezki itd odpowiada gmina........

a co do dziadka i całej tej sytuacji.......

PANOWIE ALE O CO CHODZI !!! wczoraj sie urodziliście ??? Cieć ... przepraszam "OCHRONIARZ" JEST NAJWAŻNIEJSZY ...... władca życia i śmierci.... z cieciem... siet, znowu ... z "ochroniarzem" się nie zaczyna no chyba ze lubicie kopanie się z "koniem" :D (sorry koniu)

hehe

pzdr

JW

Gość

Post06 paź 2008, 16:55

Ty Jancio to jednak ciężki prostak jesteś.
Mariusz

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2008, 17:46

Anonymous pisze:Ty Jancio to jednak ciężki prostak jesteś.
Mariusz

A mi sie tekst jancia podoba w 100 % ;) Prostak to ten co dogryza a boi się podpisać, i tylko robi z siebie "gościa" :)

Awatar użytkownika
michooo

Post06 paź 2008, 18:05

no przeciez podpisal sie ze mariusz :)

Awatar użytkownika
mizu

Post06 paź 2008, 22:29

Jancio Wodnik pisze:

... to tez typowo polskie... coś wiemy ale nie dokońca........ale napisać trzeba :D
gwoli wyjaśnienia za u3manie chodnika odpowiada wlaściciel posesji w przypadku jezeli chodnik przylega BEZPOŚREDNIO do posesji ... w przypadku kiedy pomiedzy posesją a chodnikiem jest trawnik, tudzież także i poniekąd pas zieleni za u3manie chodnika , ściezki itd odpowiada gmina........

no widzisz Jancio, ja się przynajmniej swojej polskości nie wypieram....
Zwróć uwagę, że piszę o podjeździe...a wjazd/wyjazd do Eko nie jest wydzielony ŻADNYM pasem zieleni i o to mi chodziło...

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post06 paź 2008, 23:04

no faktycznie dziadzia zadbał :) skoro auto tak mu przeszkadzało mógł koła po odkręcać i poukrywać w lesie wtedy dopiero byłoby fajnie ???

Awatar użytkownika
mizu

Post07 paź 2008, 01:03

bigfoot gt pisze:no faktycznie dziadzia zadbał :) (...) mógł koła po odkręcać i poukrywać w lesie wtedy dopiero byłoby fajnie ???

Na takie pomysły to ja mam śruby antykradzieżowe :wink: jakby "dziadzia" dał radę, to bym się zastanowiła nad ich użytecznością...

Awatar użytkownika
Jancio Wodnik
Deska: aDECHAde.com
Kontaktowanie:

Post07 paź 2008, 08:24

Mizu - odniosłem sie do teojego stwierdzenia
.."W zakresie zadań tych drugich leży również obowiązek dbania o chodnik przed posesją, na której pracują. "...

podjazd to jedno a chodnik to juz inna bajka ale nie wazne uscislone zostalo. .. :D

Eska - widać po raz kolejny na tym forum tak jak i w zyciu jak nie odpowiadasz jednaj opcji to nie ważne co napiszesz ustawiony jest automat ktoory reaguje ....:D zresztą może użyłem zbyt skomplikowanej kondtrukcji zdania dla coponiektoorych

Wróć do „Offtopic”